Versetul zilei

30 iulie 2011

Noapte buna !

Cu tine-n gand, te chem sa vii
sa-mi aperi viata de-orice cuget rau.
Te chem din z
ori de flori si simfonii,
cu ingeri albi plutind in jurul tau.

Cu tine-n gand,te chem sfios,
privind sub pleoape cerul instelat.
Cu tine orice gand e-un vis frumos
si orice vis frumos e-adevarat.

Cu tine-n gand, doar eu si tu,
un psalm de Har sa fie viata mea.
Doar "nu" sa spun atunci cand Tu spui "nu",
si "da" sa spun la orice spui tu "da".

Cu tine-n gand, ca-n Paradis,
de-acum si pana-n cer ma voi trezi.
Cu tine-n gand sa fiu pe cai de vis
si iar cu tine-n gand in zori de zi...

Costache Ioanid

SHMA ISRAEL (KSHEHALEV BOCHE) WITH LYRICS

29 iulie 2011

Caracterul !



   Fiecare dintre noi cautam in viata sa fim impliniti  din toate punctele de vedere,atat pe plan familiar,profesional cat si spiritual...si de fapt care dintre noi nu isi doreste acest lucru....?....la urma,urmei asta inseamna sa fii fericit.
  Pentru a fi fericit trebuie sa ai si un caracter frumos.
  Dar cum reusesti in viata sa il formezi...depinde de noi..sau...e mostenire  :)...???

 Personal cred ca da !!!
Caracterul unui om se formeaza pe parcursul vietii si de noi depinde cum il formam.
  In viata vezi multe lucruri si din multe poti invata...de fapt inveti  toata viata...dar este foarte important ca din ceea ce vezi la cei din jurul tau.... din fericrea lor ...dar si nefericirea altora sa inveti ceva.
  Numai asa se formeaza un caracter puternic si un caracter bun !!!

Un sfarsit de saptamana minunat !!!!



   

Saculetul cu pietre !


  Umbland odata pe tarmul marii, un om a gasit un saculet cu pietre negre si marunte.Mergand incet pe drum si neavand ce face, scotea pietre din saculet si le arunca in pasari cu ele.A  aruncat asa  toate pietrele ...in fara de una, pe care a dus-o acasa.Acolo i-a aratat-o unui vecin care, vazand-o, l-a intrebat cu mirare:
-Unde ai gasit-o? Piatra aceasta este de mare pret !

Afland aceasta, omul acela nepriceput s-a intors pe tarmul marii sa caute pietrele aruncate, dar din pacate nu a mai gasit nimic.
  Cam  asa  se  intampla  si  in  viata  noastra  de  zi cu zi.
Fiecare  an...fiecare luna si fiecare zi sunt mari comori pe care Dumnezeu ni le daruieste ..dar din pacate...nu stim sa le apreciem.Facem tot felul de compromisuri,ne indeletnicim si ne pierdem vremea cu multe lucruri nefolositoare ...si intr-un final.....realizam  acest lucru...si facem si noi ca omul din poveste....ne intoarceam sa cautam anii,zilele..si de ce nu chiar orele  pierdute...dar  in zadar....TIMPUL  PIERDUT....nu  il  mai putem recupera.
  

Timpul este moneda vieţii tale. Este singura monedă pe care o ai şi numai tu poţi hotărî cum o vei cheltui. Fii atent ca nu cumva să-i laşi pe alţii s-o cheltuie pentru tine.




Vesti despre Cristiana!

   Am incercat  cu ceva timp in urma sa va fac de cunoscut cazul micutei Cristiana.Nu cu mult timp in urma...au reusit sa plece la Bruxelles parintii impreuna cu Cristiana.
Astazi ...Cristiana are nevoie din nou de sustinerea noastra in rugaciune .Redau mai jos  ultimele vesti  postate de tatal Cristianei pe blogul sau :http://cristianaverdet.blogspot.com/



Vesti despre Cristiana!

Dupa trei saptamani in care am beneficiat de ingrijire medicala, medicamente si aparatura medicala de ultima generatie in capitala Belgiei, Bruxelles, putem spune din nou cu toata taria ca viata fetitei noastre si insanatorirea ei nu depind de doctori, aparatura medicala si medicamente ci depinde cu totul de Dumnezeu, Tatal nostru. In tot acest timp Cristiana ne-a tinut in fiecare zi cu sufletul la gura deoarece varicele de pe esofag (care acum este foarte dezvoltat si are foarte multe ramificatii) a produs cateva hemoragii destul de problematice chiar si pentru medicii de aici. Totusi aceste hemoragii au fost in favoarea noastra pentru ca au facut ca doctorii sa schimbe data stabilita pentru transplant. In prima faza, deoarece Cristiana era destul de bine si avea nevoie sa mai puna in greutate pentru a suporta mai bine transplantul, perioada in care urma sa avem transplantul era sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie. Dar din cauza acestor hemoragii, care in ultimul timp sunt foarte frecvente, data transplantului a fost modificata si stabilita pe 1 august. Aceasta este o veste foarte buna pentru noi deoarece asteptam cu nerabdare ziua in care Cristiana sa aibe un trupusor sanatos.
Astazi de dimineata Cristiana a fost supusa din nou unei endoscopii si unei scleroterapii in urma carora au fost injectate doua ramaficatii ale varicelui pentru ca acestea sa nu mai produca o noua hemoragie. Totusi si in urma acestei scleroterapi varicele poate dezvolta alte ramificatii care sa duca la hemoragie. Deaceea va cerem din nou sa fiti alaturi de noi in rugaciune si sa mijlociti inaintea lui Dumnezeu pentru ca fetita noastra sa reziste pana la transplant si apoi sa se recupereze cat mai rapid.
Nu dorim ca in mintea d-voastra sa se strecoare gandul ca am uitat de ajutorul pe care ni l-ati acordat pana aici de aceea ne cerem scuze ca in toata aceasta perioada nu am reusit sa va scriem vesti despre Cristiana dar a fost o perioada destul de incarcata in care eu a trebuit sa fac tot felul de analize medicale si teste de compatibilitate iar Dana a fost zi si noapte langa fetita noastra. Va multumim din nou pentru tot sprijinul d-voastra si pentru ca sunteti alaturi de noi! Dumnezeu sa va rasplateasca dupa buna voia Sa!
Pentru aceia care doresc sa ne contacteze si sa afle mai multe detalii despre starea de sanatate a Cristianei va punem la dispozitie din nou adresa de e-mail verdetbeni@gmail.com si urmatoarele numere de telefon: 0040766443355 (nr. Cosmote Romania; nu va taxeaza in plus daca sunati la acest numar din Romania); 0032489440155 (nr. BASE Belgia).

28 iulie 2011

O zi minunata !

   De multe ori gandurile noastre, cuvintele  si faptele  noastre rele pot fi comparate cu semintele acelea care le arunci in pamant...si dupa  o vreme rasar.Tot asa si ele...sunt seminte care mai tarziu produc obiceiuri rele.
   Citeam undeva ca,pentru a produce  30 de grame de ulei de trandafir este necesar de  40000 de flori de trandafir.Este enorm...dar este un produs exotic si de buna calitate.


La fel si caracterul nostru....pentru a-l face sa fie nobil si placut inaintea lui Dumnezeu.....trebuie sa fie insotit de mii si mii de ganduri bune si fapte ..tot la fel.
   Este greu ...dar ma repet....nu imposibil !
Spun ..este greu  intr-o lume asa murdara in care traim.Este atat de simplu a da voie gandurilor murdare sa isi faca loc in mintea  noastra si la inceput par atat de inocente si nesemnificative...dar odata patrunse ...zi de zi cresc si isi fac loc in mintea noastra ...si chiar preiau conducerea fiintei noastre. Dar toate acestea nu fac decat sa ne indeparteze de tinta noastra si de scopul nostru final.
  De-aceea dati-va si voi toate  silintele sa uniti cu credinta voastra fapta.....2 Petru 1:5


Intai noi ne facem obiceiuri,apoi obiceiurile ne fac pe noi !


               O zi  frumoasa si senina alaturi de Domnul !

26 iulie 2011

Timpul !

   Astazi ...stateam si ma gandeam la  cat de repede trece saptamana. 
  Sincer ...ma uimeste...ba chiar ma sperie viteza timpului....Incepe saptamana...si nu apuci sa faci tot ceea ce iti  programezi...si te trezesti ca a mai trecut o saptamana....si ti-au ramas atatea lucruri nefacute. Ti-ai propus atatea...si nu ai reusit  mai ...nimic !


  Trece saptamana alergand in stanga si-n dreapta sa facem bani.Petrecerea timpului nostru este mult mai importanta decat modul cum ne cheltuim banii. 
   Timpul este mult mai important ca banii.In viata se intampla sa facem de multe ori greseli  finaciare....
nu tot timpul ne ies socotelile cum vrem.....dar partea buna ...este ca aceste greseli financiare  le putem corecta,insa timpul petrecut aiurea....nu il putem recupera niciodata.
   Citeam undeva un citat de SENECA..si mi s-a parut foarte interesant:
"O  parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge, dar cea mai urâtă pierdere este aceea datorată neglijenţei"
   Si-acum vin si ma intreb...oare nu pierdem atata timp pe care l-am putea putea petrece si l-am putea folosi intr-un scop util...datorita neglijentei noastre?


...cred ca.....DA....si vorbesc in dreptul meu !
     Spunea Nicolae Iorga :Pierzi în viaţă ani şi la moarte cerşeşti o clipă. 


    o zi minunata ....!!!!

Rabdarea !!!!

Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare.....Romani 5:3


   Nu  ti s-a intamplat sa intamplat sa treci de multe ori prin situatii in care sa ajungi cu rabdarea la capat....si sa spui....GATA....M-AM SATURAT DE TOATE...???!!!
....eh...poate nu...sau poate ca da.....!!!!!
Mie sincer mi s-a intamplat.
   Intr-o zi...o femeie s-a dus la pastorul ei si cerea ajutorul lui ...sa o sustina in rugaciune...in aceasta privinta..."sa ii dea Dumnezeu mai multa rabdare".Pastorul i-a sugerat ca impreuna sa plece capetele si sa se roage chiar acolo unde se gaseau.A  inceput pastorul sa se roage ...printre care spunea:"DOAMNE ,te rog trimite necazuri si incercari in viata acestei femei care este un copil al Tau."
   Femeia socata deschide ochii si inainte sa mai spuna pastorul ceva,aceasta ii spune taioasa....."frate..eu am nevoie de rabdare ..nu de necazuri..!"
"Stiu"...raspunse pastorul,dar cea mai buna cale de a  o invata este sa ai necazuri.Doar prin necazuri inveti ce este RABDAREA !


   In versetul  de mai sus gasim scris acelasi lucru....!
Dar care dintre noi poate sa se roage asa..?
Cum sa te rogi :"Doamne da-mi mai multe necazuri"....hai sa fim seriosi....
   Dar numai prin mijlocul lor putem invata ce este rabdarea.Da...nu putem sa ne rugam asa..dar putem sa ii multumim daca apar incercari in viata noastra...si putem sa cerem putere si rabdare sa trecem prin fiecare incercare....caci stim ca fiecare incercare ,lucreaza spre binele celor celor care se incred  in EL.
   ESTE GREU....dar  NU IMPOSIBIL !!!!
"Cand Dumnezeu iti intinde rabdarea,EL iti largeste sufletul"

24 iulie 2011

Mana Ta Doamne

Trecand peste interpretarea cam nesigura...as vrea sa meditam la cuvintele acestei cantari minunate.Personal pot spune ca Mana Sa vegheaza asupra mea in fiecare zi...si tot Mana Sa m-a scapat oridecate ori valurile vietii au venit asupra mea.Stiu ca nu mai este mult ...pana Mana sa va aseza pe cap coroana celor neprihaniti.
Ajuta-ne Doamne sa ne numaram printre aceia !

La multi ani ,copilul meu !

   Si  pentru ca tot  am inceput sa sarbatoresc...atunci voi sarbatori pana la capat...
  In primul rand vreau sa ii multumesc Domnului pentru toti cei trei copilasi pe care mi i-a daruit.In mod special vreau sa -i multumesc pentru fiul meu ,LAMINE,care astazi adauga in buchetul vietii lui ,inca un trandafir.
  Astazi  implineste 24 de ani !!!!!


   M-am bucurat sa il vad crescand sub ochii mei....
  In continuare ma rog Domnului, ca El sa ii daruiasca o viata implinita,sa aibe alaturi  de el oameni  minunati si de incredere,sa-i daruiasca  o sotie minunata care sa-i  fie alaturi si-n zile frumoase ...si-n acele zile ...in care poate norii ii vor umbri viata,sa nu aibe parte de lacrimi...iar daca pe obrazul sau vor aparea....sa fie doar lacrimi de bucurie.
   Cand stau in genunchi....cer doar atat "Sa-ti fie bine mereu ...oriunde ai fi copilul meu "



                                    LA MULTI ANI !!!!