Versetul zilei

27 octombrie 2012

Trei minciuni ale diavolului

 Multi traiesc si azi amagiti de diavol si partea cea mai dureroasa este ca mici macar nu realizeaza acest lucru.
Trei minciuni  cu care diavolul a amagit omenirea inca de la Adam:
Pe primii oameni i-a amagit spunand: NU EXISTA MOARTE !
 Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri...Geneza 3:4
...si totusi pacatul a adus moartea...deci EXISTA MOARTE.
 În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce. Geneza 3:19
Astazi numai foloseste aceasta minciuna, pentru ca s-a dovedit ca exista moarte, dar vine cu o alta strategie:NU EXISTA INVIERE!
Sa ne amintim minunile lui Isus pe care le-a facut:
invierea fiicei lui Iair, invierea lui Lazar, invierea fiului vaduvei si insasi EL, ISUS a inviat a treia zi.....deci..EXISTA INVIERE.
O alta minciuna cu care inca mai corupe omenirea: NU ESTE JUDECATA.
 Astazi traim vremuri in care tehnica este atat de avansata si fiecare vorba, fiecare pas al nostru...este inregistrat (si poate nici macar nu stim).
Oare suntem noi mai inteligenti decat Creatorul nostru..???
Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.Eclesiastul 12:14
Dumnezeu nu minte...EXISTA O JUDECATA.

Luaţi seama, dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel Viu. 
Evrei 3:12

 Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.
Coloseni 2:8

Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi
Efeseni 5:15

David Lela & Dana Ileni - Tu esti Domn



Nu stiu ce cuvinte ar mai fi de spus dupa ascultarea acestei cantari.....
M-am simtit sincer rusinata inaintea lui Dumnezeu...de-atatea ori au fost momente in care nu i-am multumit ca sunt o fiinta sanatoasa.
.....sa fi intr-un carucior si sa ai puterea de a-L lauda pe Domnul.....intr-adevar e minunat !

David Lela - Te-am gasit

Hrana ta zilnica !

27 Octombrie Deuteronom 17.8-20
Hotărârea pronunţată de preot sau de judecător era învestită cu autoritate şi trebuia împlinită. Pavel afirmă că „nu este autoritate decât de la Dumnezeu ... De aceea, cine se opune autorităţii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu" (Romani 13.1, 2; 1 Petru 2.13-17). Dar cel care deţine puterea este răspunzător înaintea lui Dumnezeu pentru modul în care o exercită.
Impăraţilor li s-au făcut mai multe recomandări importante: să nu aibă mulţi cai (mândrie), nici multe soţii (poftele cărnii), „nici să nu-şi strângă mult argint şi aur (pofta ochilor), ci să ia drept îndrumar numai Legea divină, în sfârşit, să nu se înalţe mai presus de fraţii lor (aceştia fiindu-le fraţi, nu supuşi). Solomon, cel mai măreţ dintre toţi împăraţii lui Israel, a călcat toate aceste porunci (1 Regi 10.22-28; 11.1, 4; 12.4). La polul opus, Iosia, unul dintre ultimii săi urmaşi, s-a distins prin cinstea pe care a acordat-o Cărţii lui Dumnezeu atunci când a fost găsită şi prin efectele practice ale Cuvântului în viaţa lui (2 Cronici 34.14 ...). Având un exemplar al Cărţii Sfinte, purtându-1 cu noi, citindu-l în toate zilele vieţii, vom învăţa să ne temem de Domnul, să cunoaştem cuvintele Sale «pentru a le împlini» (v. 19).

26 octombrie 2012

Hrana ta zilnica !


26 Octombrie Deuteronom 16.18-22;17.1-7
Până la sfârşitul cap. 18 ne sunt prezentate grupuri diferite de persoane responsabile: judecătorii, împăraţii, preoţii, leviţii şi profeţii în Israel.
Judecătorii şi supraveghetorii (sau „cărturarii") sunt numiţi primii. Ei trebuia „să judece poporul cu judecată dreaptă", fără să primească mită (v. 18, 19; Proverbe 18.5; 24.23; 17.23). Iacov, în epistola sa, pune accent în mod deosebit pe relaţiile faţă de aproapele şi pe relaţiile cu cei bogaţi şi cu cei săraci. El nu „caută la faţa omului" (Iacov 2.1), nu admite egoismul, împietrirea inimii (Iacov 2.15, 16), lăcomia şi asuprirea (Iacov 5.1...). Şi, ca să nu uităm niciodată până unde poate să ne coboare nedreptatea, el ne aminteşte: „L-aţi condamnat, l-aţi ucis pe cel drept" (Iacov 5.6).
Nu numai că Israel nu a urmărit „dreptatea şi numai dreptatea" (v. 20), ci L-a respins şi L-a răstignit pe
„cel drept" (Iov 12.4). Faptul că erau necesari doi sau trei martori pentru ca o acuzaţie să fie întemeiată ne arată cât suntem de falimentari şi cât de departe suntem de Domnul Hristos, singurul „Martor credincios şi adevărat" (Apocalipsa 3.14; loan 8.14)

Munca prin sacrificiu!

Cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte. 
Proverbele 10:4
Pentru a face sau a lasa in urma ta ceva, trebuie multa munca, si asta in orice domeniu de activitate.Exista o jertfa de depus. Exista un sacrificiu, dar rasplata este mare.
Astazi citeam despre cativa oameni celebri  care au muncit enorm ca sa poata lasa ceva in urma lor, si capodoperele lor sunt apreciate si astazi.

MICHELANGELO a muncit 8 ani pentru capodopera sa " Judecata din urma", iar pana a finalizat-o a facut-o in doua mii de schite.
EDWARD MILTON a sacrificat 26 de ani din viata sa pentru a scrie cartea, "Istoria declinului si caderii Imperiului Otoman"
NOAH WEBSTER a lucrat timp de 36 de ani pana a dus sub lumina tiparului prima editie a dictionarul sau.
ALEXANDRU PANAITESCU  si-a investit jumatate din viata sa cu multa rabdare si migala,pentru a intocmi "Concordanta Biblica" si asta in conditiile in care nu era tehnica de azi calculatoare sau alte  instrumente de ajutor, decat o masina de scris veche.
Iata munca a unor oameni care a ramas peste ani, munca de care beneficiem si noi azi. Efortul a fost maxim, dar s-a meritat.
Dragul meu, orice lucru frumos, cere sacrificii, dar la timpul potrivit urmeaza si rasplata.

Iti urez o zi binecuvantata si astazi !

25 octombrie 2012

Pace sau bogatie?

Astazi am avut la birou un timp de discutie cu unul dintre colegi, si am incercat sa vorbesc cu el despre situatia vremurilor in care traim.Cu totii suntem constienti ca traim momente care parca nu au mai fost niciodata.Lume agitata, nervi intinsi la maxim, lipsa de respect a celor din jur, nemultumire cat cuprinde si o goana acerba dupa bani, cum parca nu a mai fost niciodata.
Zeci de cupluri stau despartiti ani de zile, ba mai mult traiesc departe de copii, muncind in afara granitelor tarii. In dorinta de a acumula mai mult si mai mult, neglijam ceea ce ne-a dat Dumnezeu...FAMILIA.Este foarte greu ca un singur parinte sa suplineasca  rolul celuilalt parinte, si asta o spun din propria experienta. Dar sunt situatii cand unul din parinti este decedat si aici nu am ales noi acest lucru...si nici nu depinde de noi.Dar ceea ce este dureros ca de multe ori cu buna stiinta, pentru un pumn de bani in plus, alegem sa sacrificam  relatia cu  partenerul de viata, ba mai mult  sacrificam chiar copiii.
Castigi un nume, castigi bogatie, ai o pozitie in societate, dar pierzi o relatie si distrugi un camin...!
Bogatia este trecatoare, ba mai mult fericirea ta nu depinde de numarul banilor.
Poti avea bani, dar daca nu ai un partener cu care sa-ti imparti  bucuriile si necazurile...totul in zadar.
Poti avea conturi cu multe cifre, dar daca copiii sunt falimetari in viata lor....la fel  totul este in zadar.
Poti avea tot ce-ti doresti, dar daca nu ai sanatate....e-n zadar.
Ajuns pe patul de spital intr-o situatie disperata, a-i da totul pentru a-ti prelungi cateva clipe....dar din pacate sanatatea nu se poate cumpara, cum nu se poate cumpara nici mantuirea sufletului.
Opreste-te din goana ta, si cauta-ti  scopul etern.
Sufletul nostru a fost creat pentru eternitate, dar depinde de noi  in ce fel alegem sa ne petrecem vesnicia.



Un lung tren ....

Un lung tren ne pare viata
 Ne trezim in el mergand, 
Fara sa ne mai dam seama 
Unde ne-am suit si cand.

Fericirile sunt halte 
 Unde stam cate-un minut;
Pana sa ne mai dam seama, 
Suna... pleaca... a trecut...

Iar durerile sunt statii 
 Lungi, de nu se mai sfarsesc, 
Si, in ciuda noastra parca, 
Tot mai multe se ivesc.

Arzatori de nerabdare 
 Inainte tot privim, 
Vrem s-ajungem tot mai iute, 
 La vreo gara ce-o dorim.

Ne trec zilele... trec anii... 
Clipe sfinte si dureri, 
Asteptand, hraniti de visuri, 
 Noi momente de placeri.

Multi copii voiosi se urca. 
 Cati in tren ne-am intalnit!... -
Iar cate-un batran coboara
 Trist, de forta istovit...

Vine-odata insa vremea 
 Sa ne coboram si noi...
Ce n-am da atunci, o clipa 
 Sa ne-ntoarcem inapoi?

Caci, pe cand privim in urma, 
Plangem timpul ce-a trecut...
Suna gara vesniciei!... 
 Am trait, dar n-am stiut...
                                                       Nicolae Moldoveanu

Inca o zi binecuvantata !

Doamne, ai milă de noi! Noi nădăjduim în Tine. Fii ajutorul nostru în fiecare dimineaţă şi izbăvirea noastră la vreme de nevoie!

Avem Pe Isus Mijlocitor la Tatal, si este minunat!
Niciodata  El nu a stat nepasator fata de situatia prin care trecem, din contra este bucuros atunci cand Copiii LUI, Ii cer ajutorul.Puterea Lui este aceeasi indiferent care este problema mea sau a ta, dar pentru a fi rezolvata depinde doar de credinta noastra.Intalnim in fiecare zi din partea celui rau o oponenta parca mai mult ca oricand....in tot ceea ce vrem sa facem "bine".Dar izbavirea noastra este doar la Isus!
 "De aceea şi poate să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăieşte pururi ca să mijlocească pentru ei" Evrei 7:25
Acest verset este o reala incurajare si indiferent de situatia prin care voi trece azi, eu am nevoie ca El sa mijloceasca pentru mine, si Ii multumesc va o va face.

Hrana ta zilnica !

25 Octombrie Deuteronom 16.1-17
Dintre cele şapte sărbători menţionate în Levitic 23, acest capitol ne aminteşte numai despre primele trei în funcţie de importanţa lor: Pastele, mult mai detaliat aici, sărbătoarea săptămânilor sau Cincizecimea, în sfârşit, sărbătoarea Corturilor. Cu aceste trei mari ocazii, fiecare israelit trebuia să se suie la locul pe care Domnul Şi l-a ales ca locuinţă. Luca 2.41 ... îi prezintă pe losif şi pe Maria mergând pentru Paşte la Ierusalim cu copilul Isus. Iar Luca 22.14 ... relatează ultimul Paşte pregătit pentru Domnul.
Era o mare nevoie a inimii Lui: „Am dorit mult să mănânc Pastele acesta cu voi înainte de a pătimi" (v. 15), le-a spus El ucenicilor.
Acele zile solemne erau anuale, cu toate că Domnul dorea ca fiecare din poporul Său să-şi amintească în fiecare zi de ieşirea lor din Egipt (v. 3), unde fuseseră robi. Nu se cuvine ca numai o dată pe an sau o dată pe săptămână şi anume duminica, răscumpăratul Domnului să-şi amintească de unde a fost scos prin har. El trebuie să fie recunoscător în fiecare zi. Această amintire îl va scuti de o purtare uşuratică. Fără a înceta să fie serios, creştinul este chemat să guste mai dinainte bucuriile cerului.
„Să ai bucurie deplină!" (v. 15). „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul", scrie apostolul (Filipeni 4.4; 1 Tesaloniceni 6.16).

24 octombrie 2012

Panseluta !

O legenda antica  ne spune despre un rege, care a intrat intr-una din gradinile sale intr-o zi. Ceea ce a gasit nu i-a facut deloc placere.....totul era vested si uscat.Stejarul bolnav, deoarece nu era asa de frumos si inalt ca bradul.Bradul era suparat ca nu facea fructe ca si parul, iar parul era necajit ca nu dadea aroma asa placuta ca molidul.Cat privea cu ochii regele, vedea in jurul sau doar nemultumire. Isi continua plimbarea prin gradina, la un moment dat intr-un coltisor zarise o panseluta plina de bucurie si cu fata stralucitoare.Mirat se opri langa ea si-i spuse:

Ma bucur sa vad ca macar o planta din toata gradina este fericita.
Maiestate, raspunse panseluta,  chiar daca sunt micuta, sunt fericita pentru ca m-ai asezat aici.Cu siguranta ai nevoie de mine, altfel ai fi pus in locul meu un brad, un molid sau un stejar. Asa ca m-am hotarat sa fiu cea mai frumoasa floricica.

Fiecare din noi suntem unici in fata lui Dumnezeu.Daca existam, inseamna ca in planul LUI am fost cuprinsi si noi. Noi nu traim la intamplare si nici venirea noastra pe pamant nu este la intamplare. A pus in fiecare din noi ceva aparte. Unul  are darul unei vorbiri frumoase, unii  au o capacitati uimitoare, unul are darul cantatului, unul recita frumos, unul are darul rugaciunii, unele persoane au darul de a incuraja pe altii, si multe alte daruri pe care doar datorita Lui le avem. Sa ramanem in gradina lui Hristos fara a incerca sa fim suparati ca nu suntem ca "fratele.....X", sau ca "sora....Y". Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem si El nu are nevoie de clone si nici de imitatii.
Toti  impreuna formam un singur trup, iar noi suntem trupul lui Hristos.
Dumnezeu sa ne dea intelepciune, iar pe chipul nostru sa se citeasca bucuria si pacea, sa raspandim in jurul nostru un miros placut, sa aratam dragoste celor din jur, caci numai asa vom arata multumirea noastra fata de Cel care ne-a creat.



Cereri de rugaciune !

Citind aceasta cerere de rugaciune, mi-a venit in gand un lucru care cred ca este din partea Domnului. 
Pamantul este plin de suferinta si necaz, si nu vom scapa decat in vesnicie de toate acestea. Dar pentru ca avem un Dumnezeu puternic caruia ii pasa de Copiii Sai, si un Dumnezeu care nu ii lasa  pe ai Sai, putem aduce inaintea Lui cererile noastre.
Daca crezi ca Dumnezeu iti poate rezolva problema ta si vrei  sa ne unim in rugaciune, voi lasa adresa mea de email, monna_tabita@yahoo.com, unde poti scrie problema ta, iar eu voi posta pe blog. Stiu ca Dumnezeu poate  face minuni, stiu ca Fiul Sau Isus a invins moartea, 
de-aceea nimic nu este prea greu pentru EL.
"Dar Isus, când a auzit lucrul acesta, a zis fruntaşului sinagogii: „Nu te teme; crede numai, şi va fi tămăduită.”Luca 8:50
Vino cu credinta si vei vedea cum Dumnezeu va lucra !

Suntem datori sa ne rugam !

"Rugati-va pentru Timeea, o fetita diagnosticata cu leucemie"...
asa incepe mesajul  disperat al unui frate.
Noi suntem datori sa ne rugam unii pentru altii. De prea multe ori facem rugaciuni egoiste in care ii cerem Domnului doar indurare, vindecare, etc...doar pentru noi. Trebuie sa invatam sa ne rugam pentru altii si Domnul va vedea si nevoile noastre.


Ma numesc Cristian Stancu, sunt membru in Biserica Crestina Baptista din Sambateni, judetul Arad.
Scriu acest mail datorita unei fetite de 7 ani cu numele ” Timea “. Fetita a fost diagnosticata cu leucemie acuta in urma cu 4 zile in urma unui control de rutina. Acum fetita este la Cluj pentru cateva analize importante. Parintii ei sunt Claudiu si Semida Iercan din localitatea Beliu, judetul Arad. Semida face parte din grupul de Lauda si Inchinare ” Crissem”.
Va rog in numele Domnului Isus sa va rugati cu bisericile in care slujiti pentru aceasta fetita! Daca trimiteti acest mail si altor frati, Domnul sa va rasplateasca! Timea si familia ei au nevoie doar de rugaciunile noastre.
In urma cu aproximativ o luna am fost in biserica din Beliu si am ascultat cum aceasta fetita lauda pe Dumnezeu in biserica (Sa canti la 7 ani cu negativ si o cantare destul de grea este ca Dumnezeu a pus ceva in ea, dorinta ei de a lauda pe Domnul este foarte mare, chiar si acum ea canta si isi incurajeaza parintii).
Sa ne unim in rugaciune pentru “Timeea “! Oricand si oriunde Domnul este acela care poate sa dea vindecare.
Fiti binecuvantati si multumim in Numele Domnului Isus!
Cu dragoste in Hristos,

Hrana ta zilnica !

24 Octombrie Deuteronom 15.7-23
A dărui este o bucurie nu numai pentru cel care primeşte, ci şi pentru cel care dă (Fapte 20.35). însuşi Dumnezeu, „Tatăl luminilor" (lacov 1.17), care ne dă orice dar desăvârşit, Se bucură mai mult decât oricine să facă daruri. Şi, cu scopul ca ai Săi să împartă această bucurie, El aşază în calea lor prilejuri de a dărui. Ce contradicţie dacă inima lor este tristă făcând aceasta (v. 10)! Să nu uităm că „Dumnezeu îl iubeşte pe acela care dă bucuros" (2 Corinteni 9.7).
„Săracii nu vor lipsi din ţară" (v. 11). „Pe săraci îi aveţi întotdeauna cu voi" a spus Domnul Isus (Ioan 12.8). Pentru a gusta bucuria de a da, chiar dacă nu mai mult decât un cuvânt de simpatie sinceră, găsim întotdeauna o ocazie. Poate că o astfel de ocazie este „aruncată la poarta" noastră (Luca 16.20 ) precum Lazăr în faţa celui bogat, dar ne lipsesc ochii inimii pentru a o vedea, credincioşia pentru a ajuta!
„Cine are ochi binevoitor va fi binecuvântat, pentru că dă săracului din pâinea lui" (Proverbe 22.9). Şi exemplul slujitorului evreu - imagine a Domnului Hristos - care urmează aceste învăţături ne aminteşte că tot ce facem din dragoste pentru cineva mai sărac sau mai mic decât noi, pentru Domnul o facem.

23 octombrie 2012

Scara catre cer !

Zi de zi urcam o treapta catre cer. Faptele noastre bune, vorbele pline de dragoste, si tot ceea ce traim zi de zi  formeaza scara noastra catre cer. 
Putem semana dragoste, pace, iertare pentru cei din jurul nostru, si toate acestea  ne vor apropia de cer tot mai mult.
Putem semana vant... doar ca atunci, trebuie sa fim pregatiti pentru a culege furtuna.
Totul depinde de noi....in ce mod ne pregatim scara pentru a urca la cer.
Ascultarea este scara cea mai scurta catre cer !

Botez ELIM Timisoara.

Duminica dimineata 28.102012 incepand cu ora 10 sunteti asteptati pentru a lua parte la bucuria noastra.
In Biserica Penticostala Elim Timisoara va avea loc un botez Nou Testamental,unde multe suflete vor incheia legamant cu Domnul.
Multumim inca de pe acum pentru Harul minunat care va fi revarsat peste intreaga adunare.
Serviciul va fi transmis live pe http://www.elimtimisoara.ro/


Zidari sau demolatori ?

Cei ce arata cu degetul si totdeauna au spiritul de critic.....mai bine ar face sa intinda o mana de ajutor !
De prea multe ori suntem tentati sa judecam, si imi spun mie personal acest lucru, si ma rog ca Dumnezeu sa ma elibereze de acest spirit de critic, pentru ca mult mai de folos am fi daca am intinde o mana de ajutor. Sunt situatii cand mana intinsa nu vrea sa fie primita, dar noi suntem datori sa o intindem.
Cuvantul nostru are o insemnatate puternica.Un singur cuvant poate zidi, sau poate darama.
"Zidim sau daramam mereu 
Prin tot ce facem vietuind sub soare,
Suntem zidari muncind din greu
Sau in brigazile de demolare....?"
In care echipa te afli, dragul meu....? Construiesti sau darami...?
As vrea ca acest gand sa fie un subiect de meditatie al zilei de azi, si Domnul sa ne ajute sa ne vedem asa cum ne vede EL.
O ZI BINECUVANTATA !

Hrana ta zilnica !

23 Octombrie Deuteronom 14.22-29; 15.1-6
„Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu", de care ne vorbeşte Iacov (Iacov 1.27), are două aspecte: „a-i cerceta pe orfani şi pe văduve în necazul lor, a se păstra neîntinat de lume".
Ieri am abordat aspectul personal: a rămâne curat. Astăzi avem înainte celălalt aspect: slujirea dragostei pentru cei necăjiţi şi lipsiţi: orfanul, văduva (v. 29), precum şi levitul, străinul, săracul.
„Daţi milostenie", a spus Domnul Isus, „faceţi-vă pungi care nu se învechesc..." (Luca 12.33). Fără îndoială că Dumnezeu nu duce lipsă de nimic; El îi poate „sătura cu pâine pe săracii Săi" (Psalmul 132.15) fără ajutorul nostru. Dacă ne cere să împărţim ceea ce avem nu este pentru că El are nevoie, ci ca să ne înveţe să dăm. El ştie că inimile noastre sunt, prin firea lor, egoiste, preocupate de nevoile proprii şi deloc sensibile la nevoile altora. Iar Lui Ii face plăcere să vadă în ai Săi primele roade ale vieţii divine: iubirea în manifestările ei multiple.
Da, inima Lui de Tată se bucură să vadă la copiii Lui o oarecare asemănare cu Fiul Său preaiubit, care din dragoste a făcut totul pentru ei (2 Corinteni 8.9).

22 octombrie 2012

Batrana si bastonul !

In fiecare zi  o batranica eleganta iesea la plimbare.Pasea incet sprijinindu-se in baston. La fiecare intersectie cand ajungea, arunca bastonul in sus si in directia in care cadea varful bastonului, intr-acolo pornea si ea.Facea acelasi drum in fiecare zi. Intr-una din zile ajunsa intr-una din intersectii, a procedat la fel, numai ca de data asta a aruncat bastonul in sus, s-a aplecat l-a ridicat, l-a mai aruncat o data si inca o data....Abia apoi a pornit mai departe. Un tanar care statea pe o banca a vazut toata scena, a mers la batranica si a intrebat-o:
- V-am urmarit de nenumarate ori si fiecare data aruncati bastonul cand ajunge-ti in intersectie.Care este motivul pentru care procedati asa?
Batrana il privi fix si-i raspunse:
-Pentru ca am mare incredere in bastonul meu.Imi arata drumul bun pe care trebuie sa apuc.
Tanarul surprins a intrebat-o din nou:
-Bine, bine....si astazi de ce l-ati aruncat de trei ori in sus, si-abia pe urma a-ti pornit la drum?
-Pentru ca drumul pe care mi l-a aratat nu era directia pe care vroiam eu sa merg !!!!!

Oare de cate ori nu am fost si noi in situatia acestei batrane.Am ales sa ne incredem in Domnul, am ales sa pasim pe drumul pe care ne arata El, dar daca cumva nu este dupa placul nostru, atunci intrebam o data, intrebam de doua ori ...si pana al urma decidem tot cum vrem noi.
Atunci cand ne-am incredintat viata in mana Lui, trebuie sa si ramanem in ascultare !
Doamne ajuta-ne sa invatam sa traim in ascultare de Tine in fiecare zi !



Duceti-va in toata lumea... !


 "Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Matei 28:19-20
Un gand pe care as vrea sa il impartasesc cu voi dragi cititori si prieteni.
Avem datoria "sa mergem in toata lumea", pentru ca este o porunca data de Isus Hristos. Este singura modalitate prin care  noi,  Il  putem face de cunoscut pe Isus acelor care nu Il cunosc.Sunt multi care nu Il cunosc pe Dumnezeu pentru ca stau  indiferenti si nepasatori, dar este o mare categorie de suflete pierdute care nu Il cunosc, pentru ca nici macar nu au auzit despre El nimic. Noi am fost salvati, si slava Domnului pentru acest lucru, dar sa nu uitam, 
"am fost salvati, pentru a salva si noi la randul nostru".
Imi amintesc de perioada concediului, cand din anumite motive a trebuit sa ma internez cu micutul meu pentru o interventie chirurgicala.In salon alaturi de noi, mai aveam o doamna simpatica, o bunicuta, care vedea ca in fiecare zi citeam din Biblie si  vedea ca ma rog. La un moment dat, m-a intrebat, "ce citesti"? Mi-a fost suficient sa pot intra in discutie si sa vorbesc cu ea despre Dumnezeu. A fost un har deosebit cate zile am mai stat, sa ii pot vorbi si sa ii pot da Biblia mea sa citeasca in ea, cu toate ca si dansa avea o carte de rugaciuni.
Printre altele mi-a marturisit ca e foarte frumos ceea ce ii spun, dar la ei in localitate nici macar nu a auzit despre Dumnezeu asa cum ii povestesc eu. Nu avem nici un "pocait" in sat, marturisea doamna. Si astazi pastrez legatura prin telefon si speram sa ne revedem.
Ce trist...!!!! Isus a murit in urma cu peste 2000 de ani, si nici macar  nu a aflat intreaga omenire despre acest lucru....!?
Avem datoria sa spunem tuturor despre jertfa lui Isus Hristos. El a murit pentru intreaga omenire ca sa fie salvata.
Daca noi nu suntem preocupati de cei pierduti, insasi noi suntem pierduti!
Poate ca nu putem merge in lume...dar putem spune despre Dumnezeu celor care stau in casa cu noi sau la cel putin 100 m de noi.
O zi binecuvantata !



Hrana ta zilnica !


22 Octombrie Deuteronom 14.1-21
Aceşti „fii ai Domnului" (v. 1) erau „un popor sfânt pentru Domnul ... deosebit între toate popoarele" (v. 2). Din aceasta trebuia să decurgă o comportare sfântă şi versetele care urmează ne arată cum să păstrăm această poziţie. Biblia este piatra de încercare care ne ajută să facem distincţie între ceea ce este curat şi ceea ce nu este. Animalele curate erau acelea care satisfăceau ambele condiţii enunţate. Cele care, asemenea cămilei, rumegă, dar nu au copita despicată (multă cunoştinţă, dar o umblare nepotrivită), trebuia să fie respinse şi tot aşa cele care, asemeni porcului, lăsau urme ireproşabile cu picioarele, dar nu se hrăneau corespunzător. Fariseii ilustrau foarte bine această categorie. In exterior despărţiţi de rău, nu erau conduşi în interior de Cuvântul lui Dumnezeu, Ieremia este un exemplu de om care a reunit cele două caractere: „Cuvintele Tale au fost găsite şi eu le-am mâncat...", declară el. Aceasta este „rumegarea". Iar în versetul următor: „N-am stat în adunarea celor batjocoritori ..." (Ieremia 15.16, 17). Aceasta este umblarea în despărţire.

21 octombrie 2012

Gaby Ilut-Vreau sa-ti multumesc

Gandul meu spre tine zboara Tata ceresc,
N-am cuvinte indeajuns sa Iti multumesc,
Eu mi-am pus in Tine toata increderea
Fa ce vrei, Doamne cu viata mea

Refren:
Pentru fiecare clipa,vreau sa Iti multumesc
Pentru fiecare zi din viata,Te slavesc
Si in fiecare clipa Doamne eu iti cant,
Esti tot,ce-am mai scump pe pamant 

Ma inchin cu multumire in fata Ta
Chiar daca nu imi darui tot ce as vrea
Daca voia mea nu este si planul tau
Ma dezleg de tot ce-mi doresc eu


Iubirea ta imi umple inima,
Nu mai este loc de altceva in viata mea
Iubirea Ta vreau sa raman in ea
S-o traiesc din plin Tie ma inchin

Live-ELIM

Pentru cei care doriti sa urmariti in direct nunta  celor doi,
 EMI FEDUR si ANDREEA.

Live ora 10-12 biserica ELIM TIMISOARA.
http://www.elim.ro/
DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE CASNICIA LOR !

Rugaciune!

Doamne Tata, Tu Cel care esti vrednic de lauda, Tu Cel care meriti toata inchinarea, caci nimeni nu este ca Tine, nici in cer si nici pe pamant, vin si eu in aceasta dimineata, in zorii zilei sa Iti aduc o multumire pentru tot ceea ce faci si pentru dragostea cu care ma inconjori in fiecare zi.Iti multumesc pentru ca, atunci cand deschid ochii in fiecare dimineata Esti prezent langa mine. 
NU am nici un merit, si totusi Ma iubesti......cat Esti de bun !!!
Astazi vreau sa primesti lauda buzelor mele, iti inchin viata mea cu tot ce am, cu tot ce sunt. Stiu ca totul Ti se datoreaza, si numai Harul  Tau este cel care ma tine.Ajuta-ma sa nu uit niciodata indurarea pe care ai avut-o fata de mine, si Iti multumesc ca aceeasi bunatate si indurare o reversi si  asupra copiilor mei.
TATA, stii dorinta inimii mele, ii doresc si pe ei alaturi de Tine, Ca mama, mijlocesc pentru ei si Te rog sa ii binecuvintezi cu mantuirea sufletului.
 Te rog Doamne sa lucrezi la inimile copiilor mei care stau indiferenti fata de dragostea Ta, motivand ca sunt prea tineri.Stiu ca, nimeni nu este nici prea tanar, nici prea batran pentru  a veni la Tine. Stiu ca, Fiul Tau, ISUS, a murit pentru intreaga omenire, si aici sunt inclusi si ei. De-aceea Te rog sa ii faci sa inteleaga ca "ACUM" este momentul potrivit. Cerceteaza-i, prin Duhul Tau cel Sfant, schimba-le  directia, schimba-le viziunea, schimba-le gandirea, TRANSFORMA-I dupa voia Ta.
Doamne, sunt multi parinti care varsa lacrimi pentru copiii lor, Doamne asculta si ia aminte la rugaciunile noastre, pentru ca noi Te rugam cu o inima sincera si avem credinta ca doar Tu poti sa ii schimbi.Stim ca vei lucra in viata lor, de-aceea Iti multumim inca de-acum pentru raspuns, in numele lui Isus Hristos.
                          Amin.

Hrana ta zilnica!


21 Octombrie Deuteronom 13.1-18
Un profet mincinos este periculos mai ales atunci când se ridică din mijlocul poporului lui Dumnezeu. Toţi apostolii dau un semnal de alarmă cu privire la aceşti învăţători falşi care, „prin cuvinte dulci şi vorbiri frumoase, amăgesc inimile celor fără răutate" (Romani 16.18; 2 Petru 2.18; 1 loan 2.19; Iuda 4). „Să nu asculţi", îndeamnă v. 3 - ci, dimpotrivă, „voi să umblaţi după DOMNUL, să ascultaţi de glasul Lui" (v. 4). Siguranţa pentru oile Bunului Păstor constă într-o bună cunoaştere a glasului Său (loan 10.4, 5). Atunci nu le este deloc greu să deosebească - pentru a fugi - glasul unui străin.
Un al doilea pericol, tot atât de greu sesizabil, îl constituie influenţele rele, cu atât mai de temut când vin de la cineva apropiat. „Nu vă amăgiţi: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune!" (1 Corinteni 15.33).
 Să avem curajul să rupem o relaţie care tinde să ne îndepărteze de Domnul (Luca 14.26).
In sfârşit, răul se poate manifesta şi colectiv, încât să contamineze un oraş întreg. Creştinul credincios este chemat să se retragă din mijlocul tuturor religiilor în care, în lumina Cuvântului lui Dumnezeu, va descoperi nedreptate (2 Timotei 2.19).

Hrana ta zilnica !


20 Octombrie Deuteronom 12.20-32
Prin gura lui Moise, Domnul vine să le aducă aminte că, cel dintâi, El are dreptul de a fi slujit de către poporul Său. însă El nu le rămâne niciodată dator. De îndată ce a primit de la ei ceea ce I se cuvine, Se revelează ca un Dumnezeu plin de bunătate, care Se îngrijeşte de hrana lor şi care pătrunde cu tandreţe în circumstanţele vieţii lor de zi cu zi. Aceasta nu le dă credincioşilor dreptul să se poarte după bunul lor plac! Deci, „fie că mâncaţi, fie că beţi, fie orice faceţi, să faceţi toate pentru gloria Iui Dumnezeu" (1 Corinteni 10.31). Noul Testament îi confirmă copilului lui Dumnezeu că trebuie să se abţină de la a mânca sânge şi „să se ferească de întinările idolilor" (Fapte 15.20). Această ultimă interdicţie arată grija lui Dumnezeu pentru ai Săi. Să fim siguri că, dacă Domnul ne interzice un lucru, nu o face în mod arbitrar, numai pentru a ne crea greutăţi, ci pentru ca să nu fim „prinşi în cursă" (v. 30). Tot acest verset ne învaţă că adesea primul pas pe calea idolatriei este curiozitatea. „Cum au slujit naţiunile acestea dumnezeilor lor?" Interesul faţă de rău este un semn că nu am fost profund mişcaţi în conştiinţă şi ne conduce neînarmaţi pe teritoriul lui Satan.