Versetul zilei

25 noiembrie 2011

O zi frumoasa !


   Si pentru ca  iarna ne bate la usa,acum, cand este  mai placut in  casa decat afara,va recomand o ceasca de cafea  si un timp de meditatie.

   De multe ori in viata sunt momente in care trebuie sa iti impui un anumit comportament. Exista intrebari pe care nu ai nici un drept sa le pui, probleme pe care nu trebuie sa le cercetezi si secrete pe care trebuie sa te multumesti sa nu le cunosti niciodata.Din fire oamenii sunt curiosi,dar trebuie sa existe acel respect  la intimitatea celui de langa noi.Cu siguranta nu toate lucrurile ne zidesc si nu toate ne fac bine.De-aceea,  respectul nu inseamna doar a fi amabil cu cineva si a-i vorbi frumos.....respectul inseamna mult mai mult.   Lasa-te cunoscut atat doar atat cat doresti....si nu incerca sa descoperi  mai mult decat ti se da voie !!!!!
  "Daca nu respecti pe un altul...inseamna ca nu te respecti        nici pe tine "

24 noiembrie 2011

Chemati la rugaciune !


„În calitate de cetățean al Timișoarei, dar și de lider spiritual (președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara și secretar general al Cultului Crestin Baptist din România), vă scriu aceste rânduri cu un profund sentiment de mâhnire sufletească. Anul acesta Uniunea Baptistă din România a inițiat Campania Națională de Citire a Bibliei, eveniment ce s-a desfăşurat până acum în peste 40 de localităţi din ţara noastră (…) Scopul acestor evenimente a fost distribuirea gratuită de Biblii, tipărite de către Societatea Biblică Interconfesională din România, tuturor celor interesați. Considerăm că fiecare creștin ar trebui să dețină o Biblie și să o citească pentru a-și consolida credința într-o perioadă istorică în care creștinismul este atacat din atâtea direcții. (…) Singurul oraș în care acțiunea noastră este restricționată doar în perimetrul clădirilor baptiste este orașul Timișoara. Ca o dovadă a acestui fapt va trimit prin e-mail avizele de la București şi Timișoara. Ca și credincioși baptiști rămânem surprinși de decizia domnului primar, mai ales că municipiul Timișoara este considerat cel mai ecumenic oraș din România, iar baptiștii, alături de celelalte culte, își aduc și ei contribuția la buna înțelegere și colaborare între bisericile recunoscute oficial în România. Surpriza noastră este cu atât mai mare cu cât în diferite locuri publice din oraş se pot organiza evenimente pentru promovarea imoralității (ex. Festivalul iubirii, organizat de către organizația Dacica, exponenta a controversatei Miscare Misa). Consideram decizia Comisiei de ordine publică şi a preşedintelui ei, domnul Gheorghe Ciuhandu, o gravă încălcare a legii şi a principiilor fundamentale garantate de Constituţia României. 
Cu mâhnire”, scrie, într-o scrisoare lansată public, joi, dr. Ionel Tuțac, președintele Comunitatii Bisericilor Creștine Baptiste din Timișoara și secretar general al Cultului Creştin Baptist din România.

„Nu este pentru prima dată când Primăria Timișoara ne tratează în acest fel, discriminatoriu și cu dispreț, atât față de comunitatea noastră, cât și față de lege. Precizez, ca să nu se facă speculații, că Bibliile pe care urma să le oferim gratuit în cadrul acestei campanii sunt tipărite de Societatea Biblică Interconfesională din România, prezidată de o presonalitate a Bisericii Ortodoxe. Din păcate, în acest fel primăria încalcă drepturile comuniății baptiste din Timișoara, care cuprinde peste 11.000 de credincioși”, a declarat, pentru www.tion.ro, Ionel Tuțac, aflat în acest moment la Roma.
  Aceasta scrisoare vine in urma  solicitarii fratilor nostri baptisti de a impartii Biblii in oras,fiecare biserica urmand sa se implice in acest proiect.
Din cate se pare, cei  in masura sa aprobe acest proiect nu vor sa o faca,motivand ca propunerea de amplasare a corturilor in zonele cerute,nu corespunde.Acestea pot fi distribuite doar in fata locaselor de cult.
   Ma intreb unde este libertatea si  de ce aceasta discriminare?
   Timisorenii stiu ca toata vara au fost amplasate diferite corturi  in plin centru si nu numai,cu tot felul de lucruri....drept este ca acestea nu imparteau BIBLII.
  Sa fie oare aceasta CARTE atat de periculoasa ?...sau sa fie doar inceputul ingradirii libertatii religioase?
   Oricare ar fi raspunsul,suntem chemati a sustine acest proiect in rugaciune,indiferent de religie.Nevoia de Dumnezeu nu o are o anume religie si invataturile Biblice nu sunt doar pentru Baptisti,Penticostali,Crestini dupa Evanghelie,Ortodocsi,Catolici,etc...nevoie de DUMNEZEU ARE FIECARE OM si TOTI avem un Singur Dumnezeu,iar sacrificiul facut de Domnul ISUS  trebuie aratat si facut de cunoscut  tuturor.

Tu iei in serios...?????

   Dupa fiecare cutremur de pamant sau orice alta calamitate, sunt multe vicime omenesti.La  11 martie 2011 cand a avut loc in regiunea Tohoku ,de pe coasta de vest a Japoniei,numarul victimelor s-a ridicat la aproximativ 15.822 de morti si 3.926 de raniti.Dar cu siguranta au fost cutremure mult mai mari si cu mai multe victime.In 2004 in urma cutremurului,bilantul a fost de 300.000 de mii de morti.Un politician declara atunci,ca daca cutremurul ar fi fost anuntat  cu siguranta multi puteau fi salvati.Oare.......?????
    Ma gandeam la batranul Noe.El a  anuntat venirea potopului si totusi  nimeni nu l-a ascultat....si el a anuntat cu mult timp inainte....nu cu cateva ore inainte.Ce ne facem sa credem ca oameni ar asculta....?
    Daca acuma s-ar anunta ca vine o mare calamitate...oare cati ar lua aminte...????
NIMENI !!!! ....Pentru ca omul e neascultator din fire.
Biblia ne avertizeaza de mii de ani ca vine DOMNUL.....si ia cineva aminte...?????
Cartea profetica a Apocalipsei spune clar despre aceasta zi.Daca citim cu atentie vom vedea ca intreaga omenire...(nu o zona)va fi in fata unei adevarate catastrofe la nivel mondial.Cu toate astea nu luam in seama avertizarea aceasta.Se spune despre razboaie,cutremure de pamant,foamete,inundatii,si multe alte calamitati pe care le vedem cu ochii nostri ca se intampla zilnic si nu le putem contesta,si totusi.....???
Poate  spunem in sinea noastra,"dar eu cred in toate aceste profetii"....da in regula....toti credem...dar cati credem si in JUDECATA VIITOARE?
   „Dumnezeu va judeca şi pe cel bun şi pe cel rău; căci El a sorocit o vreme pentru orice lucru şi pentru orice faptă.”Eclesiastul 3:17
   " Eu, Domnul, am vorbit! Lucrul acesta se va întâmpla, şi Eu îl voi împlini! Nu Mă voi lăsa, nu voi avea milă, nici nu Mă voi căi. Vei fi judecată după puterea ta şi după faptele tale, zice Domnul Dumnezeu.” Ezechiel 24:16


  "Astazi daca auziti glasul LUI,nu va impietriti inimile!"  Evrei 4:7     
                  

23 noiembrie 2011

Ce carte de vizita avem?


   Daca privim atent copacii toamna tarziu...chiar iarna,observam ca in multi dintre ei...ici ,colo....razlet mai  vezi cate o  frunza.Chiar daca a trecut un anotimp capricios peste ele,poate a fost furtuna  cu vant puternic,apoi a venit iarna si a inceput viscolul ...cu toate acestea s-au incapatanat sa cada la pamant. Si...stai uimit si le privesti...si te intrebi cum e posibil?

      ...si totusi..este !!!!
  La fel se intampla  si in viata noastra.Cu toate ca uitarea  este o lege a firii umane,totusi...exista clipe si momente,oameni si fapte care nu se pot uita foarte usor.. chiar NICIODATA.
  Sunt oameni care prin comportamentul lor  isi lasa amprenta in viata ta.Sunt oameni care iti marcheaza viata,dar bineinteles ca e foarte important care este influenta lor in viata ta si care este influenta ta in viata lor.
  Poti marca viata cuiva pozitiv sau negativ.
  Poti lasa o amprenta fie prin sentimentul de dragoste si respect pe care  il porti pentru aceasta persoana,fie prin ura,ipocrizia sau alte  sentimente negative,care de multe ori ne acapareaza sufletul.

  Astazi  stateam de vorba cu cineva..si prin multele discutii pe care le-am purtat,mi-a spus ca "i-am marcat viata......"
  Nu stiu daca trebuie sa ma bucur sau sa fiu trista.Spun asta pentru ca  depinde ce fel de amprenta am lasat in urma mea.
Bineinteles ,mi-as  dori  sa las in urma mea "a good visit cards".
  De-aceea  este bine sa avem grija ce lasam in urma noastra,pentru ca de multe ori  prin tot ceea ce spunem,ce facem, cum gandim, putem marca viata celor de langa noi,si asta fara sa ne dam seama.

22 noiembrie 2011

Orice lucru bun, cere sacrificii !

    Din copilarie imi spunea mama :daca vreau ca un lucru sa iese bine  trebuie sa pun suflet in ceea ce fac si orice lucru bun...cere sacrificii. 
Poate ca atunci nu am inteles pe deplin ce inseamna,dar acum ajungand la o varsta matura inteleg foarte bine acest lucru.Si intr-adevar in tot ceea ce am pus suflet si pasiune a iesit totul foarte bine,dar.... de cele mai multe ori s-a cerut  mari sacrificii...timp,energie,rabdare,diplomatie si ...multa munca. Se spune ca ,nici un efort nu este prea mare si nici un sacrificiu nu este prea greu  pentru a-ti atinge telul propus.
   Ca sa intelegem mai bine ce inseamna munca si valoarea ei....am sa va redau cateva exemple ale unor oameni celebri care prin munca lor au ajuns ceea ce au ajuns.
Nimeni nu  si-a capatat un nume  bun fara munca !
  •  Capodopera lui Michelangelo "Judecata de apoi",celebrul artist a muncit opt ani de zile si in tot acest timp a facut  peste 2000 de schite pana la finalizarea ei.
  • Pentru celebra carte"Istoria declinului si caderii Imperiului Roman",autorul Edward Gibbon si-a sacrificat 26 de ani de viata pana la finalizarea ei.
  • Celebra lucrare a lui John Milton, "Paradisul pierdut" i-a rapit autorului foarte multe ore de somn.Pentru scrierea ei,s-a trezit in fiecare zi de la 4 dimineata.
  • Imi amintesc despre o carte si cred ca multi o aveti in biblioteca "Concordanta biblica".Pana a ajunge sub tipar,Alexandru Panaitescu a investit jumatate din viata lui .A sacrificat multe zile si  nopti de somn,pentru ca, pe atunci nu  a beneficiat de tehnologia pe care o avem noi,a avut o singura masina de scris si totusi a reusit  sa inregistreze peste zece mii de cuvinte,din peste trei mii  de locuri. A facut o lucrare deosebita ..dar si munca a fost pe masura.
   Exemplele ar putea continua,si cred ca fiecare ne-am putea face o analiza a noastra si am vedea lucrurile deosebite  pe care le-am realizat si cat efort a necesitat.Bineinteles si satisfactia este maxima,daca in urma ta raman doar lucruri  frumoase si demne de admirat !
  "Nu este suficient sa faci un  lucru bun..mai trebuie sa il faci si bine "!!!!

                            O noapte binecuvantata!!!

21 noiembrie 2011

In Mana cui este volanul tau ?

      Stirile de la ora cinci !!!!!
Accident soldat cu patru vicime ,din care doi morti pe loc si doi in coma la spital.
Cauza accidentului...SOFERUL A ADORMIT LA VOLAN.
Nu va suna cunoscut acest gen de stiri la televizor ????

     Daca o clipa de atipire la volan produce atata tragedie....oare cata tragedie...si care va fi dezastrul in urma noastra daca adormim la volanul vietii noastre...???????
     Cu toti am pornit  spre directia mult visata...."CERUL"
Drumul pe care am pornit  nu este usor si nici nu este pavat doar cu aur....poate  este sub asteptarile noastre. Dar ganditi-va la DESTINATIA FINALA...!!!!!
     Sunt momente in viata cand suntem la rascruce,asemeni intersectiilor de pe drum.Aceste momente pot fi hotaratoare pentru destinul vietii noastre,ne pot duce in TARA SFANTA si in glorie vesnica,sau ne pot duce la moarte vesnica si chinuri groaznice.Suna atat de greu...."chinuri groaznice"dar din pacate atat de adevarat.
   Alegerea ne apartine acum !!!!
Nu trebuie sa dormim ore intregi...doar o atipire,si este suficient sa faci accident.Nu trebuie sa acceptam pacatul de buna voie...dar o atipire si o neveghere poate avea urmari catastrofale pentru vesnicia noastra.
 Atipirea noastra in aceste "intersectii sau rascruci"pot fi fatale si totodata pot avea urmari groaznice pentru sufletul nostru.In  Efeseni este scris un verset ca si o atentionare sau mai bine zis este un verset alarma pentru fiecare:"Desteapta-te tu care dormi,scoala-te din morti,si Hristos te va lumina...." Efeseni 5:14
  Pacatul ascuns si nemarturisit poate distruge vieti!
   Poate acum esti in varful piramidei si asta te face sa uiti de CEL care te-a creat...poate nu mai ai timp pentru Creatorul Tau....sau poate crezi ca esti prea pacatos ca sa mai ai vreo sansa...
   Nu uita ,toate aceste ganduri vin de la  dusmanul nostru,diavolul.
   Niciodata nu este prea tarziu sa vii inaintea LUI si sa ii marturisesti pacatul tau...sa ii spui Domnului  problema pe nume si cu ce te confrunti .Sa stiti ca ...am observat ca diavolului nu ii place deloc cand vii inaintea lui Dumnezeu si iti marturisesti pacatul pe nume.Doar atunci, DUMNEZEU poate sa elibereze  si sunt convinsa  ca o va face, dar pentru aceasta e nevoie in primul rand de a dori sa faci acest lucru si apoi sa crezi ca EL este Singurul care poate face minunea.
   Recunoasterea pacatului si a starii noastre in care ne gasim,nu este un semn de slabiciune ,ci este mai degraba o constientizare a starii in care suntem si este un semn pe care Domnul il asteapta de la noi.Aceasta recunoastere a pacatului ne poate face sa ne incadram la timp pe drumul cel bun iar odata incadrati pe acest drum ,nu ne ramane decat sa predam volanul in Mainile celui mai mare SOFER...DOMNUL ISUS !

    Doamne,daca pana acum am avut momente in care eu am condus masina vietii ...... predau in Mainile Tale  volanul vietii mele si te rog condu-ma tu pana la sfarsit. 
Stau la dispozitia Ta in toate si vreau sa fac Voia  Ta.