Semne in lumea religioasa. Scriptura a profetizat ca un numar important de semne in lumea religioasa va marca timpul ce precede revenirea Domnului Hristos.
1. O mare redesteptare religioasa. Cartea Apocalipsei descopera faptul ca o mare miscare religioasa mondiala se va ridica inainte de a doua venire. In viziunea lui Ioan, un inger vestind revenirea Domnului Hristos simbolizeaza aceasta miscare. „Si am vazut un alt inger care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod. El zicea cu glas tare: „Temeti-va de Dumnezeu, si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor”. (Apoc. 14, 6. 7).
Mesajul in sine arata cand trebuia sa fie proclamat. Evanghelia vesnica a fost propovaduita in toate veacurile. Dar aceasta solie, subliniind notiunea de judecata din Evanghelie, nu putea fi proclamata decat in timpul sfarsitului, pentru ca numai ea avertizeaza ca „ceasul judecatii a sosit”. Cartea lui Daniel ne informeaza ca in timpul sfarsitului profeţiile ei vor fi desigilate (Dan. 12, 4). Atunci oamenii vor intelege tainele ei. Desigilarea a avut loc cand perioada de 1260 de ani a dominatiei papale a ajuns la sfarsitul ei, odata cu captivitatea papei in anul 1798. Relatia dintre exilul papei si semnele din lumea naturala a determinat pe multi crestini sa studieze profetiile in legatura cu evenimentele ce duc la a doua venire, avand ca rezultat o noua si profunda intelegere a acestor profetii.
Aceasta concentrare asupra celei de a doua veniri a dus si la o reinviorare mondiala a nadejdii advente. Dupa cum Reformatiunea a aparut in mod independent in diferite tari in lumea crestina, tot asa a fost si cu miscarea adventa. Natura mondiala a acestei miscari constituie unul dintre cele mai clare semne ca revenirea Domnului Hristos se apropie. Dupa cum Ioan Botezatorul a pregatit calea pentru prima venire a Domnului Hristos, tot astfel, miscarea adventa pregateste calea pentru a doua Sa venire, vestind solia din Apocalipsa 14, 6-12, chemarea finala a lui Dumnezeu de a fi gata pentru glorioasa revenire a Mantuitorului.
2. Predicarea Evangheliei. Dumnezeu „a randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate” (Fapte 17, 31)...[...]
Mai multe aici:http://afirmativ.com/