Versetul zilei

15 septembrie 2012

Jerusalem - The Hoppers

Retine...


Esti unic...!!!  Niciodată nu-ti compromite valorile şi crezurile tale, nu cauta niciodata sa te compari cu altii, incearca sa fii tu insuti si incearca sa fi loial fata de tine insuti.
Ai primit in dar o viata, traieste-ţi propria viata cu folos si nu da voie nimanui  sa ia hotarari pentru tine. Nu lasa pe nimeni sa decida in locul tau. Singurul care  are drept de decizie asupra ta este DUMNEZEU !
In viata nu te increde in oamenii ale caror sentimente se schimba dupa cum se schimba vremea.
Crede in schimb in acele persoane, a caror sentimente raman neschimbate, chiar daca vremurile se schimba.
Daca ti-ai propus sa escaladezi  muntii si  viitorul pare ca se intinde in departare…nu te consola ca ai suficient timp pentru tot ceea ce vrei sa faci,
  tot ceea ce conteaza acum, este dealul pe care il ai de urcat azi.
Nu uita...."viitorul are obiceiul de a veni neanuntat."
O seara cat mai placuta alaturi de cei dragi !

Inca un an....!

 Stiu ca trecerea anilor este ceva firesc si totodata ceva ireversibil. Privesc in urma...stiu cati ani au trecut...dar nu stiu cati ani mai am in fata...
 Tot ceea ce imi doresc, este ca fiecare clipa care imi este daruita de Domnul, sa o traiesc cu folos, sa ma bucur de tot ceea ce am, de tot ceea ce imi ofera Dumnezeu zilnic, si multumirea sa fie totdeauna pe buzele mele.
In acest moment cuvintele imi sunt prea sarace sa pot sa Ii multumesc pentru tot ceea ce mi-a daruit...si totusi, alt cuvant nu pot rosti decat:
MULTUMESC  TATA, pentru anul binecuvantat pe care mi l-ai daruit  si-ti multumesc pentru binecuvantarile si incercarile care vor urma in viata mea ! 

Hrana ta zilnica !

15 Septembrie Numeri28.1-10:29.1-16
În capitolele 28 şi 29, jertfele nu sunt clasificate după semnificaţia lor, ci în funcţie de situaţiile în care trebuia aduse. Să exersăm, iubiţi copii ai lui Dumnezeu, ca să facem din orice împrejurare o ocazie de a aduce mulţumiri (1 Tesaloniceni 5.18).
Capitolul 29 se ocupă cu jertfele din luna a şaptea şi, începând cu v. 12, constatăm din zi în zi o diminuare a numărului taurilor aduşi ca jertfă. Aceasta sugerează perioadele din viaţa noastră în timpul cărora persoana lui Isus, dacă nu suntem atenţi, îşi poate pierde, puţin câte puţin, valoarea pe care o are pentru sufletele noastre. Capitolul 29 îşi va avea împlinirea profetică în timpul împărăţiei de o mie de ani. Atunci mulţi se vor supune de nevoie autorităţii Domnului Isus Hristos (Psalmul 18.44), astfel că declinul general al aprecierii gloriilor lui Hristos va culmina cu revolta finală a lui Gog şi a lui Magog (Apocalipsa 20.7 ...).
Să observăm contrastul dintre locul ocupat de arderea de tot (treisprezece tauri, paisprezece miei ...) şi cel al jertfei pentru păcat: un singur ţap. 
Accentul este pus de fapt pe deplina şi necontenita satisfacţie pe care Dumnezeu o găseşte în Hristos: El este jertfa Lui, pâinea lui, mireasma plăcută Lui (28.2).

14 septembrie 2012

Pot totul....dar numai cu Hristos !

 Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.
Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!
 Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.
 Găsesc, dar, în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.
 Fiindcă, după omul dinăuntru, îmi place Legea lui Dumnezeu; dar văd în mădularele mele o altă lege care se luptă împotriva legii primite de mintea mea şi mă ţine rob legii păcatului care este în mădularele mele.
Romani 7:18-23
Stim cu totii, ca unul din marii eroi ai credintei, a fost Pavel (Saul din Tars), cel care prigonea si tortura pe crestini. Dar iata ca a fost  pus deoparte si  ales ca sa-i slujeasca, si vedem din text, ca marele  Pavel a avut si el  momente in viata lui  de slujire, ca si noi. Au fost poate si din partea lui promisiuni si asigurari ca va pazi poruncile, ca nu se va abate de la calea LUI, si totusi, nu de fiecare data a avut puterea sa faca ceea ce a promis.Daca citim mai departe  toata istoria lui Pavel, vom vedea si nivelul  la care a ajuns Pavel spiritual. Cu siguranta a fost un proces mai lung, a trecut prin atatea experiente cu Dumnezeu, s-a lasat prelucrat si  abandonat in totalitate in mainile lui Isus Hristos, si iata ca cel care zicea:
" ....ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac", ajunge sa spuna:
"POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE!"

Daca treci prin asemenea stari ca si Pavel, vrei sa faci binele, dar raul se tine de tine, singur luptand cu problemele tale, incercand tu sa fii cel care rezolvi totul, iata ca ajungi la final si vezi ca lucrurile nu sunt asa cum te-ai fi asteptat, ba mai mult au iesit chiar rau. 
Pana nu capitulam in fata lui Hristos, pana nu ne abandonam in totalitate, nu vom putea spune niciodata: POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE !
Lasa totul in mainile LUI, problemele tale, casa ta, familia ta, copiii tai, sotia ta, sotul tau, business-ul tau, si in final...abandoneaza-te tu complet, asa cum esti in bratul Sau, si vei vedea modul frumos prin care lucreaza Dumnezeu in toate lucrurile, si-atunci nimic nu-ti va parea prea greu. Vei putea spune oricand:
POT TOTUL IN HRISTOS....PENTRU CA DOAR EL MA INTARESTE !

O zi binecuvantata de Domnul !
 .

Hrana ta zilnica !


14 Septembrie Numeri 27.12-23
Domnul stă acum de vorbă cu slujitorul Său, Moise, aflat la sfârşitul carierei sale. Din cauza greşelii comise la apele Meriba, lui Moise nu i se va permite să ducă poporul în ţară. Ceea ce îl îngrijorează mai degrabă pe omul lui Dumnezeu este că Israel ar putea rămâne fără conducător. În loc să se gândească la sine, el mijloceşte încă o dată pentru popor, cerând ca ei să nu ajungă „ca nişte oi care n-au păstor" (v.17).
Acelaşi gând preocupa şi inima Domnului Isus. Îl vedem în Matei 9.36 încărcat de compasiune pentru mulţimile care-L înconjurau, „pentru că erau necăjite şi risipite ca nişte oi fără păstor". Totuşi, nu era în mijlocul lor chiar El, Bunul Păstor ... Dar ei nu L-au dorit.
Răspunzând cererii lui Moise, Domnul îl desemnează pe Iosua, „bărbat în care este Duhul" (v. 18). Din interiorul cortului, acesta a învăţat chiar din tinereţe să-L cunoască pe Domnul (Exod 33.11). A împlinit mai târziu cu credincioşie o misiune de mare încredere: cercetarea ţârii. În sfârşit, ca şi Moise, losua a fost format timp de patruzeci de ani în şcoala pustiei - lunga şcoală a răbdării. Numai atunci Dumnezeu 1-a chemat pentru slujba pe care i-o pregătise: introducerea poporului în Canaan.

13 septembrie 2012

Noi suntem ai lui HRISTOS !

Astazi m-am trezit de dimineata, cu gandul sa ajung mult mai repede la birou  decat colegii mei, si sa fac o "curatenie de toamna" prin hartii si toate cele.....
Numai ca, nu am mai ajuns, m-am apucat sa citesc un capitol din Biblie inainte sa plec...si chiar ceea ce am citit m-a facut sa ma gandesc mult la o situatie similara  zilelor noastre, asa ca  am ramas sa citesc...."si bine am facut".
Ap. Pavel a fost unul care si-a indeplinit menirea si a dus evanghelia tuturor. Printre cei vizitati au fost si corintenii. Si la ei, ca in multe locuri de-altfel, existau certuri.
In 1 Corinteni 1:11-12 ap .Pavel spune:"...am aflat despre voi de la ai Cloei, ca intre voi sunt certuri.Vreau sa spun ca fiecare din voi zice:
Eu sunt al lui Pavel, si eu sunt a lui Apolo, si eu sunt a lui Chifa, si eu sunt a lui Hristos"
Un verset, care m-a facut sa ma gandesc la ceva asemanator cu ceea ce se intampla in ziua de azi.
De prea multe ori intre cei crestini exista aceasta ...."nici nu stiu cum sa ii spun"...!!!....dar foarte des aud....
-Esti pocaita...?....ce esti....? ce religie ai...?...unde mergi...?
-Aaaa, esti baptist...!!....esti penticostal....!....oh....scuze, am crezut ca esti crestin dupa Evanghelie....am crezut  ca esti ortodocs...etc.....
Asemenea  discutii cred ca fiecare dintre noi am auzit de atatea ori ....
Pavel le spune corintenilor in vers.13:
"Hristos a fost impartit?
Pavel a fost rastignit pentru voi?
Sau in numele lui Pavel ati fost botezati?

Noi cei care am fost botezati in numele lui Isus Hristos, suntem ai lui Hristos.
Isus este REGELE tuturor celor care traiesc o viata in sfintenie si pazesc poruncile Sale, iar psalmistul David  in  Ps. 119:63 scrie: "Sunt prieten cu toti cei ce se tem de Tine, si cu toti cei ce pazesc poruncile Tale"
Cand  multimea a venit la Isus si i-a spus, "te cauta mama si fratii tai", Isus a raspuns;
"Caci oricine face voia lui Dumnezeu, acela imi este frate, sora, si mama" Marcu 3:35
Citind mai departe si cap.3, Pavel ii cearta spunandu-le: "Cand unul zice, eu sunt a lui Pavel, eu a lui Apolo...nu sunteti voi din lume?"
Toti am fost chemati impreuna sa slujim lui  Dumnezeu, indiferent carui cult apartinem. Unul  seamana, unul uda, dar Dumnezeu face sa creasca.
"...asa ca nici cel ce sadeste , nici cel care uda nu sunt nimic, ci Dumnezeu care face sa creasca.Cel ce sadeste si cel ce uda sunt tot una, si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui"
1 Corinteni 2: 7-8
Dumnezeu sa ne dea intelepciune de la El, sa fim slujitori impreuna, si evanghelia sa fie dusa pana la marginile pamantului, pentru ca multe suflete sa fie salvate de la pierzare.

Hrana ta zilnica !

13 Septembrie Numeri 27.1-11
Ieri am observat că în numărătoare erau incluşi numai bărbaţii. Iată totuşi câteva femei cărora li se dedică aici un întreg paragraf şi, mai apoi, întreg capitolul 36. Ce era atât de remarcabil la aceste cinci fiice ale lui Ţelofhad, ca să se spună atâta despre ele? Putem socoti că au fost foarte curajoase când au îndrăznit să se înfăţişeze înaintea lui Moise, a lui Eleazar, a căpeteniilor şi a întregii adunări pentru a reclama o parte de moştenire. Să fie oare murmure ca cele pe care le-am auzit adesea în mijlocul poporului? 
Cu siguranţă nu! 
Murmurele exprimau regretul pentru ceea ce a fost lăsat în urmă, Egipt, pe când cererea acestor femei era dictată de ataşamentul pentru ceea ce le stătea înainte: ţara promisiunii. De aceea însuşi Domnul le-o aprobă din toată inima. Răspunzându-i lui Moise, cel care „a adus cauza lor" înaintea Lui, El declară: „Fiicele lui Ţelofhad vorbesc drept" (v. 5, 6).
 Ce exemplu dau ele pentru  noi !
 Să ne întrebăm dacă „moştenirea părinţilor noştri", cea pe care generaţiile anterioare au aşteptat-o cu entuziasm, are aceeaşi atracţie şi acelaşi preţ pentru inima noastră
 ( 1 Impăraţi 21.3).

12 septembrie 2012

Catalin si Ramona Lup - Am sa lupt

Pietre pretioase !

    Citisem o istorioara care m-a pus pe ganduri...
   Undeva...pe tarmul unei ape, un tanar a gasit un saculet legat la gura.Fericit ca a dat de o comoara, a ridicat saculetul, a desfacut snurul cu care era legat, si...surpriza....erau doar niste pietricele.

   Dezamagit, a inceput sa arunce cu ele in tot ce ii iesea in cale. A aruncat asa...pana s-a plictisit...si ajunse la fundul saculetului. Era ultima pietricica....A stat umpic pe ganduri..... sa o arunce sau sa o pastreze....?
   Hotarase sa o pastreze..si o puse in buzunar.
Ajuns acasa, uitase de ea...dar maine zi, i-a aratat-o unui prieten. Mirat, acesta l-a intrebat:
-Unde ai gasit-o...? Este o piatra de valoare...!
Si mai uimit tanarul a scos cateva cuvinte neintelese nici macar de el. A luat-o la fuga pe malul apei, acolo unde stia ca aruncase pietrele din saculet.
Dezamagire....nu a mai gasit nici una....

    Fiecare zi din viata noastra este o adevarata comoara, un dar primit de la Dumnezeu. Risipim ore si zile pe lucruri de nimic, fara de valoare, ba chiar suntem si noi dezamagiti uneori ca ziua nu a fost asa cum ne-am fi dorit.Ajungem la finalul vietii, am da orice sa dam timpul inapoi... cersim  zile, poate chiar cateva ore...
dar.... in zadar.
   Fiecare zi e frumoasa si e un har sa ne trezim dimineata si sa vedem rasaritul soarelui.
Pretuiti acest dar minunat, multumiti-I si folositi timpul cu folos !

Betesda-locul tamaduirii !

 În Ierusalim, lângă poarta oilor, este o scăldătoare, numită în evreieşte Betesda, care are cinci pridvoare.
 În pridvoarele acestea zăceau o mulţime de bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, care aşteptau mişcarea apei.
Căci un înger al Domnului se cobora, din când în când, în scăldătoare şi tulbura apa. Şi cel dintâi care se cobora în ea, după tulburarea apei, se făcea sănătos, orice boală ar fi avut.
Ioan 5:2-4
Din acest text, inteleg ca Betesda, este o apa renumita  pentru calitatile sale vindecatoare. Aici au fost vindecati multi bolnavi, indiferent de  suferinta pe care o aveau in trup.
Domnul Isus a facut multe minuni cat a stat pe pamant, printre care si vindecarea acestui slabanog. Era singurul caruia  i s-a specificat durata bolii, si cred ca era cea mai lunga.
Am stat si m-am intrebat....cu scaldatoarea miraculoasa in acel tinut al Ierusalimului...totusi nu s-a gasit nimeni sa il ajute sa intre in apa si pe acest om....?
 Atat de mare a fost egoismul oamenilor si atunci, incat fiecare si-a vazut de treburile sale....? Nici macar colegii de suferinta, care au fost si ei  bolnavi de diferite boli si s-au vindecat...nici macar ei cand au iesit din apa sanatosi, nu l-au ajutat?
Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani.
 Isus, când l-a văzut zăcând, şi fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?”
 „Doamne”, I-a răspuns bolnavul, „n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare când se tulbură apa; şi, până să mă duc eu, se coboară altul înaintea mea.”Ioan 5: 5-7

 A trebuit sa vina DOMNUL ISUS si vindecarea s-a produs !
„Scoală-te”, i-a zis Isus, „ridică-ţi patul şi umblă.”vers.8
 38 de ani de suferinta a indurat, si a fost ingaduita suferinta lui, ca prin el, Sa Isi arate Puterea si Slava.

Poate ca si tu, dragul meu cititor esti intr-o situatie asemanatoare. Poate ca cei din jur sunt preocupati doar de persoana lor, si nu mai au timp sa priveasca la suferinta sau nevoile tale. Suferinta poate fi atat in trup, cat si in suflet. Poate ca in jurul tau nu este nici o scaldatoare cu apa tamaduitoare sau nu ai puterea sa te ridici din starea in care te afli si sa te vindeci de boala din sufletul tau.
Este UNUL care te poate ajuta.
Este UNUL care poate face minuni.
Este UNUL care trece in fiecare dimineata pe la usa inimii tale....nu asteapta decat sa ii deschizi....
In casa ta se poate produce o minune, ca cea de la scaldatoarea Betesda. Un singur raspuns asteapta de la tine: VREI SA TE FACI  SANATOS?
Totul depinde de raspunsul tau....
 ISUS HRISTOS  asteapta ca prin tine, sa isi arate slava si puterea si astazi !
"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale"
Ps.119:18

Si astazi, va doresc o zi binecuvantata de Domnul !

Hrana ta zilnica !


12 Septembrie Numeri 26.1-4; 26.51-65
Trecuseră patruzeci de ani de la numărătoarea din capitolul 1. Domnul cere să se facă o nouă numărătoare, de data aceasta pe familii, a capetelor „întregii adunări a fiilor lui Israel". O comparare a celor două recensăminte, de la începutul şi de la sfârşitul călătoriei prin pustiu, scoate în evidenţă consecinţele dezastruoase şi iremediabile ale faptelor comise. Seminţia lui Simeon, mai vinovată decât celelalte în chestiunea cu Baal-Peor, a fost decimată (25.14). Acest fapt va conduce şi la o micşorare proporţională a moştenirii lor în Canaan, după instrucţiunile date lui Moise: „ ... celor mai puţini să le dai mai mică moştenire" (v.54). Acest adevăr ne spune tuturor că o umblare în slăbiciune antrenează pentru creştin o pierdere eternă şi poate privarea de „cunună" (Apocalipsa 3.11). De la Ruben până la Neftali, numărătoarea s-a făcut în aceeaşi ordine ca şi prima dată, după steagurile seminţiilor (cap. 2). Faptul că totalul este aproape acelaşi (v.51; 1.46) demonstrează puterea harului lui Dumnezeu care s-a îngrijit de această imensă armată de şase sute de mii de oameni, fără a socoti femeile şi copiii, în timpul celor patruzeci de ani în pustiu. Dumnezeu n-a fost niciodată depăşit de nevoile alor Săi şi El va avea aceeaşi grijă de fiecare dintre noi până în ultima noastră zi aici, jos.


11 septembrie 2012

Suferinta benefica !

Biblia este un izvor de hrana si din ea  izvorasc in fiecare zi invataturi minunate.Citind azi cartea Romani, descopar atatea invataturi si atatea cuvinte de incurajare in ea.
Astazi am primit un telefon prin care am fost anuntata ca cineva drag este in spital.Am sunat si am vorbit cu aceea persoana, am incurajat-o si am incercat sa ii spun cateva cuvinte de mangaiere.Bineinteles ca in asemenea situatii, prima intrebare este ....
de ce eu? 
De ce eu trebuie sa trec prin asemenea incercari...?...si atunci cauti sa gasesti un  raspuns.
Sincer, nu stiu daca vom gasi vreodata vreun raspuns la intrebarile acestea care ne framanta si nici nu stiu daca isi au sensul asemenea intrebari.Fiecare incercare este o taina a lui Dumnezeu si aceste taine deocamdata nu ne sunt descoperite, dar stim ca ne fac bine.
"De alta parte stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si-anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau"Romani 8:28

Fiecare incercare ne apropie de Dumnezeu mai mult!
Pe de alta parte nici o suferinta prin care trecem aici nu este vrednica pentru a fi pusa alaturi de slava si gloria care ne asteapta. Romani 8 :18.
Niciodata nu am putut intelege scrisul medicilor de pe retetele medicale, si sincer nici nu mi-am batut capul prea mult, dar stiu ca medicamentele prescrise, m-au  ajutat si chiar m-au  vindecat. Cam asa sunt suferintele si incercarile, nu le inteleg, dar stiu ca prin ele, raman mai aproape de Domnul.
Suferintele nu fac altceva decat  intaresc caracterul nostru si ne intaresc credinta.
Un mare erou al credintei, Richard Wurmbrand spunea:
Geniul se poate forma in linistea unei biblioteci, dar taria de caracter este de multe ori rezultatul unei vieti traite pe nicovala suferintei. 
Nu este placuta suferinta, dar suntem constienti ca este singura cale care ne maturizeaza spiritual.
Fie ca Dumnezeu sa ne dea putere sa trecem biruitori prin fiecare incercare si suferinta, ca sa ne putem bucura in gloria LUI.


Fapte si credinta !

Nici o fapta, indiferent cat este de mare sau cat este de buna, nu este vrednica pentru a fi socotiti  neprihaniti.Astazi citeam de dimineata ep. lui Pavel scrisa romanilor, iar in primele capitole, Pavel vorbeste cu insistenta despre acest lucru.In cap. 4 vers 2 scrie:
"Daca Avraam a fost socotit neprihanit prin fapte, are cu ce sa se laude, dar nu in inaintea lui Dumnezeu.....Avraam a crezut pe Dumnezeu si aceasta i s-a socotit neprihanire".
Iertarea noastra vine in urma credintei noastre in Isus Hristos si  neprihanirea este data de Dumnezeu.
"Toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu .Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata prin harul Sau, prin rascumpararea, care este in ISUS HRISTOS"Romani 3:23-24
Oh, Doamne si cand te gandesti ca atatia se straduiesc sa faca fapte bune si gesturi caritabile, doar pentru a capata trecere inaintea lui Dumnezeu...."Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti LUI !"
Fara credinta, faptele bune sunt ca o haina manjita inaintea lui Dumnezeu, si credinta fara fapte este zadarnica. Amandoua merg mana in mana ! Din nou merg la batranul Avraam, si ma gandesc la fapta lui cand l-a adus pe Isaac ca jertfa. Credinta lui a lucrat impreuna cu fapta si  prin fapte, credinta lui a ajuns desavarsita. Iacov 2:21-22
Un crestin autentic are nevoie de credinta, iar credinta acestuia va fi dovedita prin fapte.
Credinta  care nu e traita si dovedita, este o credinta zadarnica !


Hrana ta zilnica !


11 Septembrie Numeri 25.1-I8
Pentru a înţelege ce se întâmplă acum, trebuie să aşteptăm cap. 31.16. Vom afla de acolo că în duhul lui Balaam, care şi-a văzut pierdută mult dorita recompensă, a încolţit o idee diabolică. El însuşi anunţase că Dumnezeu „n-a zărit nelegiuire în Iacov şi n-a văzut răutate înIsrael" (23.21). 
Dacă aceasta n-o să ţină - şi-a zis el - atunci voi face poporul să păcătuiască! În felul acesta, DOMNUL va fi mai obligat să-i blesteme. Este un popor care trebuie să locuiască deoparte! (cap. 23.9). Să-1 incităm să se amestece cu alte naţiuni! Astfel „Balaam ... 1-a învăţat pe Balac să arunce o cursă (sau: o piatră de poticnire) înaintea fiilor lui Israel, ca să mănânce cele jertfite idolilor şi să curvească" (Apocalipsa 2.14). Aceste sumbre uneltiri au ca rezultat trista şi umilitoarea alipire de Baal-Peor. Prin urmare, invitaţiile lumii sunt mult mai de temut decât blestemele ei! Poporul cade în cursa întinsă de Moab şi de aliatul lui, Madian. A fost necesar zelul lui Fineas pentru a abate mânia DOMNULUI şi pentru a opri urgia. Atitudinea lui este imediat răsplătită, ceea ce ne arată cât de plăcut îi este Domnului să vadă un tânăr sau o tânără care, în mijlocul prăbuşirii generale a standardelor morale, şi-a păstrat viaţa curată şi a ştiut să ia cu curaj poziţie pentru El.

10 septembrie 2012

Fiti binecuvantati !

CHIAR DACA NU IL VEZI PE DUMNEZEU, EL ESTE IN FIECARE ZI ALATURI DE TINE

Pune  mouse-ul in punctul C si gliseaza pana la E
O  ZI  MINUNATA !

Patru romani arestati !

Noaptea trecută, în Indonezia au fost arestaţi patru tineri, Titel Maghiar cu vârsta de 38 de ani, Ionuţ Maghiar, de 33 de ani,  Sergiu Berci, de 35 de ani şi Denis Daniel Ross, de 36 de ani.Aceştia lucrează împreună ca misionari la The Christian and Missionary Aliance, cu  sediul în statul Colorado USA.
 Fac apel credincioşilor de pretutindeni,
  SĂ NE  RUGAM  PENTRU ELIBERAREA LOR!

 Mai multe detalii http://www.orizonturieterne.ro/

O saptamana binecuvantata !

Doamne, ti-am dat viata numai Tie,
Orice zi si orice ora este doar a Ta;
Fie dupa cum voiesti, asa sa fie,
                          Voia Ta este mai buna decat voia mea !        (Warner)

Daca Hristos este prioritatea vietii tale, Dumnezeu te va surprinde cu binecuvantarile Sale .
Nu exista inima impartita.....
In inima care inca mai locuieste pacatul, nu are loc Dumnezeu, raul si binele  nu pot locui impreuna. 
Acolo unde intra Duhul lui Dumnezeu, viata se schimba, se transforma. Dragostea ia locul urii, iubirea de oameni inlocuieste iubirea de bani, sinceritatea ia locul minciunii, poftele firii dispar si roada Duhului ia locul. Daca nu exista aceasta transformare, cu regret...dar trebuie sa accepti ca esti doar crestin care are o religie, dar nu O RELATIE !

"Cel care ii da lui Dumnezeu cel de-al doilea loc...nu-i da nici unul !"


Hrana ta zilnica !

10 Septembrie Numeri 24.14-25
Această ultimă profeţie a ghicitorului Balaam începe de fapt cu o prezicere despre el însuşi. Cât de iresponsabil este acest om! Potrivit propriilor sale declaraţii, el aude cuvintele lui Dumnezeu; cunoaşte ştiinţa Celui Preaînalt; vede viziunea Celui Atotputernic! ... Mulţi aşa-zişi creştini vor spune: „Doamne, Doamne, nu în Numele Tău am profeţit ...?" (Matei 7.22, 23). Dar vor avea soarta lui Balaam, deoarece cunoaşterea adevărurilor scripturistice nu a avut nici un efect asupra conştiinţei lor. A avea „ochii deschişi" (v.16) pentru a-L vedea pe Isus, „dar nu acum" şi „nu de aproape" (v. 17), ce viitor tragic! Este partea bogatului din parabolă să contemple din chinuri fericirea celor aleşi (Luca 16). „Orice ochi îl va vedea" (Apocalipsa 1.7), dar nu toţi în aceleaşi condiţii. Când şi cum II veţi vedea voi pe Domnul?
În faţa omului „care cade" (v.16) se derulează întreaga panoramă profetică. „O Stea" (v.17) strălucitoare îl luminează: Hristos, împăratul gloriei. Apariţia Lui va corespunde judecării naţiunilor învecinate lui Israel: în primul rând a lui Moab însuşi. Domnul Isus este această splendidă Stea de dimineaţă, anunţând zorii zilei (Apocalipsa 2.28; 22.16 sf). Încă nevăzut de lume, El a răsărit deja în inimile celor răscumpăraţi (2 Petru 1.19 sf).

9 septembrie 2012

Fiti binecuvantati copii !

Astazi a fost o zi speciala....!!!
Copiii nostri, copiii bisericii au primit binecuvantarea fratilor slujitori pentru inceperea noului an scolar.Au fost momente minunate si pline de har, atat pentru noi ca parinti, cat si pentru cele cateva sute de copii care au primit aceasta binecuvantare.Noi ca si parinti, cat si fratii pastori si prezbiteri ai bisericii, i-am incredintat in mana Domnului si El sa le poarte de grija si sa le dea intelepciune, sa-i fereasca de orice lucru rau care ar putea sa le murdareasca viata, sa ii fereasca de placerile acestei lumi, sa le dea sanatate si fie ca pasii lor sa fie calauziti de Duhul  Sfant.
Numeri 6: 23-27
     Aşa să binecuvântaţi pe copiii lui Israel şi să le ziceţi:
„Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească!
Domnul să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine!
Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea!
Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, şi Eu îi voi binecuvânta.”

Inregistrarea acestui serviciu o puteti viziona, in arhiva programelor bisericii

Mersul la biserica, te face mai bun sau mai rau?

"Va dau aceste invataturi , dar nu va laud pentru ca va adunati laolalta nu ca sa va faceti mai buni, ci ca sa va faceti mai rai. Mai intai de toate, aud ca atunci cand veniti la adunare, intre voi sunt desbinari..."
1 Corinteni 11:17-18
Primul oara cand citesti acest verset se naste o intrebare:"cum este posibil sa devii mai rau, cand mergi la adunare?" Pavel vorbea celor din Corint, si  asemeni corintenilor si noi am fost sau....poate, inca mai suntem,  Domnul sa se indure si sa ne izbaveasca de acest pacat.
Cum sa devii un om mai bun venind la Casa lui Dumnezeu?...simplu....sa ne curatim inima de acest pacat, care, de prea multe ori ne-a facut mai rai ..si nu mai buni....DISPRETUL.
Venim in casa lui Dumnezeu si de-atatea ori venim cu aceasta atitudine necorespunzatoare inaintea Lui.
Privim pe cel de langa noi cu dispret, fie pentru faptul ca nu este  imbracat asa bine ca noi, fie ca nu canta asa bine, fie ca nu predica asa bine...sau intr-un cuvant "pentru ca este mai sarac"...il privim cu alti ochii. Din aceasta cauza se si creaza anumite grupuri, anumite partide, care deseori produc desbinare, iar cel care are de suferit este trupul lui Hristos.
Cand vii cu o asemenea atitudine in casa lui Dumnezeu, te faci mai rau si nu mai bun.
"Caci, dupa cum trupul este unul si are mai multe madulare, si dupa cum toate madularele trupului, macar ca sunt mai multe, sunt un singur trup, tot asa este si Hristos"1 Corinteni 12:12
Asadar, noi suntem madulare in HRISTOS. Care madular din trupul nostru nu este important....?
Desi scriu cu mana dreapta...sincer nu as renunta la mana stanga, si la nici un alt madular nu as renunta ca am nevoie de fiecare si toate isi au rostul lor in trupul meu. Cam asa suntem si noi in trupul lui Hristos, fiecare are locul lui in trup, valoarea si importanta in ochii lui Dumnezeu.
"Acum, dar, Dumnezeu a pus madularele in trup, pe fiecare asa cum a voit EL"
1  Corinteni 12:18
E minunat ca Dumnezeu  nu se uita  la ceea ce izbeste ochiul, ci priveste la inima omului.Locul de inchinare este locul unde Dumnezeu este prezent, si aici nu este locul de etalare al calitatilor noastre.Dispretul este cladit pe mandrie, si mandria duce inaintea pieirii.
Inainte de a privi la calitatile noastre, e bine sa ne uitam si la defectele pe care le avem, asa vom putea sa privim si pe cei de langa noi  prin ochii lui Dumnezeu, pentru ca, atunci cand stam in partasie cu El la masa, sa putem intinde mana si sa primim  binecuvantarea Sa, altfel totul este in zadar.

Doamne ajuta-ne !

Hrana ta zilnica !


9 Septembrie Numeri 24.1-13
Pentru a-şi rosti cea de-a treia profeţie, Balaam n-a mai mers, „ca în alte daţi, să-1 întâmpine cu descântece" (v. 1). Om dedat spiritismului (instrumentul obişnuit al demonilor), este constrâns să rostească prezicerea pe care Dumnezeu i-o pune în gură. Şi cu cât mai mult se încăpăţânează Balaam, cu atât mai binecuvântat va fi poporul. Versetul 5 constată nu numai absenţa fărădelegii în Iacov (harul), ci şi admirabila frumuseţe a corturilor lui Israel (gloria). în mijlocul acestor corturi se înălţa cel al Domnului însuşi, locuinţa gloriei Sale, astfel încât întreaga tabără era făcută părtaşă acestei glorii.
Biserica este încă în pustiu, dar Dumnezeu deja o vede în lumina relaţiei glorioase cu Fiul Său preaiubit. Este Mireasa lui Hristos, îmbrăcată în ochii Săi în toate perfecţiunile Mirelui divin. Dumnezeu ne cheamă să privim Adunarea, şi pe fiecare frate sau soră în mod individual, „de pe vârful stâncilor" (23.9), cum s-ar spune, în acelaşi fel în care El însuşi îi priveşte din cer. Vom avea atunci o altă imagine a lor. Vom vedea strălucind frumuseţea veşmintelor îndreptăţirii cu care Domnul i-a îmbrăcat pe ai Săi. Vom observa la ei reflectarea gloriilor lui Isus. Iar dacă sunt unele subiecte de întristare, pe care nu putem să nu le observăm, aceasta va fi încă o ocazie de a admira grandoarea răbdării şi a iertării divine.