Versetul zilei

11 septembrie 2012

Fapte si credinta !

Nici o fapta, indiferent cat este de mare sau cat este de buna, nu este vrednica pentru a fi socotiti  neprihaniti.Astazi citeam de dimineata ep. lui Pavel scrisa romanilor, iar in primele capitole, Pavel vorbeste cu insistenta despre acest lucru.In cap. 4 vers 2 scrie:
"Daca Avraam a fost socotit neprihanit prin fapte, are cu ce sa se laude, dar nu in inaintea lui Dumnezeu.....Avraam a crezut pe Dumnezeu si aceasta i s-a socotit neprihanire".
Iertarea noastra vine in urma credintei noastre in Isus Hristos si  neprihanirea este data de Dumnezeu.
"Toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu .Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata prin harul Sau, prin rascumpararea, care este in ISUS HRISTOS"Romani 3:23-24
Oh, Doamne si cand te gandesti ca atatia se straduiesc sa faca fapte bune si gesturi caritabile, doar pentru a capata trecere inaintea lui Dumnezeu...."Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti LUI !"
Fara credinta, faptele bune sunt ca o haina manjita inaintea lui Dumnezeu, si credinta fara fapte este zadarnica. Amandoua merg mana in mana ! Din nou merg la batranul Avraam, si ma gandesc la fapta lui cand l-a adus pe Isaac ca jertfa. Credinta lui a lucrat impreuna cu fapta si  prin fapte, credinta lui a ajuns desavarsita. Iacov 2:21-22
Un crestin autentic are nevoie de credinta, iar credinta acestuia va fi dovedita prin fapte.
Credinta  care nu e traita si dovedita, este o credinta zadarnica !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu