Versetul zilei

10 iulie 2021

Ultimul cuvant cu Toni Berbece

 


Camarile grindinei

 Daca ati urmarit atent evenimentele din aceasta saptamana in ceea ce priveste calamitatile abatute asupra Europei, dar nu numai, atunci stiti clar ca toate aceste vestesc venirea lui ISUS. Ohhh, ar spune multi, dar asta aud de atata timp. Poate ca da, dar intensitatea cu care s-au declansat acum, nu a mai fost niciodata.

  • „Ai ajuns tu pana la camarile zapezii? Ai vazut tu camarile grindinei, pe care le pastrez pentru vremurile de stramtorare, pentru zilele de razboi si de batalie?”
  • Iov 38

CEHIA


NEW YORK 


TORINO-ITALIA


MILANO-ITALIA


POLONIAToate acestea nu sunt decat cateva din camarile grindinei lui Dumnezeu pe care le tine pentru zilele maniei LUI. Pacatele omeniri au ajuns pana la cer si se pare ca omenirea continua sa se zbata in mocirla.
Dumnezeu ne vorbeste, trebuie doar sa luam aminte!!!

7 iulie 2021

Pe urmele Sale - ORASUL NAZARET

 NAZARET 

NAZARET VILLAGE

 

Nazaret Village astazi este un muzeu in aer liber din Nazaretul de azi. Pot spune ca acolo este un loc unde te  reintorci in timp, este unul din locurile care mi-au ramas in suflet. In Nazaret Village totul se identifica cu cele din vremea lui Isus, imbracamintea celor de-acolo, forma caselor, presa de presat masline, struguri, de-altfel ai senzatia ca traiesti in primul secol.


Cuptor de paine in satul muzeu Nazaret Vilagge, unde se fac lipiile chiar in fata ta si credeti-ma sunt cele mai bune lipii pe care le-am mancat vreodata.
Vesela din pamant asa cum era in sec.I
In acesta imagine este un teasc ptr masline. Aici ghidul care ne-a condus ne-a dat cateva explicatii, de-altfel ii multumesc firmei El Nifla Tours care ne-a pus la dispozitie tot ceea ce am avut nevoie, dar in mod special ghidul care pe langa faptul ca este la origini evreu, este si cetatean roman, dar traieste in Israel, in orasul Nazaret Ilit. 
Dar sa revin la explicatiile pe care le-am primit, ca sa obtii un ulei de calitate, maslinele trebuiau sa treaca printr-un proces de zdrobire si acesta se repeta de trei ori. Evident ca prima presare scotea uleiul cel mai de calitate, iar acesta unde putea fi folosit daca nu la templu, a doua presare avea o cantitate usor mai inferioara si era folosit ptr consum, iar ultima faza scoatea un ulei mai inferior care era folosit in candele.
Acum sa ne gandim la Domnul Isus in gradina Ghetismani cand a mers sa se roage. Cu cat se ruga mai mult, cu-atat sudoarea curgea pe fata lui. Pacatele mele, pacatele tale si pacatele intregii omeniri apasau pe umerii Lui. 
„Dar El era strapuns ptr pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre....”


Il tineti minte pe Iosif? Iosif, care l-a crescut pe Domnul Isus, sotul Mariei. El era tamplar si lucra in atelier. Astazi Iosif din Nazaret ii tine locul indeletnicindu-se cu aceleasi lucruri si Maria la fel.
Oamenii se ocupa aici  cu munca campului, cultiva legume, fructe, cresc animale si alte indeletniciri asa precum era si in vechime.
Un animal care l-a purtat candva si pe Domnul Isus

Va amintiti textele din Evanghelii  unde se vorbeste despre Ispitirea Domnului Isus?
Luca 4:29

Şi s-au sculat, L-au scos din cetate şi L-au dus până în sprânceana muntelui pe care era zidită cetatea lor, ca să-L arunce în prăpastie. Matei 4:8
Tocmai am ajuns pe Spranceana Muntelui
Panorama orasului Nazaret, de pe Spranceana Muntelui
Intr-adevar ispitirea era mare, sa vezi toate bogatiile si sa ti se spuna ca sunt ale tale, doar sa faci o plecaciune, era tentant, insa nu ptr Domnul Isus.
De cate ori nu ne-am plecat si ne-am inchinat pentru a obtine gunoaiele acestei lumi? Ohhhh, Doamne iarta-ne...
In departare se vede un munte, este Muntele Tabor sau Muntele Schimbarii la fata. Situat la 17 km vest de Galileea si in apropiere de Nazaret la vreo 8-9 km, cu un pisc impunator, este un  reper in Galileea. Aici Domnul Isus a venit cu Petru, Iacov si Ioan, in fata carora Domnul Isus a fost transformat.Fata Lui a stralucit ca soarele, iar hainele s-au facut albe ca lumina. Ce experienta!!!
Tot in Nazaret se aflata si Centrul International al Mariei din Nazaret cu Biserica Buna Vestire. Este o biserica catolica in prezent care a fost construita pe ruinele unei Biserici Bizantine. Tot aici se afla si pestera in care Maria a primit vestea ca-l va naste pe Isus. Biserica este acoperita cu o cupola din beton in forma de crin, un simbol al fecioarei Maria.
Daca cititi cuvintele de pe altarul care este in aceasta grota sunt scrise in lb latina: 
Verbum caro HIC factum est”
tradus
” SI CUVANTUL S-A FACUT TRUP”
La intrarea in aceasta grota niste maicute stau zi de zi si vegheaza .
Prima minune a Domnului Isus stiti care a fost? A transformat apa in vin. Se spune ca acest vas este de pe vremea lui Isus, precum si ruinele bisericii
 Acestea sunt doar o parte din amintirile mele in ORASUL NAZARET, un loc pe care nu-l poti uita.

Va urma....

Calator in Israel, pe urmele Sale!

       Cand eram doar un copil aveam un vis si imi doream mult sa ajung in Israel. Acest vis m-a urmarit toata viata si atunci cu mintea mea de copil, dar si acum ca adult, am zis si cred ca e ceva uimitor sa ajungi sa calci pe urmele Domnului Isus si la propriu. Au trecut ani  si ani, dar visul tot ma urmarea. Dumnezeu a facut cu putinta acest lucru si am avut harul sa merg in Israel nu o data, ci de trei ori. De-altfel chiar in aceste zile ar fi trebuit sa revin in tara pentru ca aveam biletul luat pentru a merge a patra oara, dar Dumnezeu nu a mai ingaduit, venind aceasta pandemie.

A fost minunat si pot spune ca acel loc si-a pus amprenta asupra mea pentru toata viata. A fost un har sa pot vizita aceste locuri si doresc sa impartasesc cu voi cateva franturi din experienta pe care am avut-o acolo de fiecare data.

Voi posta in fiecare zi, in masura in care timpul imi permite, imagini din locurile pe care le-am vizitat, locuri pe care in mintea mea le aveam creionate ”altfel” decat sunt in realitate, dar si locuri frumoase in care Domnul Isus s-a nascut, a crescut sau a trecut pe-acolo.

Israelul nu are nevoie de nici o prezentare. 
ISAREL are o puternica istorie. Are la origini pe marii patriarhi ai Scripturii:  Avraam, Isaac si Iacov. A anul 1948 a luat fiinta noul statul modern Israel.
De-a lungul vremurilor a fost poporul cel mai greu incercat.
Este si va ramane poporul ALES  si IUBIT de Dumnezeu!

Voi binecuvanta pe toti cei care te vor binecuvanta, zice Domnul si ii voi blestema pe toti cei care te vor blestema! Geneza 12Lumea pe scurt- Ioan Ciobota

Personal, eu urmaresc aceste emisiuni. Cred ca ne sunt de folos fiecaruia, e bine sa fim informati, nicidecum sa fim luati prin surprindere de ceea ce se intampla in aceste vremuri. 

 

5 iulie 2021

Invinge teama!

       Nu este o noutate  si nici prea mare indrazneala in afirmatia pe care o fac zicand ca, sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape de final. Una dintre marile incurajari pe care le-am primit este in versetul  20 din Matei 28 ”...si iata ca voi cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veacului”. Deci indiferent ce a fost, ce este si ce va fi, Hristos Stanca noastra va fi cu noi, asa cum a fost si pana astazi. 

    A fost o vreme de incercare pentru intreg pamantul, o incercare venita din partea Domnului ca un mesaj de avertizare, a fost si va veni iarasi. Pentru unii o incercare mai grea, pentru altii mai usoara. Unii au trecut cu bine, altii au trecut mai greu, iar altii au sfarsit alergarea pe acest pamant sau mai bine zis, au terminat calatoria.  Da, au terminat calatoria, pentru ca viata noastra pe acest pamant este o calatorie. Suntem straini si calatori si intr-o zi vom sfarsi alergarea, fie ca o ducem aici mai bine sau mai rau, fie ca suntem mai sanatosi sau mai bolnavi, mai frumosi sau mai putin frumosi, nu conteaza cine suntem cat avem, ce avem, un final exista pentru fiecare si-n mijlocul acestor zile dificile si de nesiguranta este destul de greu sa invingi teama, spun destul de greu daca nu ai credinta ca promisiunea facuta din Matei 28 este si pentru tine. 

    Si totusi de ce exista teama?  Teama de ce? De cine?

 Teama de virus ca te poti contamina sau ca cei dragi ai tai pot fi contaminati, teama ca ii vei pierde pe ei sau poate teama ca te vei pierde chiar tu? 

 In Hristos nu exista teama, ptr ca El a venit sa ne-aduca un viitor si o nadejde, insa daca traiesti fara nici o speranta, atunci categoric nu exista nici putere de a lupta in prezent.

Cand nu mai exista nici o speranta pentru viitor, nu mai este nici o putere pentru prezent, dar Harul Lui ne este indeajuns, caci Puterea Lui este aratata in slabiciunile noastre.