Versetul zilei

19 ianuarie 2013

Ia aminte.....

Cand te departezi de Dumnezeu....te asteapta  DEZASTRUL!



O zi minunata !

   "Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea!”
Geneza 8:22

Tu ce vezi...?

Pe strazile pustii ale orasului, zi de zi, seara de seara ratacea o copila. Abandonata de parinti, abandonata de prieteni, ajunsese sa se hraneasca cu bucatile de paine pe care le gasea prin tomberon.Cand venea noaptea si era mai frig se punea sa doarma pe o gura de canal, iar vara dormea....oriunde.Traise asa ani de zile, nespalata, needucata si toate acestea au facut din ea o fiinta salbatica.
Intr-o zi se oprise in fata unei cladiri de unde auzea mai multe voci de copii.Curioasa s-a apropiat de usa, a deschis-o incet, s-a strecurat inauntru si a asteptat.
La cateva minute se deschise o usa, de unde isi facuse aparitia o doamna cu zambetul pe buze fredonand o cantare.Cand intrase in incapere si dadu cu ochii de fetita...s-a speriat. Acelasi lucru l-a facut si fetita. Se ghemuise intr-un colt de parca ar fi vrut sa se protejeze de ceva.Doamna zambitoare, s-a apropiat de ea si a intrebat-o cum o chema....
Fetita nu scosese nici un raspuns. A luat-o de mana si a dus-o in bucatarie unde i-a dat o portie de mancare.Infometata,  apucase cu mainile tot ce i s-a pus in fata. Intrebata daca are unde merge, daca are parinti, fetita  a raspuns ca nu.Atunci doamna a intrebat-o:
-Vrei sa ramai aici?
Copila daduse din cap afirmativ.
Doamna a luat-o de mana si a mers cu ea in baie sa o curete.Cand fetita vazuse apa...a luat-o la fuga, si nu s-a mai oprit decat afara.Speriata a plecat.
Dupa cateva zile a revenit in acelasi mod.Intreaga scena se repetase.A mancat tot ce i s-a dat, dar cand a venit vremea sa meaga la baie...a facut  acelasi lucru. Anticipand ce va urma, de data aceasta, doamna a apucat-o de mana si i-a explicat :
-Daca vrei sa ramai aici este nevoie de o baie ca sa te curat. Esti murdara, esti neingrijita...pot  face sa mirosi frumos, dar lasa-ma sa te curat.
-Nu, raspunse fetita.Niciodata nu m-am spalat.Nu vreau ca apa sa curga pe mine.
Si hotarata sa nu accepte, pleca din nou.Doamna ramase pe ganduri si cu lacrimi in ochi, cazuse pe genunchi. Cerea intelepciune Domnului cum trebuie sa procedeze cu fetita, ca ea sa accepte ajutorul .Stand asa pe genunchi, ii venise o idee.La intrarea in centru, lipise pe perete o oglinda imensa.Venise urmatoarea zi ....
Flamanda si plina de frig.....pe de alta parte mancarea buna si caldura din acest centru de copii, au facut-o sa revina. Ajunsese ca de obicei in fata cladirii si urmase acelasi procedeu.Numai ca de data aceasta, tipatul pe care l-a scos la intrare, a scos-o pe doamna in calea ei imediat.Fetita speriata se ghemuise intr-un colt.
-Ce s-a intamplat?
-Nu mai vreau sa vin aici.Inauntru aveti pe cineva ciudat. Am vazut o fata salbatica care m-a privit cand am intrat. 
Cu lacrimi in ochi repeta aceleasi cuvinte...nu mai vreau sa raman, nu mai vreau sa raman.
Doamna incerca sa o linisteasca. O luase  de mana si o aseza pe un scaun la ceva distanta de oglinda, Indeptandu-se spre oglinda doar ea, a intrebat-o pe fetita:
-Ce vezi acum ?
-Vad o femeie la fel ca tine, raspunse fata umpic cam nepoliticoasa.
-Vrei sa vii la mine?
Fata se apropiase de doamna care statea cu bratele deschise si o astepta.Cand ajunsese langa ea....se speriase din nou.
-Uite iar a venit fata aceea....
Doamna , calma a inceput sa ii explice.
-Draga mea, aceea femeie pe care o vezi, sunt eu, iar fetita aceea murdara si salbatica esti tu.
Fetita a ramas incremenita.
-Cum...? Eu sunt asa?
-Da draga mea, de-aceea am vrut sa te curat cu apa, pentru ca ai nevoie.Daca vrei sa ramai  aici, trebuie sa accepti acest lucru.
-Dar cum sa fac? Niciodata nu am pus apa pe mine?
-Lasa-ma pe mine....si vei vedea transformarea.



Multi dintre oameni reactioneaza asemeni acestei copile.
Unii se gasesc in situatii dificile, accepta ajutorul lui Dumnezeu, dar nu vor ca acest Dumnezeu sa fie Stapanul lor.
Necazurile si problemele din viata ii aduc in pragul disperarii, si-atunci cauta din nou  ajutor.
Datorita pacatului care le-a murdarit viata, traiesc asemeni fetitei.Isi neglijeaza hrana pentru suflet, neglijeaza curatia trupului si nu in ultimul rand, isi neglijeaza haina cu care trebuie sa se inveleasca.
Cand am inceput sa postez cu un an in urma acest studiu al :"Biblia citita in 5 ani", ma gandeam ce fel de titlu sa ii dau. Atunci mi-a venit in gand: "Hrana ta zilnica"
Nu intamplator mi-a venit acest gand. Noi avem nevoie de aceasta hrana zilnic pentru sufletul nostru.Si care este hrana pentru suflet, daca nu Cuvantul lui Dumnezeu?
Multora le este frica sa priveasca in El, tocmai pentru ca acest cuvant are efectul unei oglinzi. EL ESTE OGLINDA in care, daca privim putem vedea adevarata noastra infatisare.
Doar citind in El, vom vedea mizeria si pacatul din viata noastra.
 "Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă"
  Iacov 1:23, iar in 1 Corinteni 13:12 scrie:
"Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin"

Cu siguranta toti suntem constienti ca nu suntem vesnici si suntem trecatori pe acest pamant. Ne gandim la moarte si la faptul ca va veni o zi in care va trebui sa plecam de aici, fie ca la 75 de ani, fie ca la 30 de ani. Dumnezeu a randuit cat sa traim si totusi depinde si de noi hotararea LUI. Sunt atatea vesete in Biblia care ne vorbesc de acest lucru.
"Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – „ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.” 
Efeseni 6:3
"Frica de Domnul lungeşte zilele, dar anii celui rău sunt scurtaţi"
Proverbe 10:27
 "Şi totuşi Dumnezeu, prin puterea Lui, lungeşte zilele celor silnici, şi iată-i în picioare când nu mai trăgeau nădejde de viaţă.."
Daca vrei ca sa vezi starea ta, pune-te in lumina Cuvantului lui Dumnezeu, si EL iti va descoperi tot ceea ce trebuie schimbat in tine.
Ia Bilblia si citeste, este Cuvantul lui Dumnezeu care are putere de transformare.
Este oglinda in care trebuie sa privim zi de zi.Numai asa vom putea sa vedem starea noastra. Iar mai apoi, tot El ne va da si haina noua de care avem nevoie, o haina curatita si spalata in Sangele Lui.
Cauta-L pe  ISUS care poate face acest lucru, astazi cat inca esti in viata pentru ca ziua cea de maine nu este a ta.
O zi binecuvantata !

Hrana ta zilnica !

19 Ianuarie
Judecători 9.1-18

Doi judecători sunt numiţi la începutul acestui capitol: Tola şi Iair, amândoi bărbaţi respectaţi. Apoi declinul se restabileşte şi mai grozav. În rătăcirea sa, Israel se grăbeşte să slujească dumnezeilor cât mai multor popoare posibile. Apoi, ca şi mai înainte, Dumnezeu Se foloseşte de vrăjmaşi pentru a-i pedepsi şi de această dată sunt filistenii şi fiii lui Anton. Faptul că israeliţii au servit idolilor acestor două naţiuni nu le este de nici un ajutor. Să remarcăm că seminţiile de dincolo de Iordan cad victimă primele. Ele sunt „zdrobite" în adevăratul sens al cuvântului (v. 8)! În sfârşit vine mărturisirea: ,Noi am păcătuit...!" (v. 10). Cunoaştem că acesta este întotdeauna „cuvântul de trecere" pentru a reveni la Domnul.
Şi totuşi Dumnezeu răspunde cu severitate, spunând chiar cu ironie: „Mergeţi şi strigaţi la dumnezeii pe care vi i-aţi ales: ei să vă salveze în timpul strâmtorării voastre!" (v. 14). Ah, situaţia aceasta arată că nu este de ajuns numai mărturisirea păcatului! Ei trebuie şi să scoată idolii din mijlocul lor (cf. Geneza 35.2). Iată piatra de încercare pentru o lucrare autentică în conştiinţă. Poporul înţelege. Apoi auzim aceste cuvinte care ne mângâie: „Sufletul Său a fost îndurerat de nenorocirea lui Israel" (v. 16). Câtă tandreţe din partea lui Dumnezeu pentru poporul Lui necăjit! Oare va simţi El mai puţin astăzi pentru copiii Săi.

18 ianuarie 2013

Marturia unui fost lucrator din Securitate

Ce maret Dumnezeu avem....!!!

Tu ce cauti...?



Omenirea  este intr-o cautare continuua. Toti cauta ceva anume.Unii cauta fericirea, unii cauta bogatia, altii cauta satisfactia trupului, unii cauta implinirea profesionala...altii il cauta pe Dumnezeu.

Insa in vreme ce majoritatea cauta doar implinirile pamantesti, procentajul este prea mic al celor care Il  cauta pe Dumnezeu si care cauta sfintirea, prea putini mai doresc plinatatea Dumnezeirii in viata lor.



"Duhul necurat, când iese afară dintr-un om, umblă prin locuri fără apă şi caută odihnă. Fiindcă n-o găseşte, zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit.”

Şi, când vine, o găseşte măturată şi împodobită.

Atunci se duce de mai ia cu el alte şapte duhuri, mai rele decât el; intră împreună în casă, se aşază în ea, şi starea de pe urmă a omului aceluia ajunge mai rea decât cea dintâi.”

Luca 11:24-26

Atunci cand Il intalnim pe Dumnezeu viata noastra se schimba.Tot ceea ce a fost pacat si intinat in noi, sangele lui ISUS curata.  Ne elibereaza de toate duhurile necurate si Templul nostru (casa noastra) este curatit si impodobit de Insasi Tatal. Numai ca acestor duhuri care sunt gonite, nu le plac locurile pustii si fara hrana, si cauta din nou un loc unde sa poposeasca.Si unde ar putea sa mearga in cautare decat in locurile in care a mai fost...?



Acum intervine acel lucru pe care vreau sa il subliniez.

Ce gaseste la intoacerea lui? Gaseste o casa curata si impodobita sau gaseste o casa goala?

Suntem nascuti din nou, templul casei noastre este curatit, dar impodobirea o face Duhul Sfant. Prezenta Duhului Sfant umple si impodobeste fiinta noastra.Fara  plinatatea Duhului in noi nu putem avea biruinta. Vrem sa facem binele dar ne lipseste puterea necesara. Ap. Pavel spune in Romani  7: 18,"Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac"

Oricat de puternici ne credem, oricat de mult dorim sa traim in sfintenie, este cu neputinta fara a avea puterea Duhului in noi. De-altfel, nu putem separa pe Duhul Sfant de Tatal si Fiul. El face parte din trinitate. A nu crede in puterea Duhului Sfant este ca si cum am crede Biblia pe jumatate. Ori nu putem desparti noi trinitatea.Cand  ne-a lasat porunca din Matei 28, nu a facut referire doar la Tatal si la EL( la Fiul), ci a spus:

Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

Innoirea mintii noastre o face doar Duhul Sfant



"El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt"

Tit 3:5

Cum este casa ta? Cum este casa mea?

Domnul sa ne dea intelepciune sa nu lasam casa noastra goala.

Hrana ta zilnica !

18 Ianuarie
Judecători 9.26-57
Capitolul nostru confirmă declaraţia lui Isaia făcută în legătură cu astfel de oameni: „Picioarele lor aleargă la rău şi se grăbesc să verse sânge nevinovat. Gândurile lor sunt gânduri ale nelegiuirii, pustiirea şi nimicirea sunt pe cărările lor" (Isaia 59.7, citat în Romani 3.15, 16). Oare s-au schimbat lucrurile astăzi în lume? 
Cu siguranţă că nu! Politica oamenilor rămâne dominată de violenţă, de minciună şi de nelinişte. «Să mă frământ printre ei?», „să mă duc să mă clatin peste copaci?" (v. 9,11,13) era întrebarea pusă de Iotam în parabola lui. Ar fi putut lupta contra lui Abimelec, pentru a-şi răzbuna fraţii ucişi. Dar se păzeşte de aşa ceva! Departe de dezbinare şi de intrigi, el se află la Beer (v. 21; vezi Numeri 21.16), unde aşteaptă
în linişte scăparea Domnului. Şi, întocmai cum i-am văzut pe vrăjmaşi întorcând sabia unii împotriva altora în tabăra lui Madian, acum Abimelec şi bărbaţii Sihemului îşi petrec timpul nimicindu-se între ei. Sunt unul pentru altul un foc distrugător. Astfel se realizează ceea ce prezisese Iotam (v. 20) şi, în acelaşi timp, se împlineşte cuvântul verificat întotdeauna de istoria oamenilor:
 „Ce seamănă omul, aceea va şi secera" (Galateni 6.7; vezi şi Galateni 5.15).

17 ianuarie 2013

O zi minunata !


"Am tinut multe lucruri in mana si le-am pierdut, dar ceea ce am incredintat in mainile lui Dumnezeu este al meu si astazi"

Elim live- Belciu Busuioc

Astazi, joi 17.01.2013, incepand cu ora 18, sunteti invitati sa luati parte la un servici de evanghelizare alaturi de noi in Biserica Penticostala Elim  Timisoara.
Invitat va fi fr. Busuioc Belciu, fost pastor in Biserica Baptista din Caransebes, actualmente pastor in Melbourne, Australia. 
Serviciul se va  transmite si live pe:http://www.elim.ro/, pentru cei care nu puteti participa.
Domnul sa dea o ungere deplina a Duhului Sfant.

Cerceteaza-te.... !

De aceea, oricine mănâncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sângele Domnului. 
 1 Corinteni 11:27

Traim intr-o lume in care este cu neputinta sa nu pacatuim, si este cu neputinta sa fim perfecti.
Ne straduim, dar nu stiu daca de fiecare data si reusim. Am vazut de atatea ori si asta o spun din experienta mea personala, ca oridecate ori incerc sa ma apropii mai mult de Dumnezeu, oridecate ori incerc sa stau in post si rugaciune, atunci ispitele sunt mult mai mari ca de obicei. Deseori biruiesc, dar sunt momente in care clachez, si asta o spun spre rusinea mea.
Un alt moment, in care de fiecare data  esti ispitit, este momentul in care urmeaza sa te apropii de masa Domnului. Cred ca vi s-a intamplat si dumneavoastra, sa va simtiti nevrednici atunci cand urma sa stati in partasie la masa LUI....
Este grea decizia pe care trebuie sa o iei in astfel de momente!
Sa mergi la biserica si sa stai jos ca esti nevrednic.....nu-ti place, simti ca toate privirile sunt indreptate spre tine.
Sa stai acasa atunci cand este cina....parca...nu te simti bine.
Sa intinzi mana si sa stii ca nu esti in regula si esti apasat de povara ...ti-e teama, pentru ca stii ca te osandesti mai mult....
Si-atunci ce faci? Ce alegi in astfel de momente?
Dumnezeu  are un verset pentru noi in aceasta situatie:

Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi, şi aşa să mănânce din pâinea aceasta şi să bea din paharul acesta.  

1 Corinteni 11:28
Decizia de a sta acasa in acel moment nu este cea mai potrivita alegere, asa cum nu este nici decizia de a intinde mana, fiind apasati de povara pacatelor. Solutia este :
"Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi....". Si-acum revin la ceea ce spuneam in editorialul anterior, acei primi pasi pe care trebuie sa ii facem si in astfel de momente: marturisete-ti pacatul, cere-ti iertare si paraseste-l. Niciodata nu vom fi desavarsiti.Mereu vom fi oameni supusi greselilor, mereu vom fi acei oameni atat cu calitati dar si cu defecte.
Inainte de toate Dumnezeu stie mai bine ca oricine starea noastra spirituala. EL stie lupta pe care o avem,  stie neputintele cu care ne confruntam dar stie si puterea noastra de biruinta.De-aceea solutia cea mai buna in astfel de momente si nu numai atunci, ci la fiecare  sfarsit de zi, sa avem intelepciunea sa ne facem o analiza a faptelor pe care le-am facut, o analiza a gandurilor pe care le-am avut, cu alte cuvinte sa ne facem o cercetare a vietii noastre.
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !

17 Ianuarie
Judecători 8.1-25

Acest trist capitol descrie procesul rapid şi înspăimântător al declinului. Ghedeon refuzase odată în mod înţelept domnia propusă lui şi fiilor lui, dar mai târziu, după ce firea pământească îşi recapătă supremaţia, el îi pune fiului ţiitoarei sale numele Abimelec («tatăl meu este împărat» - 8.31). Acesta din urmă ia puterea prin viclenie şi violenţă. In contrast, remarcaţi-l pe Iotam, fiul cel mai tânăr al lui Ghedeon, unicul supravieţuitor al masacrului îngrozitor din Sihem. Lui nu-i este frică să spună adevărul şi să aducă mărturia la urechile întregii cetăţi (9.7), spre deosebire de teama care-1 stăpânise pe tatăl său altădată, pe când construia altarul Domnului şi-1 dărâma pe cel al lui Baal (6.27).
Putem învăţa mult din parabola împăratului copacilor.
 Ea reliefează trei lucruri pe care nu trebuie să le cedăm, ci să le păzim cu străşnicie: 1) Untdelemnul, sau grăsimea măslinului, simbol al Duhului Sfânt, unica sursă de putere a celui credincios; 
2) Dulceaţa şi fructul minunat (al smochinului), altfel spus, lucrările credinţei; 
3) Vinul, înveselindu-L pe Dumnezeu şi pe oameni, imagine a bucuriei comuniunii cu Dumnezeu şi a unora cu alţii.
Dacă am accepta să stăpânim aici, jos, cu alte cuvinte, dacă am ocupa un loc de frunte şi dacă ne-am agita pentru cauza lumii acesteia, ar însemna, cu siguranţă, a abandona aceste privilegii impresionante. Fie ca Domnul să ne păzească pe toţi.

16 ianuarie 2013

Cei trei pasi !

Astazi citeam despre cea mai mare adancime a unui punct in oceanul Pacific.. Cel mai adânc punct de pe planetă este Groapa Marianelor, la 11.022 metri sub nivelul mării.
Uimitor....varful Everest are 8.848 m, cu alte cuvinte inghite un munte si tot mai raman  2174 m .Cat despre om...nu stiu daca cineva va putea vreodata ajunge pe fundul acestui ocean in zona respectiva

Acum vreau sa ma refer la acel verset din Mica 7, in care scrie:

  "El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre, şi vei arunca în fundul mării toate păcatele lor."

Oare la ce mare a facut referire ???? La ce adancuri a facut referire?

Oricare a fost pacatul meu, stiu ca Domnul m-a auzit atunci cand mi-am cerut iertare. Stiu ca pacatele mele au fost aruncate in adancuri si Sangele lui Isus mi-a redat bucurie in inima  si eliberare in suflet.

Dragul meu, indiferent cate pacate ai facut, indiferent cat de grea e povara din spatele tau, Domnul Isus a murit si pentru tine.Sangele curs pe lemnul crucii poate sa te elibereze si sa te ierte.

Isus asteapta ca si pacatul tau sa il arunce in marea uitarii.Nimeni nu  te va putea acuza de nimic, atat timp cat vii cu sinceritate si marturisesti   nu inaintea oamenilor, ci  inaintea Domnului, si-atunci EL te va ierta.

MARTURISESTE-L, REGRETA-L si PARASESTE-L!
Sunt primii pasi pentru a incepe o viata noua alaturi de Domnul , si ma rog ca Domnul sa iti dea putere sa faci acesti "primi pasi" spre EL.

O seara binecuvantata !