Versetul zilei

18 ianuarie 2013

Tu ce cauti...?



Omenirea  este intr-o cautare continuua. Toti cauta ceva anume.Unii cauta fericirea, unii cauta bogatia, altii cauta satisfactia trupului, unii cauta implinirea profesionala...altii il cauta pe Dumnezeu.

Insa in vreme ce majoritatea cauta doar implinirile pamantesti, procentajul este prea mic al celor care Il  cauta pe Dumnezeu si care cauta sfintirea, prea putini mai doresc plinatatea Dumnezeirii in viata lor.



"Duhul necurat, când iese afară dintr-un om, umblă prin locuri fără apă şi caută odihnă. Fiindcă n-o găseşte, zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit.”

Şi, când vine, o găseşte măturată şi împodobită.

Atunci se duce de mai ia cu el alte şapte duhuri, mai rele decât el; intră împreună în casă, se aşază în ea, şi starea de pe urmă a omului aceluia ajunge mai rea decât cea dintâi.”

Luca 11:24-26

Atunci cand Il intalnim pe Dumnezeu viata noastra se schimba.Tot ceea ce a fost pacat si intinat in noi, sangele lui ISUS curata.  Ne elibereaza de toate duhurile necurate si Templul nostru (casa noastra) este curatit si impodobit de Insasi Tatal. Numai ca acestor duhuri care sunt gonite, nu le plac locurile pustii si fara hrana, si cauta din nou un loc unde sa poposeasca.Si unde ar putea sa mearga in cautare decat in locurile in care a mai fost...?



Acum intervine acel lucru pe care vreau sa il subliniez.

Ce gaseste la intoacerea lui? Gaseste o casa curata si impodobita sau gaseste o casa goala?

Suntem nascuti din nou, templul casei noastre este curatit, dar impodobirea o face Duhul Sfant. Prezenta Duhului Sfant umple si impodobeste fiinta noastra.Fara  plinatatea Duhului in noi nu putem avea biruinta. Vrem sa facem binele dar ne lipseste puterea necesara. Ap. Pavel spune in Romani  7: 18,"Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac"

Oricat de puternici ne credem, oricat de mult dorim sa traim in sfintenie, este cu neputinta fara a avea puterea Duhului in noi. De-altfel, nu putem separa pe Duhul Sfant de Tatal si Fiul. El face parte din trinitate. A nu crede in puterea Duhului Sfant este ca si cum am crede Biblia pe jumatate. Ori nu putem desparti noi trinitatea.Cand  ne-a lasat porunca din Matei 28, nu a facut referire doar la Tatal si la EL( la Fiul), ci a spus:

Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

Innoirea mintii noastre o face doar Duhul Sfant



"El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt"

Tit 3:5

Cum este casa ta? Cum este casa mea?

Domnul sa ne dea intelepciune sa nu lasam casa noastra goala.

2 comentarii:

  1. ati punctat esentialul din predica fr. Busuioc- fiti binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hrana pe care Dumnezeu a ingaduit-o pentru mine vreau sa o dau si eu mai departe altora, iar Dumnezeu sa isi faca mai departe lucrarea.
    Fiti binecuvantat !

    RăspundețiȘtergere