Versetul zilei

19 ianuarie 2013

Tu ce vezi...?

Pe strazile pustii ale orasului, zi de zi, seara de seara ratacea o copila. Abandonata de parinti, abandonata de prieteni, ajunsese sa se hraneasca cu bucatile de paine pe care le gasea prin tomberon.Cand venea noaptea si era mai frig se punea sa doarma pe o gura de canal, iar vara dormea....oriunde.Traise asa ani de zile, nespalata, needucata si toate acestea au facut din ea o fiinta salbatica.
Intr-o zi se oprise in fata unei cladiri de unde auzea mai multe voci de copii.Curioasa s-a apropiat de usa, a deschis-o incet, s-a strecurat inauntru si a asteptat.
La cateva minute se deschise o usa, de unde isi facuse aparitia o doamna cu zambetul pe buze fredonand o cantare.Cand intrase in incapere si dadu cu ochii de fetita...s-a speriat. Acelasi lucru l-a facut si fetita. Se ghemuise intr-un colt de parca ar fi vrut sa se protejeze de ceva.Doamna zambitoare, s-a apropiat de ea si a intrebat-o cum o chema....
Fetita nu scosese nici un raspuns. A luat-o de mana si a dus-o in bucatarie unde i-a dat o portie de mancare.Infometata,  apucase cu mainile tot ce i s-a pus in fata. Intrebata daca are unde merge, daca are parinti, fetita  a raspuns ca nu.Atunci doamna a intrebat-o:
-Vrei sa ramai aici?
Copila daduse din cap afirmativ.
Doamna a luat-o de mana si a mers cu ea in baie sa o curete.Cand fetita vazuse apa...a luat-o la fuga, si nu s-a mai oprit decat afara.Speriata a plecat.
Dupa cateva zile a revenit in acelasi mod.Intreaga scena se repetase.A mancat tot ce i s-a dat, dar cand a venit vremea sa meaga la baie...a facut  acelasi lucru. Anticipand ce va urma, de data aceasta, doamna a apucat-o de mana si i-a explicat :
-Daca vrei sa ramai aici este nevoie de o baie ca sa te curat. Esti murdara, esti neingrijita...pot  face sa mirosi frumos, dar lasa-ma sa te curat.
-Nu, raspunse fetita.Niciodata nu m-am spalat.Nu vreau ca apa sa curga pe mine.
Si hotarata sa nu accepte, pleca din nou.Doamna ramase pe ganduri si cu lacrimi in ochi, cazuse pe genunchi. Cerea intelepciune Domnului cum trebuie sa procedeze cu fetita, ca ea sa accepte ajutorul .Stand asa pe genunchi, ii venise o idee.La intrarea in centru, lipise pe perete o oglinda imensa.Venise urmatoarea zi ....
Flamanda si plina de frig.....pe de alta parte mancarea buna si caldura din acest centru de copii, au facut-o sa revina. Ajunsese ca de obicei in fata cladirii si urmase acelasi procedeu.Numai ca de data aceasta, tipatul pe care l-a scos la intrare, a scos-o pe doamna in calea ei imediat.Fetita speriata se ghemuise intr-un colt.
-Ce s-a intamplat?
-Nu mai vreau sa vin aici.Inauntru aveti pe cineva ciudat. Am vazut o fata salbatica care m-a privit cand am intrat. 
Cu lacrimi in ochi repeta aceleasi cuvinte...nu mai vreau sa raman, nu mai vreau sa raman.
Doamna incerca sa o linisteasca. O luase  de mana si o aseza pe un scaun la ceva distanta de oglinda, Indeptandu-se spre oglinda doar ea, a intrebat-o pe fetita:
-Ce vezi acum ?
-Vad o femeie la fel ca tine, raspunse fata umpic cam nepoliticoasa.
-Vrei sa vii la mine?
Fata se apropiase de doamna care statea cu bratele deschise si o astepta.Cand ajunsese langa ea....se speriase din nou.
-Uite iar a venit fata aceea....
Doamna , calma a inceput sa ii explice.
-Draga mea, aceea femeie pe care o vezi, sunt eu, iar fetita aceea murdara si salbatica esti tu.
Fetita a ramas incremenita.
-Cum...? Eu sunt asa?
-Da draga mea, de-aceea am vrut sa te curat cu apa, pentru ca ai nevoie.Daca vrei sa ramai  aici, trebuie sa accepti acest lucru.
-Dar cum sa fac? Niciodata nu am pus apa pe mine?
-Lasa-ma pe mine....si vei vedea transformarea.Multi dintre oameni reactioneaza asemeni acestei copile.
Unii se gasesc in situatii dificile, accepta ajutorul lui Dumnezeu, dar nu vor ca acest Dumnezeu sa fie Stapanul lor.
Necazurile si problemele din viata ii aduc in pragul disperarii, si-atunci cauta din nou  ajutor.
Datorita pacatului care le-a murdarit viata, traiesc asemeni fetitei.Isi neglijeaza hrana pentru suflet, neglijeaza curatia trupului si nu in ultimul rand, isi neglijeaza haina cu care trebuie sa se inveleasca.
Cand am inceput sa postez cu un an in urma acest studiu al :"Biblia citita in 5 ani", ma gandeam ce fel de titlu sa ii dau. Atunci mi-a venit in gand: "Hrana ta zilnica"
Nu intamplator mi-a venit acest gand. Noi avem nevoie de aceasta hrana zilnic pentru sufletul nostru.Si care este hrana pentru suflet, daca nu Cuvantul lui Dumnezeu?
Multora le este frica sa priveasca in El, tocmai pentru ca acest cuvant are efectul unei oglinzi. EL ESTE OGLINDA in care, daca privim putem vedea adevarata noastra infatisare.
Doar citind in El, vom vedea mizeria si pacatul din viata noastra.
 "Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă"
  Iacov 1:23, iar in 1 Corinteni 13:12 scrie:
"Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin"

Cu siguranta toti suntem constienti ca nu suntem vesnici si suntem trecatori pe acest pamant. Ne gandim la moarte si la faptul ca va veni o zi in care va trebui sa plecam de aici, fie ca la 75 de ani, fie ca la 30 de ani. Dumnezeu a randuit cat sa traim si totusi depinde si de noi hotararea LUI. Sunt atatea vesete in Biblia care ne vorbesc de acest lucru.
"Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – „ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.” 
Efeseni 6:3
"Frica de Domnul lungeşte zilele, dar anii celui rău sunt scurtaţi"
Proverbe 10:27
 "Şi totuşi Dumnezeu, prin puterea Lui, lungeşte zilele celor silnici, şi iată-i în picioare când nu mai trăgeau nădejde de viaţă.."
Daca vrei ca sa vezi starea ta, pune-te in lumina Cuvantului lui Dumnezeu, si EL iti va descoperi tot ceea ce trebuie schimbat in tine.
Ia Bilblia si citeste, este Cuvantul lui Dumnezeu care are putere de transformare.
Este oglinda in care trebuie sa privim zi de zi.Numai asa vom putea sa vedem starea noastra. Iar mai apoi, tot El ne va da si haina noua de care avem nevoie, o haina curatita si spalata in Sangele Lui.
Cauta-L pe  ISUS care poate face acest lucru, astazi cat inca esti in viata pentru ca ziua cea de maine nu este a ta.
O zi binecuvantata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu