Versetul zilei

17 ianuarie 2013

Cerceteaza-te.... !

De aceea, oricine mănâncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sângele Domnului. 
 1 Corinteni 11:27

Traim intr-o lume in care este cu neputinta sa nu pacatuim, si este cu neputinta sa fim perfecti.
Ne straduim, dar nu stiu daca de fiecare data si reusim. Am vazut de atatea ori si asta o spun din experienta mea personala, ca oridecate ori incerc sa ma apropii mai mult de Dumnezeu, oridecate ori incerc sa stau in post si rugaciune, atunci ispitele sunt mult mai mari ca de obicei. Deseori biruiesc, dar sunt momente in care clachez, si asta o spun spre rusinea mea.
Un alt moment, in care de fiecare data  esti ispitit, este momentul in care urmeaza sa te apropii de masa Domnului. Cred ca vi s-a intamplat si dumneavoastra, sa va simtiti nevrednici atunci cand urma sa stati in partasie la masa LUI....
Este grea decizia pe care trebuie sa o iei in astfel de momente!
Sa mergi la biserica si sa stai jos ca esti nevrednic.....nu-ti place, simti ca toate privirile sunt indreptate spre tine.
Sa stai acasa atunci cand este cina....parca...nu te simti bine.
Sa intinzi mana si sa stii ca nu esti in regula si esti apasat de povara ...ti-e teama, pentru ca stii ca te osandesti mai mult....
Si-atunci ce faci? Ce alegi in astfel de momente?
Dumnezeu  are un verset pentru noi in aceasta situatie:

Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi, şi aşa să mănânce din pâinea aceasta şi să bea din paharul acesta.  

1 Corinteni 11:28
Decizia de a sta acasa in acel moment nu este cea mai potrivita alegere, asa cum nu este nici decizia de a intinde mana, fiind apasati de povara pacatelor. Solutia este :
"Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi....". Si-acum revin la ceea ce spuneam in editorialul anterior, acei primi pasi pe care trebuie sa ii facem si in astfel de momente: marturisete-ti pacatul, cere-ti iertare si paraseste-l. Niciodata nu vom fi desavarsiti.Mereu vom fi oameni supusi greselilor, mereu vom fi acei oameni atat cu calitati dar si cu defecte.
Inainte de toate Dumnezeu stie mai bine ca oricine starea noastra spirituala. EL stie lupta pe care o avem,  stie neputintele cu care ne confruntam dar stie si puterea noastra de biruinta.De-aceea solutia cea mai buna in astfel de momente si nu numai atunci, ci la fiecare  sfarsit de zi, sa avem intelepciunea sa ne facem o analiza a faptelor pe care le-am facut, o analiza a gandurilor pe care le-am avut, cu alte cuvinte sa ne facem o cercetare a vietii noastre.
Fiti binecuvantati !

Un comentariu:

  1. Amin si Domnul sa ne ajuta sa fim curati,recunoscatori in purtarea de grije a Domnului Isus si sa traim intr-o viata de sfimtire in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere