Versetul zilei

7 decembrie 2013

1 AN !

Daca e sa ma iau dupa semnificatia zilei....ziua ar fi sambata(adica azi), daca e sa ma iau dupa data, atunci ar fi maine, 08.12.
In urma cu ceva vreme baietelul cel mic, ma tot intreba de ce alti copii au "tata" si el nu mai are. De ce tatal colegilor sai traieste, iar tatal lui a murit....?
Mi-a fost foarte greu sa ii dau un raspuns pe care el sa-l inteleaga mai bine si in acelasi timp sa-l accepte.Asadar dupa o  perioada in care era tot mai preocupat de aceasta intrebare, am inceput sa pun inaintea lui Dumnezeu aceasta problema. NU am cerut anume ceva sau pe cineva, ci am cerut sa se faca voia LUI, iar daca este voia Lui de a avea un tata Robert, atunci cer doar doua lucruri, sa fie credincios si sa imi iubeasca copilul. Si iata ca Dumnezeu a auzit rugaciunea si dupa numai cateva luni, Dumnezeu ne raspunde la amandoi si mie, si la cel mic, eu primesc un sot, iar Robert primeste un tata.
 Uitandu-ne in urma...amandoi stim ca doar Dumnezeu a facut posibila aceasta casatorie, mai ales fiind la sute de km distanta unul de celalalt, si mai mult de atat izbindu-ne de anumite probleme cauzate prin schimbarea de domiciliu al sotului, numai ca atunci cand Dumnezeu alege, pentru EL nu conteaza km si cand El spune da, toata lumea poate sa spuna nu....
Astazi privim fericiti amandoi in urma si nu putem decat sa multumim Domnului ca ne-a asezat impreuna, este mai mult decat am fi putut merita si eu, si el, si este mai mult decat am cerut noi.
Ii suntem recunoscatori pentru tot ce a facut pentru noi, si mai mult de atat Ii suntem recunoscatori ca ne poarta pe bratele LUI puternice.
Fiecare zi pentru noi este un nou inceput si in acelasi timp traim fiecare zi parca ar fi ultima.
Imi amintesc o rugaciune facuta in urma cu o saptamana, o rugaciune care m-a miscat mult.
Era luni dimineata si fiecare plecam la servici, insa nu inainte de a ne uni glasurile in rugaciune catre Domnul. Sotul pleca pentru trei zile in deplasare, iar in rugaciune ne incredintase pe mine si copii in Mana Domnului, si printre altele spunea:
"Doamne Ii incredintez in mana Ta de Tata, Te rog sa-I pazesti si Sa le porti de grija, iar daca in aceste zile Tu vei veni sa ne iei la Tine, ajuta-ma sa-i pot intalni in cer"

Este atat de minunat sa stii ca ai Cui, sa iti incredintezi familia.
Este minunat sa ai familie!
Astazi ne-am amintit cu drag evenimentul care a fost in urma cu un an, mai ales ca atunci a  fost si una din primele zile de zapada in Timisoara. Eu care iubesc iarna, mi-am dorit atat de mult sa am zapada la cununie, si credeti-ma ca am avut din plin, desi dimineata de 08.12.2012 nu prevestea nici macar un fulg de ninsoare, iata ca pana si in cel mai mic amanunt Dumnezeu m-a ascultat, si cu doua ore inainte de a pleca la primarie....s-a rupt cerul. 
 In numai cateva ore am avut zapada cat nu am avut toata iarna....bucuria lui Robert, dar si a mea...
Seara  de 08.12.2012....Robert era cel mai fericit!
Fericit ca odata cu zapada mult asteptata, in care abia asteptase sa poata face un om de zapada, era bucuros ca il putea face impreuna cu noul tata pe care i l-a daruit Dumnezeu.
Ne rugam, ca si pe mai departe Dumnezeu sa ne poarte pe bratul Sau!


Timisoara !

In fiecare oras, luna decembrie are ceva aparte si la fel este si in Timisoara!
 Orasul a  imbracat o haina de sarbatoare, incepand de la intrare si pana la iesire. Asta-seara mi-am facut timp sa ies in oras, in mod special pentru a-l admira, insa nu am putut sa fac acest lucru prea mult pentru ca se lasase un frig de mi-au inghetat urechile...dar totusi, pentru cei care sunteti din Timisoara si sunteti departe de casa, avand in vedere ca nu ajungeti acasa de sarbatori, v-am facut cateva poze. Sunt putine, dar promit ca o sa revin cu mai multe...insa trebuie sa ma echipez corespunzator, pentru ca la noi a venit iarna...

Hrana ta zilnica!

7 Decembrie
Neemia 6.15-19; 7.1-7

Cincizeci şi două de zile le-au fost suficiente oamenilor lui Iuda ca să astupe spărturile şi să reconstruiască zidul. Majoritatea erau neexperimentaţi în mânuirea mistriei şi a cazmalei, dar au avut zel şi inimă pentru lucrare (3.20; 4.6). Şi în ochii Domnului, devotamentul lucrătorilor Săi este mai valoros decât capacităţile lor. El dă, cu siguranţă, aceste capacităţi tuturor acelora care au devotament şi care-L urmează.
Eforturile lui Tobia de a-1 intimida pe Neemia şi sprijinul pe care această persoană cu influenţă rea îl primeşte din partea mai multor conducători din Iuda reprezintă ultimele manifestări de ostilitate ale vrăjmaşilor. Ierusalimul cu zidurile reconstruite va apărea de aici înainte naţiunilor înconjurătoare „zidit ca o cetate strâns unită împreună" (Psalmul 122.3). Dar este necesar să fie încă supravegheat. Neemia se ocupă de porţi, ca şi de stabilirea gărzilor (vezi Isaia 62.6-7). Sunt atribuite şi alte funcţii, incluzându-le aici şi pe cele ale celor doi guvernatori ai oraşului (v. 1, 2). Şi unul şi altul meritau această responsabilitate: Hanani, prin preocuparea lui pentru popor (1.2), Hanania, în virtutea credincioşiei şi a temerii lui de Dumnezeu (v. 2).

6 decembrie 2013

Cerere de rugaciune!

Cand Dumnezeu a ingaduit suferinta in viata lui Iov, el a ramas statornic in credinta si s-a increzut in Dumnezeu pana la capat., pentru ca a stiut cine este Dumnezeul in care se increde.
Iov 5:18
El face rana şi tot El o leagă; El răneşte, şi mâna Lui tămăduieşte.
 Si noi stim in care Dumnezeu ne-am pus nadejdea, de-aceea putem apela la El cu incredere caci vom fi ascultati.

Asa cum spune Scriptura in  Matei 18:19, "Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri" si noi venim inaintea LUI cu toate problemele noastre. Poate ca zi tu nu ai probleme, sunt altii in suferinta dar suntem indemnati sa simtim unii cu altii.
Mai jos am sa postez mesajul unei tinere crede versetul de mai sus, de-aceea mi-a scris aceste cuvinte.

Sunt o sora tanara de numai 17 ani locuiesc in Germania.Am vazut pentru prima oara acest site de catre dvs si am o cerere de rugaciune pentru o sora in Domnul din America bolnava de cancer la plamanii ultima faza...Am dori sa o sustinem in Rugaciune.Va multumesc.
Zi frumoasa si binecuvantata sa aveti.

Haideti asadar sa ne unim glasurile in rugaciune si sa mijlocim catre Domnul. Stim ca El poate si doreste sa ajute pe toti acei care Il cheama.
Fie ca, Domnul cu puterea Sa sa se atinga de aceasta sora din America si El sa Isi arate puterea LUI cea mare si Domnul va va rasplati.
 
 

Hrana ta zilnica!

6 Decembrie
Neemia 6.1-14

Încercările anterioare lipsite de succes nu i-au descurajat pe Sanbalat, pe Tobia şi pe Gheşem. Ei îi fac lui Neemia o propunere vicleană: „Vino să ne întâlnim împreună...". Valea Ono (sau a
meşteşugarilor: 11.35), fixată ca loc de întâlnire, reprezintă un act de colaborare cu vrăjmaşii poporului lui Dumnezeu. Oferta este respinsă, în pofida ameninţărilor care-o însoţesc până la a cincea oară. Apoi o altă cursă îi este întinsă, de data aceasta prin intermediul unui iudeu, Şemaia. Printr-o falsă profeţie, acest slujitor al vrăjmaşului încearcă să-1 împingă pe Neemia (care nu era preot), la neascultarea de Domnul prin căutarea unui refugiu în Templu (2 Cor. 11.13; 1 Ioan 4.1). In acelaşi fel au acţionat fariseii cu Domnul Isus. „Ieşi şi pleacă de aici", îi spun ei, „pentru că Irod vrea să Te omoare" (Luca 13.31). Ei au încercat (şi Satan a fost în spatele lor) să-L înfricoşeze şi să-L abată de pe calea credinţei pe Acela care-Şi îndreptase hotărât faţa să meargă la Ierusalim (Luca 9.51).
Dublul atac, respins de credinciosul Neemia, îl pune pe credinciosul de astăzi în gardă cu privire la două pericole extreme:
 1. Lărgirea căii, lucrând mână-n mână cu cei care nu se supun Cuvântului; 
2. „închiderea" într-un sectarism pretenţios şi egoist.

5 decembrie 2013

Crezi in puterea lui Dumnezeu?

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.
Romani 8:28
Sunt situatii dificile care se abat asupra noastra si adeseori ne intrebam, cum ar putea oare sa schimbe Dumnezeu aceste situatii grele inspre binele nostru? Si totusi  Dumnezeu spune ca poate...!
 In asemenea momente, cand ne vine greu sa credem ca toate acestea sunt posibile, cred ca cel mai bine este sa ne uitam la cruce.Gologota este locul unde Dumnezeu si-a aratat puterea, si daca El a inviat pe ISUS din morti, oare ii va fi greu sa transforme situatiile acestea dificile inspre binele nostru? 
Puterea prin care vine schimbare este harul lui Dumnezeu pentru noi.
Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic; ba încă am lucrat mai mult decât toţi: totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este în mine. 1 Corinteni 15:10
Iata ce face Dumnezeu !!!!
Tot ceea ce s-a petrecut la Golgota, tot raul si suferinta care s-a abatut asupra Fiului Sau, Dumnezeu l-a schimbat in cel mai mare "dar" si cel mai mare "bine" facut omenirii vreodata.
 Acolo am capatat viata, si inca viata vesnica!
Mare este puterea LUI de transformare, insa credinta noastra este mica.
Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi. Efeseni 3:20
Mi-a venit in minte exemplul lui Iosif. Cat rau nu a primit el din partea fratilor sai? Numai ca tot raul pe care i l-au facut lui Iosif, Dumnezeu de fapt l-a transformat in cel mai mare bine pentru familia lui Iosif.
Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume, să scape viaţa unui popor în mare număr.
Geneza 50:20
Ne mai indoim noi oare de puterea lui Dumnezeu?

Hrana ta zilnica!

5 Decembrie
Neemia 5.6-19

Indignat şi „mâniat foarte mult", Neemia îi strânge pe mai-mari şi pe căpetenii înaintea restului poporului pentru a le adresa reproşurile pe care le merită. Cei care sunt vinovaţi se supun şi aceasta nu numai pentru că Neemia este guvernatorul, ci pentru că el însuşi le dă exemplul dragostei dezinteresate. El renunţase la privilegiile personale pe care i le dădea poziţia sa, iar aceasta îi permite acum să le ceară căpeteniilor să se poarte în acelaşi fel. Exemplul este regula de aur pentru a obţine ceva de la aproapele nostru. Apostolul Pavel îşi făcuse un ţel din a fi totdeauna un exemplu pentru credincioşii pe care îi învăţa (Fapte 20.35; 1 Corinteni 4.16; 10.32,33...). Mai presus de toate, să gândim la divinul Stăpân. El le-a spus ucenicilor Săi: „V-am dat un exemplu, pentru ca, aşa cum v-am făcut Eu, să faceţi şi voi" (Ioan 13.15). Dar, în acelaşi timp, i-a pus în gardă faţă de cărturari şi faţă de farisei: „Deci toate câte vă spun ei, faceţi şi ţineţi, dar nu faceţi după faptele lor, pentru că ei spun şi nu fac" (Matei 23.3). Mulţimile au observat diferenţa: Isus îi învăţa „ca având autoritate şi nu precum cărturarii lor" (Matei 7.29).

4 decembrie 2013

Cuvantul Sau este ca o sabie....

E cald si bine ...
Incet, incet atmosfera de craciun isi face simtita prezenta si la noi in birou.
Un coleg (care din intamplare  este si seful meu) a cautat pe youtube cateva colinde crestine. Tacerea s-a asternut peste noi, doar glasul colindatorilor se auzea.
La un moment dat, s-a ridicat de la birou sa mearga sa fumeze o tigara, dar nu inainte de a ne spune, ca muzica crestina il linisteste foarte mult. 
Brusc, ceilalti se uita la el....
El mirat se uita la ei si parca cumva rusinat de ceea ce a spus dar in acelasi timp plin de indrazneala repeta:
"da, da...chiar ma linisteste, si mai ales pe masina cand merg in aglomeratia din oras si stau minute bune la semafor sau blocat in trafic, mai pun la radio, <<pe-aia ai tai, si se uita la mine, aia de la radio vocea Evangheliei>>, asa ma linistete cand aud muzica voastra...trebuie sa recunosc ca imi place, dar sa stii ca nu ma pocaiesc..."

Multumesc Domnului pentru ca a ingaduit ca acest radio sa primeasca liceenta de emisie 24/24.Atatia oameni au nevoie de salvare, au nevoie de Dumnezeu!
Iata ca indiferent cine esti si oriunde esti, Dumnezeu poate sfarama cele mai groase ziduri si poate desface cele mai mari catuse prin Cuvantul Sau, trebuie doar sa credem si sa continuam sa ne rugam.

Rugaciunea de dimineata!

Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa
Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept.
Doamne, eu Îţi cer ajutorul, şi dimineaţa rugăciunea mea se înalţă la Tine. 
Ascultă-mi, Doamne, glasul când Te chem: ai milă de mine şi ascultă-mă!
Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile.
Doamne, ce este omul ca să iei cunoştinţă de el, fiul omului ca să iei seama la el?
 Ce este omul, ca să-Ţi pese atât de mult de el, ca să iei seama la el, să-l cercetezi în toate dimineţile şi să-l încerci în toate clipele?
 Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece.Zilele lui sunt ca iarba, şi înfloreşte ca floarea de pe câmp.
Te rog din toată inima mea: ai milă de mine, după făgăduinţa Ta!
Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul.
Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine.
Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.
  Doamne, prin îndurarea Ta se bucură omul de viaţă, prin ea mai am şi eu suflare, căci Tu mă faci sănătos şi îmi dai iarăşi viaţa.
Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele.
Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul.
Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea.
  Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde:bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! 
 Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! 
Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. 

Doamne, Tu ai fost locul nostru de adăpost, din neam în neam.
Doamne, ai milă de noi! Noi nădăjduim în Tine. Fii ajutorul nostru în fiecare dimineaţă şi izbăvirea noastră la vreme de nevoie!
Cine este omul care doreşte viaţa şi vrea să aibă parte de zile fericite?
Cine cugetă la Cuvântul Domnului găseşte fericirea, şi cine se încrede în Domnul este fericit.
Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui!
 Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit şi-ţi merge bine.
Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte.
Omul socoteşte că toate căile lui sunt fără prihană, dar Cel ce cercetează inimile este Domnul.
Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra,
Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!
Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta, şi noaptea, credincioşia Ta.
Satură-ne în fiecare dimineaţă de bunătatea Ta, şi toată viaţa noastră ne vom bucura şi ne vom înveseli.
Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, şi cât de adânci sunt gândurile Tale!
Te lăudăm, Dumnezeule, Te lăudăm; noi, care chemăm Numele Tău, vestim minunile Tale!

Hrana ta zilnica!

4 Decembrie
Neemia 4.15-23; 5.1-5

La dificultăţile şi la oboseala construcţiei se adaugă, la sf. cap. 4, cele ale luptei. Şi, în adevăr, credinciosul nu este numai un lucrător, ci şi un luptător. Asemenea gărzii lui Neemia, acesta îşi ţine într-o mână instrumentul de lucru, iar în cealaltă, arma (care este Cuvântul Iui Dumnezeu: Efeseni 6.17). N-are voie să renunţe la nici una.
După frumoasa manifestare de zel pe care am văzut-o, capitolul 5 ne pune înainte o surpriză neplăcută. Aceşti „scăpaţi", care, înainte să vină Neemia, trăiau într-o mare sărăcie (1.3), se găsesc acum într-o stare şi mai rea. Au fost nevoiţi să-şi pună garanţie posesiunile şi, în unele cazuri, să-şi dea în robie copiii, ca să-şi poată plăti taxele şi să nu moară de foame. Şi ce era mai rău, cei care îi aduseseră în această stare nu erau vrăjmaşii. Erau propriii lor fraţi care, făcând aşa, călcaseră legea (Exod 22.25; Levitic 25.39-43; Deuteronom 15.11; 23.19-20).
Unde ne aflăm noi pe planul dragostei frăţeştii Fără ea, cel mai bun serviciu creştin este fără valoare (1 Cor. 13.1-3). Să punem în practică ceea ce ne spune apostolul Iacov (2.15-16). Da, să ne cercetăm cu atenţie inimile în această problemă. Şi, la fel, şi purtarea noastră!

3 decembrie 2013

Stiati ca....?

Daca citim istoria lui Moise vom vedea ca toate aceste lucruri spuse despre Moise, sunt adevarate.

MOISE
 A fost copilul unei sclave, dar si fiul unui imparat!
S-a nascut intr-o coliba, si-a locuit intr-un palat!
El a mostenit saracia, dar s-a bucurat de bogatie!
A condus armate, dar a fost si pastor la turmele de oi!
 A fost un soldat puternic, dar a fost si un om bland printre oameni!
A fost educat la curtea lui Faraon, dar a locuit in desert!
El avea toata intelepciunea Egiptului, dar avea credinta unui copil!
A fost balbait la vorba, dar a avut onoarea sa vorbeasca cu Dumnezeu!
Nici un om nu a participat la inmormantarea lui si totusi el a fost inmormantat de Dumnezeu!
Buzele lui nu se mai misca, dar vocea lui se mai aude!

Toata istoria lui MOISE:  Incepe in Exod 2- si se termina in  Deuteronom 4




Ce poti cumpara cu bani?

Ce poti cumpara cu bani?
Suntem tentati sa spunem...TOT!
Asa raspund cei mai multi....."ai bani, ai de toate"
Iata ca nu este chiar asa.
 
Cu bani poti cumpara...
  • un pat, dar nu somn
  • o carte, dar nu minte
  • mancare, dar nu pofta de mancare
  • o bijuterie, dar nu frumusete
  • un medicament, dar nu sanatate
  •  confort, dar nu odihna
  • o jucarie, dar nu bucurie
  • un crucifix, dar nu pe Mantuitorul
  • un loc in biserica...dar nu un loc in cer....

Hrana ta zilnica!

3 Decembrie
Neemia 4:1-14

În timp ce zidurile se refăceau, mânia vrăjmaşilor vuia împotriva lui Iuda. Sanbalat, purtătorul lor de cuvânt, se aprinde de mânie şi îi batjocoreşte în acelaşi timp. Noi toti suntem cu predilecţie sensibili la batjocură. Lumea nu încetează să ridiculizeze despărţirea dintre creştini, slăbiciunea strângerilor lor laolaltă ... Să nu ne lăsăm intimidaţi de remarcile sale. In loc de răspuns, Neemia I se adresează Dumnezeului său:, Auzi, Dumnezeul nostru, pentru că suntem dispreţuiţi ..."(v. 4). El nu ţine nicidecum cont de ameninţări. „Dar noi am reconstruit ..." concluzionează omul lui Dumnezeu (v. 6)!
Atunci vrăjmaşul se pregăteşte de luptă deschisă şi descurajarea pune stăpânire pe oamenii lui Iuda. Ei se uită la propria slăbiciune (v. 10): asta înseamnă să-i dea dreptate
vrăjmaşului care îi dispreţuise, numindu-i „iudei neputincioşi" (v. 2). Mai privesc şi la greutatea poverilor, la mormanele de dărâmături ... Totuşi este unul care, împreună cu Neemia, cunoaşte dubla resursă (v.9). Aceasta este şi o poruncă a Domnului: „Vegheaţi şi rugaţi-vă ..." (Matei 26.41; 1 Petru 4.7). Rugăciunea trebuie să fíe primul nostru răspuns la eforturile vrăjmaşului. Ea nu se desparte de veghere. Iată de ce Neemia ia numeroase măsuri pentru a asigura supravegherea şi păzirea poporului în timpul încheierii lucrării.

2 decembrie 2013

Traim in secolul vitezei....

Traim in secolul vitezei...!
 Nu vi se pare cunoscuta expresia aceasta? Sincer cand eram inca la scoala auzeam aceasta expresie, ori ganditi-va ca sunt ceva ani de atunci.
Astazi la birou, in urma unei discutii despre stres si urmarile cauzate de aceasta "boala a secolului", mi-am amintit de expresia aceasta " suntem in secolul vitezei". Ori daca in urma cu 28-30 de ani  se spunea acest lucru, ma intreb acuma in ce secol suntem, pentru ca stres avem....."cu tona".Cred ca fiecare a intalnit macar o persoana care a fost afectata de aceasta boala. Daca cautam o statistica a numarului de persoane afectate de aceasta boala, este alarmant. Stresul determina aparitia  unor  boli precum: bolile cardiovasculare, alzheimer, diabetul, imbatranirea intr-un ritm alert, cancer, depresie si o multime de alte boli pe care poate nici nu le cunoastem.De fapt cred ca orice schimbare din viata noastra  aduce cu ea o doza mai mica sau mai mare de stres.Fie ca sunt schimbari pozitive sau schimbari negative, toate ne aduc "portia de stres", bineinteles ca  cele din urma sunt cele care influenteaza cel mai mult starea de stres.
Daca ai un job si esti in pragul sa il pierzi....devi foarte stresat.
Daca ai pierdut pe cineva drag....vrei, nu vrei devi stresat, daca ai rate la banca si nu le faci fata....esti cu siguranta "un stresat". Daca esti casatorit si primesti vestea de la partener "voi divorta", oare poti sa nu te stresezi...?
Daca primesti un telefon si esti anuntat ca peste trei zile o sa ai musafiri, devi stresat cu siguranta.Daca ai de dat un test la scoala sau la munca....esti stresat cu saptamani inainte.Daca te pregatesti sa pleci in concediu, te stresezi pana ajungi la destinatie, iar cand ai ajuns, te stresezi ca nici nu ai ajuns bine si trebuie sa te si intorci....
Cu-alte cuvinte....orice facem, suntem  o generatie de "stresati", practic nu mai reusim sa ne bucuram de nimic si nici sa mai avem pace in suflet. Cel putin eu asta vad in jurul meu, in jurul oamenilor cu care intru in contact.
Astazi am stat si m-am gandit, oare chiar nu avem remediu la aceasta "boala moderna"?
 Eu stiu ca este, insa atunci cand nu-L cunosti pe ISUS este foarte greu sa iti gasesti pace intr-o lume atat de tulburata.
Daca ne uitam in Scriptura, in Isaia 26:3 scrie:
" Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine"
Cu alte cuvinte, oricine esti, oricat ai, oriunde te-ai gasi, daca esti fara Dumnezeu nu vei avea parte de pace, pentru ca doar EL ne poata da aceasta pace. La El gasim odihna de care avem atat nevoie. Chiar Isus ne spune:'Veniti toti cei truditi si impovarati si EU va voi da odihna"
Nicaieri nu am gasit scris sau cel putin cineva sa-mi confirme ca banii, functia, avutiile sau mai stiu eu ce, i-au adus pacea si se simte confortabil. Confortabil poate...insa nelinistit si fara pace!
Uitati-va cati multimiliardari sunt in pragul depresiei si se sinucid? Nu le lipseste material nimic, au de toate si totusi sunt goi....Cu toate acestea le este foarte greu sa recunoasca ca sunt falimentari fara de DUMNEZEU...
Daca esti stresat din vreun motiv, iata ca Biblia ne da cateva solutii:
"Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei"

Ajunge necazul care l-ai avut pana acum....nu are rost sa continui sa fi stresat pentru ca tot nu vei rezolva absolut nimic.Dumnezeu este Cel care le stie si le hotaraste pe toate. El ingaduie orice incercare din viata noastra, pentru ca prin aceasta ne incerca credinta noastra. In astfel de momente vede cat ne incredem in EL,in aceste clipe suntem supusi testelor LUI.
Nu avem alta sansa de a scapa de stres si nu ne ramane decat un singur lucru:
"Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit"

Suntem prea binecuvantati, pentru a fi stresati!

Hrana ta zilnica!

2 Decembrie
Neemia 3.16-32

De la v. 16 înainte este vorba despre partea de zid protejând cetatea lui David şi curtea templului.
Suntem uimiţi să aflăm că Eliaşib, marele preot, nu a reparat în faţa propriei case (confruntă cu 1 Tim. 3.5). A fost necesar ca alţii să lucreze în dreptul său (v. 20, 21). O a doua neglijenţă vinovată este aceea că, reconstruind Poarta Oilor, el şi fraţii săi, aceşti păstori răi, au neglijat s-o doteze cu încuietori şi cu zăvoare (v. 1). Aceasta va permite hoţilor şi tâlharilor să intre şi să ia în stăpânire „oile" lui Israel (vezi Ioan 10.8, 10).
Argintari, făcători de mir, negustori (v. 8, 32) lucrează ca zidari. Unul dintre conducători, Şalum (v. 12), repară împreună cu fiicele sale. Dumnezeu ne învaţă prin aceste exemple că ne putem aduce aportul la lucrarea Lui indiferent de vârsta, sexul sau profesiunea noastră. Să observăm, de asemenea, că mai mulţi dintre aceşti oameni, sau părinţii lor, fuseseră implicaţi în vremea lui Ezra în căsătorii nelegitime cu femei străine. Astfel a fost cazul lui Baruc, fiul lui Zabai, al lui Malchiia, al lui Pedaia, fiul lui Pareoş (Ezra 10.25, 28). Este frumos să vedem acum nerăbdarea lor de a proteja Ierusalimul tocmai împotriva unor astfel de influenţe străine.

1 decembrie 2013

Mesaj pentru toti romanii de pretutindeni!

Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea! 
 Numeri 6:26
 
La multi ani Romania !
La multi ani romanilor de pretutindeni! 

Acest verset este chiar versetul zilei de azi si cred ca nici nu se putea un verset mai potrivit pentru ziua de azi.
Fiecare roman indiferent unde se afla, tresare la auzul imnului tarii.
Mi-as dori ca acele cuvinte cu care incepe imnul nostru sa fie intr-adevar si un indemn spiritual.
"Desteapta-te romane, din somnul cel de moarte 
In care te-adanci pacatul......
Astazi ai ocazia sa-ti croiesti o noua soarta
Daca te intorci la HRISTOS" 

Ca si tara "crestina", Romania inca sta departe de Creatorul ei. Ma rog ca Dumnezeu sa schimbe destinul tarii noastre, asa cum Timisoara a fost punctul de plecare spre daramarea comunismului, tot asa si Romania sa fie tara in care sa se inceapa o trezire spirituala.
HRISTOS sa fie proclamat azi in Romania, iar maine in toata lumea !
Crestini de pretutindeni, fiti buni ostasi ai lui HRISTOS !
DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE PE TOTI ROMANII DE PRETUTINDENI, dar nu numai romanii ci si tarile in care locuiesc fratii nostri romani.
 
DOAMNE  BINECUVINTEAZA ROMANIA !

 

Hrana ta zilnica!

1 Decembrie
Neemia 3.1-15

Contrar ordinii normale, reconstrucţia Ierusalimului a început cu altarul, a continuat cu templul (Ezra 3) şi a sfârşit cu zidul cetăţii. Altarul şi templul (sanctuarul) vorbesc de închinare, care, în mod evident, constituie cea dintâi responsabilitate a poporului lui Dumnezeu. Dar noi nu suntem doar creştini de duminică. Restul cetăţii, care simbolizează viaţa cotidiană din casele noastre, cu împrejurările de zi cu zi, trebuie şi ea protejată împotriva răului de afară şi, de asemenea, despărţită clar de lumea din jur. Fiecare trebuie să vegheze şi în special să construiască înaintea propriei case
 (v. 10, 28, 30).
Sub impulsul dat de Neemia, întregul Iuda s-a apucat de lucru. Acest capitol ne poartă în jurul oraşului, ca să ne arate diferitele grupuri de lucrători în acţiune. Fiecare a preluat, fie poarta, fie turnul, fie partea sa de zid, după puterea lui şi, mai ales, după măsura devotamentului său. Dar, în timp ce unii au zel suficient ca să repare o parte dublă (v. 11, 19, 24, 27, 30), alţii - inclusiv dintre conducători - refuză să-şi plece grumazul în serviciul Dom-nului (comp. cu Matei 20.27-28; 2 Cor. 5.15). Ce tristă mărturie consemnează aici cartea lui Dumnezeu!