Versetul zilei

2 decembrie 2013

Traim in secolul vitezei....

Traim in secolul vitezei...!
 Nu vi se pare cunoscuta expresia aceasta? Sincer cand eram inca la scoala auzeam aceasta expresie, ori ganditi-va ca sunt ceva ani de atunci.
Astazi la birou, in urma unei discutii despre stres si urmarile cauzate de aceasta "boala a secolului", mi-am amintit de expresia aceasta " suntem in secolul vitezei". Ori daca in urma cu 28-30 de ani  se spunea acest lucru, ma intreb acuma in ce secol suntem, pentru ca stres avem....."cu tona".Cred ca fiecare a intalnit macar o persoana care a fost afectata de aceasta boala. Daca cautam o statistica a numarului de persoane afectate de aceasta boala, este alarmant. Stresul determina aparitia  unor  boli precum: bolile cardiovasculare, alzheimer, diabetul, imbatranirea intr-un ritm alert, cancer, depresie si o multime de alte boli pe care poate nici nu le cunoastem.De fapt cred ca orice schimbare din viata noastra  aduce cu ea o doza mai mica sau mai mare de stres.Fie ca sunt schimbari pozitive sau schimbari negative, toate ne aduc "portia de stres", bineinteles ca  cele din urma sunt cele care influenteaza cel mai mult starea de stres.
Daca ai un job si esti in pragul sa il pierzi....devi foarte stresat.
Daca ai pierdut pe cineva drag....vrei, nu vrei devi stresat, daca ai rate la banca si nu le faci fata....esti cu siguranta "un stresat". Daca esti casatorit si primesti vestea de la partener "voi divorta", oare poti sa nu te stresezi...?
Daca primesti un telefon si esti anuntat ca peste trei zile o sa ai musafiri, devi stresat cu siguranta.Daca ai de dat un test la scoala sau la munca....esti stresat cu saptamani inainte.Daca te pregatesti sa pleci in concediu, te stresezi pana ajungi la destinatie, iar cand ai ajuns, te stresezi ca nici nu ai ajuns bine si trebuie sa te si intorci....
Cu-alte cuvinte....orice facem, suntem  o generatie de "stresati", practic nu mai reusim sa ne bucuram de nimic si nici sa mai avem pace in suflet. Cel putin eu asta vad in jurul meu, in jurul oamenilor cu care intru in contact.
Astazi am stat si m-am gandit, oare chiar nu avem remediu la aceasta "boala moderna"?
 Eu stiu ca este, insa atunci cand nu-L cunosti pe ISUS este foarte greu sa iti gasesti pace intr-o lume atat de tulburata.
Daca ne uitam in Scriptura, in Isaia 26:3 scrie:
" Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine"
Cu alte cuvinte, oricine esti, oricat ai, oriunde te-ai gasi, daca esti fara Dumnezeu nu vei avea parte de pace, pentru ca doar EL ne poata da aceasta pace. La El gasim odihna de care avem atat nevoie. Chiar Isus ne spune:'Veniti toti cei truditi si impovarati si EU va voi da odihna"
Nicaieri nu am gasit scris sau cel putin cineva sa-mi confirme ca banii, functia, avutiile sau mai stiu eu ce, i-au adus pacea si se simte confortabil. Confortabil poate...insa nelinistit si fara pace!
Uitati-va cati multimiliardari sunt in pragul depresiei si se sinucid? Nu le lipseste material nimic, au de toate si totusi sunt goi....Cu toate acestea le este foarte greu sa recunoasca ca sunt falimentari fara de DUMNEZEU...
Daca esti stresat din vreun motiv, iata ca Biblia ne da cateva solutii:
"Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei"

Ajunge necazul care l-ai avut pana acum....nu are rost sa continui sa fi stresat pentru ca tot nu vei rezolva absolut nimic.Dumnezeu este Cel care le stie si le hotaraste pe toate. El ingaduie orice incercare din viata noastra, pentru ca prin aceasta ne incerca credinta noastra. In astfel de momente vede cat ne incredem in EL,in aceste clipe suntem supusi testelor LUI.
Nu avem alta sansa de a scapa de stres si nu ne ramane decat un singur lucru:
"Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit"

Suntem prea binecuvantati, pentru a fi stresati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu