Versetul zilei

6 iunie 2012

Atunci cand motivatia e gresita...!

  A trecut si sarbatoarea Rusaliilor, si poate pentru multi, nici macar nu a insemnat  mare lucru. Multi spun..."eh..o sarbatoare ca oricare alta..vine si trece la fel de repede ca toate celelalte..."
 Sunt lucruri care uneori par de neinteles pentru noi, dar daca stam in lumina Cuvantului  lui Dumnezeu, nimic nu ramane neinteles din contra TOTUL SE CLARIFICA .Personal am avut multe neclaritati vis-a-vis de sarbatoarea Rusaliilor, dar atunci cand doresti sa te adancesti si doresti sa intelegi cuvantul lui Dumnezeu, El nu intarzie in a-l descoperii.
Rusaliile, nu sunt doar o data notata pe un calendar pe care trebuie sa il sarbatorim anual, desi  sincer multi vorbesc despre acest eveniment doar o data pe an.
Pentru crestini, si aceasta sarbatoare, face parte din categoria celor mai importante sarbatori.
La Rusalii s-a pus temeliile bisericii.
Daca privim in Vechiul Testament si ne oprim la acele evenimente care s-au produs in campia Sinearului, cand  oamenii din acel tinut au vrut sa construiasca un turn...turnul BABEL, si privim in Noul Testament la Rusalii,vedem diferentele  dintre aceste doua evenimente.Din ceea ce am inteles eu  la aceste Rusalii, o sa incerc sa arat in randurile care vor urma.
  1. La turnul Babel desi aveau o singura limba, Dumnezeu le-a incurcat limbile, in schimb la Rusalii, desi aveau mai multe limbi, Dumnezeu le-a dat o singura limba!

TURNUL BABEL 
 "Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte" Geneza 11:1

   RUSALII         
  " Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.Şi se aflau atunci în Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.Când s-a auzit sunetul acela, mulţimea s-a adunat şi a rămas încremenită; pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui"
 Fapte 2:4-6
Oare care este diferenta ...si de ce..?
La turnul Babel: Dumnezeu a vazut mandria si aroganta acelor oameni.
La Rusalii: Dumnezeu a vazut smerenia si ascultarea oamenilor.
Oare ce era asa de grav in construirea unui turn inalt? Sa nu-i fi placut lui Dumnezeu cladirile inalte..?
Nu..nicidecum...! Nu lucrarea in sine era gresita...ci MOTIVATIA.
De prea multe ori oamenii sunt atat de preocupati in a face atatea lucruri spre lauda lui Dumnezeu, dar  din prea multa preocupare, uitam adesea sa ramanem in ascultare de EL.
Inainte de jertfele noastre, Domnului ii place ASCULTAREA.
Fara ascultare, tot ceea ce facem este egal cu zero, ba mai mult in jertfa noastra  Domnul nu isi va gasi placerea.
 "Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, „pe care”, le-a zis El, „aţi auzit-o de la Mine" Fapte 1:4
Deci acesti oameni de la Rusalii, au ramas in ASCULTARE, iar motivul pentru care Dumnezeu  si-a gasit placerea si i-a binecuvantat...nu a fost altul decat ASCULTAREA si SMERENIA de care au dat dovada.
O alta diferenta dintre turnul Babel si Rusalii, voi incerca maine sa scriu cateva randuri cu ajutorul Domnului, dar pana atunci va doresc o noapte  binecuvantata si Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa ramanem in ascultare de EL.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu