Versetul zilei

14 septembrie 2012

Hrana ta zilnica !


14 Septembrie Numeri 27.12-23
Domnul stă acum de vorbă cu slujitorul Său, Moise, aflat la sfârşitul carierei sale. Din cauza greşelii comise la apele Meriba, lui Moise nu i se va permite să ducă poporul în ţară. Ceea ce îl îngrijorează mai degrabă pe omul lui Dumnezeu este că Israel ar putea rămâne fără conducător. În loc să se gândească la sine, el mijloceşte încă o dată pentru popor, cerând ca ei să nu ajungă „ca nişte oi care n-au păstor" (v.17).
Acelaşi gând preocupa şi inima Domnului Isus. Îl vedem în Matei 9.36 încărcat de compasiune pentru mulţimile care-L înconjurau, „pentru că erau necăjite şi risipite ca nişte oi fără păstor". Totuşi, nu era în mijlocul lor chiar El, Bunul Păstor ... Dar ei nu L-au dorit.
Răspunzând cererii lui Moise, Domnul îl desemnează pe Iosua, „bărbat în care este Duhul" (v. 18). Din interiorul cortului, acesta a învăţat chiar din tinereţe să-L cunoască pe Domnul (Exod 33.11). A împlinit mai târziu cu credincioşie o misiune de mare încredere: cercetarea ţârii. În sfârşit, ca şi Moise, losua a fost format timp de patruzeci de ani în şcoala pustiei - lunga şcoală a răbdării. Numai atunci Dumnezeu 1-a chemat pentru slujba pe care i-o pregătise: introducerea poporului în Canaan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu