Versetul zilei

18 februarie 2014

ISUS te iubeste!

Ascultand in stanga, ascultand in dreapta nu stiu daca cumva nu s-or fi fi vorbit toti sa aibe aceleasi discutii....neajunsuri, nemultumire, suferinta, durere, lacrimi intr-un cuvant...numai necaz si incercari.
Viata-i plina de intristari, grijuri vin zi de zi, spune versul unei cantari.
Intr-adevar este multa durere si multa suferinta, numai ca Dumnezeu are un cuvant si pentru aceste situatii prin care trec Copiii Lui, chiar daca dumnezeul acestui veac lupta fara incetare si din pacate nu oboseste sa faca rau si sa aduca suferinta.
Nu intotdeauna iesim biruitori si in special in aceste momente ne intrebam de ce o fi ingaduit oare Dumnezeu sa trecem prin toate acestea? Insa trebuie sa stim ca biruitori vom fi doar daca ramanem alaturi de Domnul, iar daca sunt momente in care clacam, cu siguranta L-am lasat undeva la o parte si am incercat noi sa ne rezolvam problema (spun acest lucru din propria experienta)
Isus este biruitor, ori daca ramanem in El, prin El vom fi mai mult decat biruitori.
El a promis ca va fi alaturi de noi intotdeauna si in orice loc, chiar si prin valea umbrei mortii, ori nu stiu unde este suferinta mai mare decat in valea umbrei mortii...!?
Amintiti-va ce-i spunea la Pavel, atunci cand a cerut ca Dumnezeu sa ii inlature tepusul din carne,
„Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.”
In suferinta beneficiem de Harul lui Dumnezeu!
Niciodata  nu ne intoarce spatele in aceste momente, este alaturi de noi si ia parte la  durerea noastra, El simte durerea impreuna cu noi. 
"Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre...."
Mila de noi....!!!
 Proroocul Isaia spune: "El a luat asupra Lui suferintele si durerile noastre", ori cine ar fi facut acest lucru daca nu Cineva care simte alaturi de noi?
Deseori avem tendinta ca atunci cand trecem prin incercari si prin suferinta sa punem la indoiala dragostea Lui. 
Da, suntem incercati, suntem trecuti prin suferinta, unii poate sunt prigoniti, insa niciodata nu ni s-a dat peste puterile noastre. Dumnezeu nu da mai mult decat putem duce. Daca treci printr-o suferinta mai mult decat prietenul sau vecinul tau ori poate mai mult ca fratele tau, inseamna ca Dumnezeu te-a gasit pe tine mai puternic decat pe El. Inseamna ca tu poti duce mai mult decat El. Incercarea  si suferinta nu trebuie sa  aduca in mintea noastra ganduri de acest gen, " Dumnezeu nu ma iubeste", ba din contra, El chiar ne iubeste.
Imi vine in minte un exemplu practic din viata noastra ca familie.
Adeseori am discutii  cu copiii. Desi exista totusi 3 ani diferenta intre ei , in unele privinte cel mic da dovada de responsabilitate mai mare si in unele privinte este mai dezghetat la scoala. Asa cum este si normal lui ii cer mai mult si am pretentii mai mari. Ori in aceste conditii, de foarte multe ori a fost destul de ofensat si am avut din partea lui o serie de intrebari, " de ce lui ii dau ce e mai greu, de ce el are mai multe de facut, de ce si iar de ce...." Atunci il iau deoparte si ii explic de ce fac acest lucru. Nu inseamna ca nu il iubesc, dar pentru ca vad ca el este capabil de ceva mai mult, tinde spre ceva mai mult, atunci este normal sa-i si incredintez mai mult. sau sa ii cer mai mult.
 Ori la fel suntem si noi, Dumnezeu  ne cunoaste pe fiecare, de-aceea El ne da fiecaruia dupa puterile noastre, insa indiferent prin ce ne trece "EL NE IUBESTE"


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu