Versetul zilei

27 noiembrie 2019

Uitati-va bine la Cuvantul Domnului!

Spune Ieremia 2:31"uitati-va bine la Cuvantul Domnului"…atunci ca si acum, acelasi Cuvant prin care a luat fiinta creatia, prin care este pastrata si prin care va pieri, acelasi Cuvant care este oglinda care este real, viu, profund,care straluceste, care se va implini si ‘uitati-va’ la viata voastra(noastra) care este plina de eu, de stres, de judecata, de egoism, de neliniste, de necredinta si de cele mai multe ori intunecata…cu alte cuvinte iresponsabili si superficiali in cele spirituale!!
"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti" tot Ieremia vorbeste in la acelasi capitol 2 vers 33a
Cat adevar...iubim noi ceva... dar ce?(Efeseni5:10)
Nu la fel ne vorbeste si noua de multa vreme ?
Cunoastem sau am cunoscut noi iubirea, dragostea Lui intr-un mod autentic, ne-am identificat cu ea?Dragostea inseamna sacrificiu!
Primul gand care ne vine in minte noua este acela de a primi si ce bine suna. Toti avem nevoie de dragoste, de atentie. Niciunuia dintre noi nu-I place sa fie tradat sau respins.
Insa ordinea lui Dumnezeu nu a fost aceasta, EL a daruit, a sacrificat, iar din groapa Fiul Lui a ajuns in Glorie!!!
Acest sacrificiu a insemnat crucea pentru Fiul lui Dumnezeu, crucea care ne-a purtat pe fiecare dintre noi si acum o purtam noi sau ar trebui, este un lucru launtric, un proces continuu, asa cum spune Domnul in Matei 10:37-38…a-L urma Pe El pe calea Crucii este singura cale adevarata pentru ca ne da si raspunsul in vers 39 "acela Ma va castiga".
Trecerea la procesul de refuzare al firii nu este ceea ce ne dorim noi si sufletul nostru, eul nostru.
Unora dintre noi ne este frica de voia lui Dumnezeu, nu suntem gata sa-I cedam Lui lucruri pe care le credem noi bune si pretioase.
Insa in noi cei care suntem urmasi ai lui Hristos exista o noua viata,Slava Lui pentru realitatea acestei vieti, dar de ce exista asa de putina manifestare a acelei vieti?
De ce aceasta viata noua abia se vede sau este aproape inexistenta?
Pentru ca traim in firea pamanteasca si prin puterea noastra si nu ne extragem seva din Sursa.Insa El ne va aduce intr-un punct, nu stiu cum, printr-o experienta adanca si intunecata in care puterea noastra va fi atinsa astfel incat nu vom mai indrazni sa ne incredem in noi insine.
Ca si in vremea lui Ieremia…"chiar si la nelegiuire te deprinzi"(Ier2:33b) s-au indepartat de Domnul, s-au deprins in ale pervertirii, amagirii, a coruptiei spirituale si nu au constientizat, nu au luat seama la avertizarile Domnului la pericolul care a insemnat …aparitia unei noi ordini…pentru ei robia babiloniana….pentru noi care va fi?
Doamne aliniaza-ne la Cuvantul Tau, la implinirea Lui, sa fim eficienti, sa avem impact real in vietile celor din jurul nostru, sa avem o perspectiva cereasca asupra tuturor aspectelor vietii noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu