Versetul zilei

24 ianuarie 2014

El hotărăşte din nou o zi: „astăzi"...

Asa cum spuneam acum cateva zile in urma, in Biserica Elim Timisoara, Dumnezeu inca m-ai anunta zile de indurare. Incepand de azi vor fi cateva zile de evanghelizare....si asa a fost.
Astazi a fost prima zi de har, har din plin. Nu  aveam de gand sa scriu nimic din ceea ce am auzit, insa nu pot sa nu spun si altora.
M-am bucurat ca mesajul a fost tot din cartea Geneza...cartea cu care eu ma delectez, insa de data asta subiectul nu a fost Avraam(subiectul meu de ieri) ci NOE si potopul.
Am sa redau cateva lucruri minunate pe care Domnul ni le-a descoperit in aceasta seara prin fratele Gabi Ijac, pastor al Bisericii din Bujac, Arad. Dar trec peste toate aceste amanunte si merg la textul citit din Geneza 7:1-10
In cele patru capitole de la 6-9, gasim detaliat evenimentul acesta tragic din istoria omenirii.Multi in ziua de azi nu cred in ceea ce scrie pe paginile de inceput ale Bibliei, dar ca o confirmare pentru cei care nu cred, vine Domnul Isus in Noul Testament si confirma ca acest eveniment nu este o poveste, ci este realitate.
"În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului"
Matei 24:38-39
Interesant este ca atunci cand se refera la sfarsitul veacului acesta, foloseste doua exemple din vechime, Noe si Lot.Aceeasi patima si stricaciune este si in ziua de azi.
Cand vorbim de potop ne ducem cu gandul la doua simboluri, curcubeul si corabia.
In aceste 4 cap. adica de la 6-9, expresia corabie o gasim de 24 de ori.
Corabia lui Noe de atunci poate fi inlocuita azi cu biserica.
Corabia lui Noe a adus: protectie, salvare si un nou inceput.
Astazi biserica ofera aceleasi lucruri: protectie, salvare si un nou inceput.
Biserica unde este prezent Domnul Sfant!
Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri.”
Matei 16:18-19
Biserica este biruitoare!
Ceea ce m-a uimit pe mine, si sincer cartea Evrei am citit-o de multe ori insa acest cuvant care face diferenta, nu l-am sesizat. In Evrei 11:7 este scris,
 "Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă"
Singurul loc in Biblie unde este mentionat aceasta expresie, "CHIVOT" in loc de corabie.
Toti stim importanta chivotului.La evrei chivotul este cel mai important obiect din templu.
Chivotul semnifica prezenta lui Dumnezeu.Corabia este o forma de manifestare a prezentei lui Dumnezeu.
In toata aceasta marturie despre Noe, gasim trei atribute ale lui Dumnezeu
  1. INDELUNGA RABDARE
  2. DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU
  3. DREPTATEA LUI DUMNEZEU. 
Dumnezeu a avut RABDARE, apoi a trecut la INDELUNGA RABDARE, iar mai apoi la INDELUNGA RABDARE IN ASTEPTARE.
Daca citim istoria lui Noe, vom vedea anii lui Noe si ceea ce s-a intamplat in toti acesti ani.
480 de ani Dumnezeu a avut rabdare, 120 de ani a avut indelunga rabdare si 7 zile a avut indelunga rabdare in asteptare.Observam ca perioada devine din ce in ce mai mica, de la 480 la 120, iar mai apoi doar 7.
După cele şapte zile, au venit apele potopului pe pământ, scrie in vers. 10
Interesant cum lucreaza Dumnezeu, este indelung rabdator, dar in acelasi timp este drept. Nu a trimis potopul fara o avertizare, ci si dupa avertizare... a mai asteptat inca 7 zile.
 1 Petru 3:20
"....care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în aşteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, şi anume opt"
Iata ca aici vedem ca dupa indelunga Sa rabdare, a trecut la îndelunga răbdare  în aşteptare.
Am stat si m-am gandit, cati ani a avut rabdare cu mine....a trecut apoi la indelunga rabdare...L-am adus in faza in care a trecut la indelunga rabdare in asteptare...numai ca aici s-a produs minunea. 
Nu am asteptat ca El sa treaca la actiune, pentru ca dupa toate acestea, dupa rabdarea pe care a avut-o, dupa dragostea-I nemarginita pe care mi-a arata-o, si-ar fi aratat dreptatea Sa fata de mine, daca nu ma intorceam la El.
Faptele apostolilor 17:31
"...pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…”
Dumnezeu ne avertizeaza si mai apoi actioneaza!


Unde esti dragul meu....?
Dumnezeu inca are rabdare cu tine, poate a trecut la indelunga rabdare sau poate  in aceste zile din an, a trecut la indelunga rabdare in asteptare, poate...poate  Ii vei auzi chemarea.
Nu fi nepasator, Dumnezeu este dreptate, si va face dreptate intr-o zi, va face cu fiecare dintre noi.
Evrei 4:7
El hotărăşte din nou o zi: „astăzi"...
„Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu