Versetul zilei

21 august 2012

Ingenunchez in zorii zilei !

     In clipele de liniste aud glasul lui Dumnezeu, doar in partasie cu El ma pot bucura de prezenta Lui, ma pot  hrani din Cuvantul Lui,  de-aceea fiecare zi pornesc la drum alaturi de El si ii incredintez totul...viata mea, familia mea grijile mele si tot ceea ce am.....pentru ca tot ceea ce am sunt primite de la EL.

    O viata de biruinta in credinta nu putem avea, decat daca facem, ceea ce faceau inaintasi nostri in credinta.
Sunt suparata atunci cand diavolul imi ocupa acest timp pe care il am si nu reusesc sa stau inaintea Domnului atat cat ar trebui. Atunci cand vin inaintea Lui "superficial" sau "grabita", si biruinta in fata incercarilor este tot superficiala, si o spun din experienta.Momentele petrecute in zori de zi cu Tatal nostru sunt unice.
   Am cautat in Vechiul Testament oameni care au avut o relatie si o experienta bogata cu Dumnezeu si slava Domnului ca au fost destui. Avem atatea exemple demne de urmat !!!
   Avraam, in Geneza 22:3: "S-a sculat dis de dimineata si s-a dus la locul unde statuse inaintea Domnului....si a pornit spre locul unde i-l spusese Dumnezeu". Pe langa faptul ca mergea in zori sa se inchine vad in Avraam si un bun ascultator, "a pornit spre locul unde i-l spusese Dumnezeu". Cred ca, Dumnezeu isi doreste atunci cand venim inaintea LUI, sa fim  pregatiti sa facem ceea ce ne spune, sa fim pregatiti sa pornim acolo unde ne trimite, sa fim dornici sa stam la dispozitia Lui.
   Iacov, Geneza 28:18-22: "Si Iacov s-a sculat dis de dimineata, a luat piatra pe care o pusese capatai....". Avea acelasi obicei, dis de dimineata... Zorii zilei sunt momentele ideale pentru a veni  inaintea lui Dumnezeu.
   Moise, Exod 34:2: "Fii gata dis de dimineata si suie-te de dimineata pe muntele Sinai, sa stai acolo inaintea Mea, pe varful muntelui...". Acelasi exemplu si in Moise, inchinarea de dimineata si ascultarea.
Nu este suficient sa ne  inchinam, trebuie sa si ascultam. Capitolul 34 daca il citim in intregime ne poate invata ceea ce inseamna o inchinare perfecta si o dedicare lui Dumnezeu, dar poate in urmatorul editorial, si sper sa am timp la birou sa fac acest lucru, voi incerca sa il aprofundez verset cu verset.
   David, atat de mult imi place de el. David, omul care a pacatuit impotriva lui Dumnezeu, dar este si omul care s-a cait atat de mult, si Dumnezeu si-a gasit placerea in el. In Psalmul 5:3, David spune :" Doamne , auzi-mi glasul dimineata ! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept". Vad in David un bun inchinator, dar si un om rabdator,"...astept". De-atatea ori venim in fata lui Dumnezeu cu problema noastra, si suntem dezamagiti ca nu s-a rezolvat...dar oare am avut suficienta rabdare...?...am asteptat destul...?
   Isaia, marele om a lui Dumnezeu. Isaia 50:4 : "...El imi trezeste in fiecare dimineata, imi trezeste urechea sa ascult cum asculta niste ucenici...". Iarasi intalnim acelasi spirit de ascultare de Dumnezeu.
  Daniel, omul care imi place atat de mult. Daniel eera un om foarte ocupat, sa nu uitam ca era primul ministru al unui mare imperiu, cu toate astea Daniel isi gasea timp pentru a se inchina Domnului, de trei ori pe zi, si asta nu o facea "in graba", ci isi dedica timp pentru a sta in prezenta LUI. Daniel 6:10:"....si de trei ori pe zi ingenunchea se ruga si lauda pe Dumnezeul lui, cum facea si mai inainte". Vad o dedicare in Daniel extraordinara, si imi doresc sa fiu un Daniel zi de zi.Imi vine acum in minte o cantare pe care o cantam cu ani in urma: "Credinta ca lui Daniel as vrea sa am, Isuse Doamne numai Tu poti sa mi-o dai..."
  Ezechiel, avea si el o viata dedicata lui Dumnezeu., si numai in partasie cu El  primea din partea Domnului calauzire. Ezechiel 12:8:" Dimineata....Cuvantul Domnului mi-a vorbit..." 
  Cu siguranta mai sunt in Scriptura oameni care au avut clipe de liniste in prezenta lui Dumnezeu in zorii zilei.M-am oprit doar la cativa oameni ai lui Dumnezeu care au facut din acest lucru o prioritate si o necesitate. Nu putem avea o viata spirituala in crestere si nici o viata de biruinta impotriva pacatului, daca neglijam acest  important  moment al zilei. De fapt, aceste momente de adorare  si de inchinare la adresa lui Dumnezeu ne dau putere, ne aduc calauzire si ne ajuta sa avem o viata de biruinta ca si crestini.Scopul meu si cred ca al fiecarui crestin este de a avea o viata placuta inaintea LUI, care  in mod special se rezuma la biruinta asupra pacatului care incearca sa ne inunde viata in orice moment.
  Zorii zilei sunt momentele cele mai importante in viata de crestin !!!
  
    O dimineata si o zi cat mai placuta !

2 comentarii:

  1. ....a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.
    a fi dimineața cu Domnul.... spre seara ai o admirație deosebită de prezența Lui iubită.

    RăspundețiȘtergere
  2. A incepe si a termina ziua alaturi de Cel drag...este atat de minunat !

    RăspundețiȘtergere