Versetul zilei

10 aprilie 2015

Numarul martirilor in continua crestere!

Creştinii sunt minoritatea religioasă cea mai persecutată în întreaga lume – acesta este rezultatul cercetării realizate de o organizaţie neguvernamentală, Porţi Deschise (Portes Ouvertes). Studiul, publicat în perioada sărbătorilor de Paşte, arată o hartă întinsă a persecuţiilor la care sunt supuşi creştinii, începând de la discriminări sau interzicerea practicilor religioase până la asasinate sau torturi. Numărul crimelor cărora le-au cazut victime creştinii s-a dublat, în ultimul an, informează RFI.ro.
Anul trecut, aproape 4.500 de crestini au fost ucisi, in lumea intreaga, din cauza credintei lor, adica dublu fata de 2013 si de patru ori mai mult decat in 2012. Cei mai multi crestini au fost omorati in Nigeria – aproape 2500, de patru ori mai multi decat in 2013. Alte tari aflate in topul ororii sunt Kenya, Egipt si Siria. Ultimul masacru a avut loc la universitatea din Garissa, in Kenya. Studentii au fost impartiti de jihadisti in musulmani si crestini, cei din urma fiind ucisi.

Principalul factor al represiunii este extremismul Islamic.  In Irak, in zonele controlate de Gruparea Statul Islamic, nu mai exista practic nici un crestin, au fost ucisi, constransi sa fuga sau obligati sa se converteasca. Acum cativa ani, la Mosul, traiau 150 de mii de crestini. Astazi, orasul e in mainile islamistilor si nu mai exista acolo nici un crestin. Situatia e ingrozitoare si in Siria, tara care numara doua milioane de crestini inainte de razboi, iar azi acolo nu mai traiesc decat cateva sute de mii. Sudanul, Eritreea si Nigeria sunt si ele printre tarile unde persecutiile la adresa crestinilor sunt in crestere.
Citeste mai multe pe http://www.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu