Versetul zilei

7 aprilie 2015

Aparatorii lui Charlie Hebdo, de ce tac acum?

Este cunoscut mai mult pentru extravaganțele mondene și pentru că, o bună perioadă, a fost șeful echipei Renault F1. Italianul Flavio Briatore revine în atenția presei, de această dată pentru a denunța ipocrizia liderilor occidentali față de masacrul recent din Kenya, în care au pierit 150 de studenți.
Politicienii noștri au ieșit la televiziuni pentru atacul de la Charlie Hebdo, in timp ce masacrul din Kenya a trecut ca și cum nu ar fi fost, a comentat Briatore pasivitatea liderilor politici, din Italia și nu numai, față de tragedia de la colegiul kenyan Garissa, în urma atacului comis de teroriștii somalezi, scrie site-ul Il Giornale.
Reacția pe care am văzut-o în cazul atacului de la universitatea din Kenya și accea din cazul Charlie Hebdo ne arată că, în general, lumea este mai puțin atentă la ce se întâmplă în Africa”, a continuat omul de afaceri italian, care deține în această țară africană un resort de lux.
Briatore nu a putut să nu observe atitudinea manifestată de occidentali, care au deplâns pe toate căile atacul din ianuarie, asupra revistei satirice Charlie Hebdo, în care au pierit 12 caricaturiști, in vreme ce masacrul din Kenya, soldat cu moartea a 150 de oameni, a fost o simplă știre, trecută cu vederea.
Reacția internațională în ceea ce s-a întâmplat la Charlie Hebdo ne arată că lumii îi pasă mult prea puțin de Africa. Charlie Hebdo era o publicație care, într-un mod sau altul, se știa că putea fi țintă, pentru că îl ataca pe profetul Mahomed. Dar acești copii din Kenya au fost masacrați și nu am văzut aceeași reacție. Sigur, în primul caz au fost zece morți și regretăm. Dar aici au fost 150, poate chiar 180 de copii masacrați, și nu a fost aceeași atenție mediatică, a acuzat omul de afaceri italian, adăugând că, probabil, se consideră că ”lumea Africii este de seria B sau C”.
În Kenya au fost studenți care nu aveau nimic cu Mahomed. (…) Și au fost uciși. Cel mai dureros lucru este că, cine a fost creștin a fost decapitat, iar cine nu, a fost lăsat să plece. I-am văzut pe politicieni cum strigau toți JE SUIS CHARLIE. Iar acum, după această veritabilă tragedie, care putea avea loc in Tanzania sau America, toți au tăcut”, a conchis omul de afaceri italian

continuarea aici: http://activenews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu