Versetul zilei

27 octombrie 2018

Sa-L vestim cu indrazneala!

Astazi este o nevoie acuta de tineri si nu doar de tineri ci de oameni plini de Duh, plini de curaj care sa-L marturiseasca pe Hristos si totodata sa traiasca ceea ce vorbesc.
Multi vorbesc despre Dumnezeu, insa cand privesti la viata lor vezi o neconcordanta intre aceste doua aspecte, una vorba si alta fapta. Odata cu inaltarea la cer am primit o porunca: "mergeti in toata lumea..." Nu stiu daca este nevoie sa alergam mii si zeci de mii de km pentru a spune si altora, desi daca Domnul te trimite, trebuie sa faci si asta si Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti cei care s-au pus la dispozitia Lui, insa cred ca fiecare din  noi putem sa-L marturism pe Hristos  celor de langa noi si putem sa le spunem care sunt consecintele pacatului. 
Romania are nevoie de o trezire!
Petru a capatat o mare indrazneala in vorbirea sa. In Fapte 4 gasim scris despre aceasta indrazneala pe care a avut-o Petru si Ioan inaintea poporului. Si atunci, ca si acum, exista oameni care incearca sa opreasca raspandirea Cuvantului si sa inabuse Adevarul. Uitati-va la tot ceea ce se petrece in natura si nu numai, ci la toate semnele care ne arata clar venirea Domnului, toti incearca sa justifice intr-un fel sau altul aceste evenimente, punand pe seama altor fenomene, dar nicidecum nu accepta ca Isus este la carma lumii si El hotaraste totul si toate aceste lucuri care se intampla, pe noi nu ia prin surprindere, Isus a vorbit despre ele si sunt scrise pe paginile Scripturii.
Suntem noi gata sa ne punem la dispozitia Lui?
Petru si Ioan le-a pus o intrebare; "judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam mai mult de voi (oamenii) decat de Dumnezeu...?"
Atunci cand vom marturisi cu indrazneala vom intalni opozitie din partea celui rau. Cum Dumnezeu se foloseste de oameni, tot asa si diavolul se foloseste de oamenii lui. 
Trebuie sa spunem oamenilor si sa afirmam cu tarie, cine este acest Isus  despre care le vorbim, care a fost misiunea Lui sau lucrarea Lui, cum de altfel trebuie sa le spunem si care este responsbilitatea lor.

ISUS HRISTOS este FIUL LUI DUMNEZEU!

Spre finalul cartii sale, evanghelistul Ioan incheie spunand:"...iar acestea s-au scris ca sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu si crezand sa aveti viata in Numele Lui" Ioan 20:31
In ce priveste trupul Domnu Isus este intrupat din Dumnezeu, nascut din samanta lui David asa cum a fost profetit in Scripturi. ( vezi Isaia 7:14, Mica 5:2)

Misiunea Lui pe acest pamant a fost scurta dar a fost cea mai mare, cea mai complexa lucrare. A venit sa moara in locul nostru, pentru pacatele noastre si prin jertfa aceasta noi avem salvare si viata vesnica!

Calatorim spre vesnicie, insa datorita firii noastre pamantesti care se lupta cu duhul nostru, pacatuim zilnic. Pacatul nostru fie el oricat de mic duce la o separare vesnica de Dumnezeu, pentru ca pacatele noastre spune Scriptura, pun un zid de despartire intre noi si Dumnezeu. Acest plan de salvare conceput de Dumnezeu este tocmai pentru aceste situatii in care pacatul nostru  ne-ar  separa definitiv de El. Scopul este  de a ne salva si a ne impaca cu Creatorul.
Tot Ioan marturieste: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe Singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aibe viata vesnica" Ioan 3:16

Responsabilitatea noastra?

Categoric avem si noi o responsabilitate si chiar finalul versetului din Ioan 3:16 ne spune ce trebuie sa facem: "...oricine crede in El sa nu piara, ci sa aibe viata vesnica"
Singura responsabilitate este de a crede in Isus Hristos si de a-L marturisi ca  El este Fiul lui Dumnezeu.
Spune tuturor acest lucru, marturiseste-L si vorbeste despre lucrarile  minunate pe care Le-a facut in viata ta, indrazneste si spune tuturor caci El revine curand si este gata sa rasplateasca pe fiecare dupa faptele lui.
Fiti binecuvantati!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu