Versetul zilei

2 aprilie 2015

Ai intrebari? Iata raspunsul !

Oricat de mult citim din Biblie, observam si descoperim lucruri noi. De-aceea Biblia ramane singura carte care nu este invechita si nu este nici moderna, ci este o carte ETERNA!
Ea are raspunsul pentru fiecare suflet care cauta si este dornic sa descopere Adevarul lui Hristos.
Omul isi pune foarte multe intrebari si aceste intrebari nu sunt doar intr-o anumita perioada a vietii, ci fiecare etapa din viata noastra are intrebarile ei. 
De-aceea pentru fiecare intrebare care se naste in noi cu privire la viata noastra, atat cea de aici de pe pamant cat si viata care va urma dincolo. Scriptura ne arata adevarul!
Dumnezeu nu ne-a lasat in nestiinta ci ne-a descoperit totul, insa pentru asta trebuie sa citim.

-Daca te gandesti ca esti tanar si ai toata viata inainte si consideri ca este prea devreme sa iti pui intrebari cu privire la viata ta vesnica, iata ce spune Cuvantul:
Nu te făli cu ziua de mâine, căci nu ştii ce poate aduce o zi.
Proverbe 27:1
-La moarte nu se sfarseste totul?
 Cu vremea, săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui
Luca 16:22-23

-Chiar daca am trait o viata morala si cinstita, voi avea parte de condamnare?
"...după cum este scris: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar."
Romani 3:10 
-Trebuie sa fiu nascut din nou, daca vreau sa ajung in Imparatia Cerurilor?
Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
Ioan 3:3 
-Stiu ca Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare! Oare nu va putea trece cu vederea micile mele pacate?
„Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie, care Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul, dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat, şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!”
 Exod 34:6-7
-Dar eu ma rog si seara si dimineata, chiar nu conteaza nimic din toate acestea?
Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”
Matei 7:22-23 
-Si eu sunt pus alaturi de un betiv, un ucigas sau un desfranat?
Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.
Iacov 2:10 
-Ce anume trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?
"...dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor"
Isaia 23:6 
Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.
Galateni 2:20
-Cu ce as putea contribui si eu la mantuirea mea?
Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
Galateni 2:16  
-Cum pot sa stiu inca de aici, daca voi ajunge in cer?
Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.
  V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică.

1 Ioan 5:11-13
-Nu este prea simpla mantuirea, doar prin credinta? 
"...dacă prorocul ţi-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi făcut?"
2 Imparati 5:13 
„Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.”
 Fapte 16:31
-M-a iubit Dumnezeu pana acum, chiar daca nu am fost mantuit?
Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.
Romani 5:8 
Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.
1 Ioan 3:16 
-Daca devin credincios, oare asta nu implica sa ma separ, sa renunt si sa abandonez o multime de lucruri?
Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? 
Matei 16:26

Iata sunt cateva raspunsuri pe care Biblia ti le ofera in legatura cu intrebarile si framantarile  pe care le ai in viata ta.
Fii intelept si i-a aminte, pentru ca intr-o zi, vei sta inaintea lui Dumnezeu si nu te vei putea justifica ca nu ai stiut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu