Versetul zilei

19 mai 2016

Frica de moarte!

După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.”

Ca sa ai viata,  prima data trebuie sa mori!
Dintotdeauna crestinii au fost prigoniti si-n arenele romane au murit torturati, schingiuiti, obligati  sa se lupte cu fiarele salbatice, supusi la chinuri groaznice si greu de imaginat de mintea noastra, insa nimic nu le-a clintit credinta lor in Hristos. 
Moartea nu i-a speriat, din contra ei erau fericiti ca raul pe care acestia il vor face, era de fapt cel mai mare bine, ei incepeau adevarata viata cu Hristos.
Omul este supus mortii si indiferent ca suntem crestin sau nu, intr-o zi toti trebuie sa infruntam moartea.  Unii mor prigoniti, altii mor din alte motive, boala, accidente, etc. Cei care mor prigoniti, mor  deplin constienti de acest lucru si accepta cu tarie, acestia fiind numiti eroii credintei. Cei care mor in accidente nici n-au timp sa realizeze ce se intampla, pentru ca moartea survine  fulgerator, iar pentru acestia din pacate, nu exista sansa de a-si revizui relatia lor cu Dumnezeu.
Boala in schimb da aceasta sansa a rezolvarii  relatiei dintre om si Dumnezeu. 
Ca si crestinii indiferent in ce forma ar interveni moartea in viata noastra, aceasta nu trebuie sa aduca frica.
Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava!”, adică „Tată!” 
  • Insuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.
  •  Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El. Romani 8:15-17
  • Tuturor ne place sa mostenim ceva si Dumnezeu ne da drept mostenire Imparatia Sa impreuna cu El, dar pentru aceasta trebuie sa acceptam si noi drumul suferintei.
  • El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?
  • Daca Isus a platit un pret, oare nu este drept si noi sa aceptam pretul, indiferent care este?
Suntem supusi mortii in fiecare zi, insa  în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.
Nu putem stii ce va fi maine, astazi poate trece cel de langa noi prin suferinta sau moarte, maine putem fi noi, insa trebuie sa stim ca prin Acela care ne-a iubit, suntem mai mult decat biruitori si acest lucru ni-l garanteaza Cuvantul Domnului.
Frica de moarte trebuie sa fie invinsa, pentru ca abia atunci incepe viata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu