Versetul zilei

30 mai 2013

„Scaldă-te, şi vei fi curat.”

 2 Imparati 5:6-13
Acum, când vei primi scrisoarea aceasta, vei şti că îţi trimit pe slujitorul meu Naaman, ca să-l vindeci de lepra lui.După ce a citit scrisoarea, împăratul lui Israel şi-a rupt hainele şi a zis: „Oare sunt eu Dumnezeu, ca să omor şi să înviez, de-mi spune să vindec pe un om de lepra lui? Să ştiţi dar, şi să înţelegeţi că el caută prilej de ceartă cu mine.”Când a auzit Elisei, omul lui Dumnezeu, că împăratul lui Israel şi-a sfâşiat hainele, a trimis să spună împăratului: „Pentru ce ţi-ai sfâşiat hainele? Lasă-l să vină la mine şi va şti că este un proroc în Israel.”
Naaman a venit cu caii şi cu carul lui şi s-a oprit la poarta casei lui Elisei.
Elisei a trimis să-i spună printr-un sol: „Du-te şi scaldă-te de şapte ori în Iordan; şi carnea ţi se va face sănătoasă şi vei fi curat."Naaman s-a mâniat şi a plecat, zicând: „Eu credeam că va ieşi la mine, se va înfăţişa el însuşi, va chema Numele Domnului Dumnezeului lui, îşi va duce mâna pe locul rănii şi va vindeca lepra.
Nu sunt oare râurile Damascului, Abana şi Parpar, mai bune decât toate apele lui Israel? N-aş fi putut oare să mă spăl în ele şi să mă fac curat?” Şi s-a întors şi a plecat plin de mânie.Dar slujitorii lui s-au apropiat să-i vorbească şi au zis: „Părinte, dacă prorocul ţi-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi făcut? Cu atât mai mult trebuie să faci ce ţi-a spus: „Scaldă-te, şi vei fi curat.”

In pasajul acesta si prin vindecarea lui Naaman, Dumnezeu nu a vrut altceva decat sa isi arate Atotputernicia Sa divina.Nimeni din acele vremuri nu putea vindeca lepra si apa din Iordan cu atat mai putin.Insa Naaman a primit aceasta porunca:„Scaldă-te, şi vei fi curat.”
Astazi omul daca este bolnav, merge la medic, dar in acelasi timp spune si bisericii sa se roage pentru vindecarea lui. Interesant este ca in urma vindecarii, oamenii au tentatia sa spuna ..."da, m-am facut bine...am fost la medicul"X"...e un medic extraordinar, dar nu declara ca DUMNEZEU  l-a vindecat, ori in acest caz...Naaman nu mai putea spune ca vreun om l-a vindecat, ci trebuia sa recunoasca puterea lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a dat o solutie atat de simpla: „Scaldă-te, şi vei fi curat.”
Uneori solutiile pe care ni le da Dumnezeu sunt atat de simple incat parca nu ne vine sa le ascultam...."oare sa fie chiar asa?...numai atata trebuie sa fac?" 
Da ! Da!...Numai atat...ASCULTARE de Domnul!
Este tot ceea ce vrea Dumnezeu sa vada la noi.Prin ascultarea de Dumnezeu, chiar si pana in lucrurile cele mai marunte, dam dovada de smerenie deplina.
Daca raul Iordan ar fi avut puteri miraculoase, toti leprosii s-ar fi dus sa se scalde. Biblia nu ne spune ca au mai fost vindecati si altii, impreuna cu Naaman, si am convingerea ca in popor mai erau leprosi.
Dar de ce Naaman? El era un strain si totusi Dumnezeu l-a ales pe el ca sa Isi proslaveasca Numele.
Atunci cand poporul lui Dumnezeu nu vrea sa asculte, nu se smereste si se departeaza de El, Dumnezeu alege pe altii prin care sa isi faca lucrarea.
E valabil si astazi...
Multi crestini cu ani  multi de pocainta in spate, se trezesc ca nu mai au parte de acea relatie cu Dumnezeu pe care poate au avut-o altadata.Nu le mai vorbeste Dumnezeu nimic, nu mai simt nimic...nu mai aud nimic.
Intreaba-te daca nu cumva, prin pacatele comise ai pus caramida pe caramida, pana s-a construit un zid?
In  Isaia 59 cu 2, sta scris..."nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!"
Dumnezeu da intotdeauna solutiile cele mai simple, pentru ca in acestea este vazuta slava LUI. 
Nu intotdeauna sunt intelese  de noi si nici de altii, pentru ca solutiile lui Dumnezeu  sunt irationale si El lucreaza dupa planul Lui
 si nu dupa voia mea sau a ta.
Daca solutiile oamenilor si ale noastre sunt solutii trecatoare, ale lui Dumnezeu sunt solutii pentru eternitate, de-aceea ideal este sa acceptam solutiile lui Dumnezeu si sa ramanem in voia LUI!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu