Versetul zilei

15 martie 2013

Sufletul tau mai are bucurie ?

"Da-mi iarasi bucuria", e mesajul unei cantari care se canta in adunarile noastre.
De obicei in rugaciunile noastre aducem inaintea Domnului multe cereri. Cerem Domnului sanatate, cerem sa ne mareasca credinta, cerem sa ne poarte de grija atat noua cat si copiilor nostri, cerem mantuirea celor dragi, cerem iertare...si multe alte dorinte avem, dar prea putine rugaciuni, chiar foarte rare, in care safi auzit ca se cere " Doamne da-ne, BUCURIE".
Stateam si ma gandeam azi la acest lucru si la importanta bucuriei din inima.
Nimic nu este mai minunat decat sa traiesti cu aceasta bucurie in inima si sa simti multumirea in suflet.Discutam de dimineata  cu cineva la telefon si printre altele, spuneam cat de important este sa fii bucuros.
Dar cum sa fii bucuros intr-o lume atat de trista si plina de probleme?
Avem atatea lucruri in jurul nostru, avem de toate si totusi fata multora e schimonosita de tristete si suferinta sufleteasca. Avem case mari si nu mai reusim sa ne bucuram de ele, avem copii scolarizati la tot felul de facultati, si nu ne bucuram de ei, avem confort si nu gasim fericire in el, avem bani si  nici macar acestia nu ne aduc satifactii, avem de toate si nu suntem impliniti.
Este importanta bucuria....?
O, da ! Prefer o camaruta dar sa fiu bucuroasa, prefer o salata in locul unei bucati de carne, dar sa am liniste in familie, prefer o bluza poate mai demodata, dar sa fiu fericita, prefer mai saraca, dar sa fiu cu Domnul.
Cunosc cazuri in care financiar o duc mai bine, dar sufletul lor plange, pamanteste sunt impliniti, dar inima le este zdrobita.
Bucuria este una din binecuvantarile Domnului, dar ca sa beneficiem de aceasta binecuvantare trebuie sa implinim una din conditii:
  • "Dacă ascultă şi se supun, îşi sfârşesc zilele în fericire şi anii în bucurie"
 Iov  36:11
Domnul poate sa redea bucuria acolo unde a disparut.
  • "Fă-mă să aud veselie şi bucurie, şi oasele pe care le-ai zdrobit Tu, se vor bucura"
 Psalmii 51:8
Acolo unde este bucurie, slujirea si inchinarea noastra fata de El va fi facuta tot cu bucurie.
  • "Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui"  
Psalmii 100:2
NU este nimic mai minunat, decat sa ai bucurie in suflet, si doresc ca Domnul sa dea tuturor pace, liniste si bucurie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu