Versetul zilei

16 martie 2013

Umblati dupa indemnurile Duhului !

M-am pus sa citesc un cuvant de dimineata, si Duhul lui Dumnezeu mi-a  atras atentia asupra unui verset.
"În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământeşti umblă după lucrurile firii pământeşti; pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului umblă după lucrurile Duhului. Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământeşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu şi nici nu poate să se supună.Deci cei ce sunt pământeşti nu pot să placă lui Dumnezeu" 
Romani 8:5-8

Atat de simplu ne putem da seama daca suntem sau nu copii nascuti din Dumnezeu.Preocuparea noastra de zi cu zi, arata spre cine avem inclinatie.
Atunci cand Duhul iti atrage atentia ca a trai o viata in pacat, si cand spun asta ma duc la Galateni 5: 19-21, suntem oameni condusi de firea pamanteasca. Poate multi vin si spun,
"o dar,  eu nu fac nimic din toate astea". Sunt multe fapte pe care Biblia le condamna si le declara pacat, chiar daca  noi le consideram poate "defecte" si ca atare  gandim ca nu sunt pacate. Daca  cautam in Scriptura, faptele firii nu sunt doar in Galateni, ci Cuvantul lui Dumnezeu ne arata in multe carti ale Scripturii ce fapte sunt urate de Domnul.
Apocalipsa 22:15
Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
 Efeseni 4:31
Orice amărăciune, orice iuţeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
Iacov 1:21
De aceea lepădaţi orice necurăţie şi orice revărsare de răutate, şi primiţi cu blândeţe Cuvântul sădit în voi, care vă poate mântui sufletele.
Asadar, fapte marunte , defecte minore pentru noi, dar pentru Dumnezeu sunt PACAT.
In schimb aceste lucruri marunte ne pot desparti, de Dumnezeu.
Cei ce umbla dupa lucrurile firii.....sunt pamantesti !
Cei ce umbla dupa indemnurile Duhului, umbla dupa lucrururile Duhului !
 Ce te preocupa mai mult? Alergi mai mult dupa lucrurile pamantesti?
Care este prioritatea vietii tale? Te straduiesti sa iti zidesti o casa cat mai frumoasa aici pe pamant sau lucrezi si pui caramida la casa in care vei locui in vesnicie?
Umblarea după lucrurile firii pământeşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu.
Doamne, indura-te de noi si da-ne intelepciune sa devenim prieteni ai tai si nu vrajmasi, pentru ca noi vrem sa fim pe placul Tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu