Versetul zilei

9 septembrie 2015

Viata vesnica si Imparatia!


Ceea ce ma preocupa, chiar ma socheaza pe mine in ultima vreme este ca majoritatea credinciosilor nu stiu sa faca diferenta  intre viata vesnica si Imparatie.Acest aspect iti poate transforma complet perspectiva vesniciei, indiferent de pretul care trebuie platit!!!

Cat de departe si sub cate forme ne tine diavolul de aceste adevaruri, pentru ca el stie ca acolo nu va mai ajunge.

Daca el nu va mai putea ajunge sa nu mai ajunga nimeni. Si-atunci ne miram de ce lupta este mare?

Te ajuta sa privesti lucrurile foarte diferit insa sunt uimita de cate lucruri inca nu stim si habar nu avem despre Dumnezeu si Imparatia Lui!

In ultima vreme acest aspect, poate cel mai important, neglijat din pacate in predici dar si de noi pentru ca ne multumim cu atat de putin, cu faramituri.

E bine sa avem o imagine cat mai fidela fata de aceste adevaruri revelate in Cuvantul Lui, dar pentru care noi nu avem 'ochi' ci doar cercetand si dorind se descopera, pentru ca revelatia este progresiva.

Si anume:Dumnezeu a asezat inaintea noastra o Imparatie.O cursa in care noi trebuie sa alergam, la sfarsit te asteapta esecul sau biruinta.

Aceluia care va birui ii va fi dat sa domneasca impreuna cu Hristos, dar cel ce va fi infrant, chiar daca este mantuit nu va avea parte de slava Imparatiei!De ce ?
Mantuirea o primesti in mod gratuit, ea nu se castiga prin faptele omului, nu este pe baza meritelor noastre ci prin credinta in Domnul Isus Hristos(Efeseni2:8-9)'darul fara plata a lui Dumnezeu este viata vesnica'(Romani6:23);(1Ioan 5:11-12);(Ioan 3:36)......Suntem mantuiti prin harul lui Dumnezeu care este darul Sau gratuit pentru noi.

Tot ceea ce avem nevoie este sa credem.Pana aici stim...CREDE si vei avea...

Cu privire la rasplata este ....altceva....
Sunt atatea referinte si e bine sa le citim:
Apoc 22:12; 1Corinteni3:8; Coloseni 3:23-25; 1Corinteni9:24-27;Filipeni 3:12-14....in aceste pasaje Pavel vorbeste despre rasplata si nu despre mantuire.Pavel stia ca este mantuit!!!Dar el cauta rasplata....
Pacatosii cauta mantuirea, iar credinciosii cauta rasplata!
In aceasta cursa a alergarii daca va invinge va fi rasplatit, daca nu totusi nu isi va pierde viata vesnica din cauza infrangerii sale, deoarece mantuirea este eterna.Noi le-am cam amestecat, nu le intelegem....si invatatura Bibliei este alta.

Rasplatirea si domnia cu Hristos, Imparatia o primesc doar cei care au incantat si multumit inima lui Dumnezeu, ceea ce inseamna ca lucrarea credinciosului a fost facuta cu credinciosie, a facut voia Domnului.Doar mantuirea nu ne asigura pozitiile pe care le vom avea in glorie cu Isus, acelea sunt determinate de rasplata.
Deci RASPLATA inseamna a DOMNI in timpul IMPARATIEI de o mie de ani.

Deci a fi mantuit inseamna a avea viata eterna, in timp ce a fi rasplatit inseamna a intra in Imparatia cerurilor!!!!

Nu exista decat o singura cale,'cursa care ne sta in fata'(Evrei 12:1-3)adica dupa regulile lui Dumnezeu, nu altele!

Cate nu stim noi?...Matei 7:21....Rasplata si promisiunea  ar trebui sa aiba o influenta mare asupra noastra a tuturor, nu flecarelile, nimicurile care ni le aduce diavolul.
Doamne in ce intuneric traim?Domnul Isus a rabdat si rusinea si crucea, pentru ca noi sa avem parte de aceasta Imparatie?
Noi ce facem?Ne scaldam in multa ignoranta.....si nepasare, ne temem de rusine, de critica, de impotrivire din partea oamenilor, nu ne lepadam de noi insine...
Doamne..cat de multe nu stim....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu