Versetul zilei

16 octombrie 2018

Tu sa ai credinta intr-o vreme a necredintei!


Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Evrei 11:1
 Interesant este cum Dumnezeu ne confirma multe lucruri. Astazi este zi de rugaciune si lasand masina in service, am optat sa raman acasa si sa stau intr-un timp de partasie cu Domnul, citind, poate chiar sa scriu pe blog un indemn din partea Domnului si tocmai imi venise in minte acest verset in contexul zilelor pe care le traim si abia ce am scris versetul, telefonul imi dadea un semnal de mesaj, o data, de doua ori si cumva deranjata de el, am vrut sa-l pun pe silentios sa nu-mi distraga atentia. Insa mesajul era dela sotul meu care fiind mai perseverent decat mine, in ce priveste ziua de marti, el s-a dus chiar daca masina nu era disponibila, si imi trimisese un mesaj. Ce anume? Chiar ceea ce eu scriam: "Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad" . Coincidenta? Vocea Domnului? Mai degraba varianta doi!

Traim zile foarte interesante si traim intr-o tara in care, la nivel declarativ se vrea a fi o tara crestina in proportie de aproape 95%  mai mult sau mai putin, din cate stiu, insa realitatea lucrurilor este total alta. Ne declaram crestini, si declaram ca avem credinta in Hristos, desi se pare ca in ultima vreme parca s-a pus tunul pe cei care isi declara credinta.
Credinta este o convingere personala a existentei unei fiinte sau al unui lucru, pe care nu l-am vazut. De fapt este exact ceea ce ne spune ap. Pavel in Evrei 11:1
Credinta insa pe paginile Bibliei o gasim descrisa in multe forme si multe din aceste forme le gasim astazi printre asa zisi "crestini".
Despre credinta moarta gasim scris in Iacov, credinta fara fapte este o credinta moarta. Un trup inert fara viata este mort, o credinta declarativa dar fara fapte vizibile, la fel este o credinta moarta. Poti sa spui tuturor ca tu crezi, dar daca nu implinesti nimic din ceea ce declari ca crezi, atunci totul este in zadar.
De-altfel si dracii cred si se infioara, insa nu este suficient sa crezi, trebuie ca aceasta convingere sa fie insotita de fapte care sa confirme credinta ta, astfel este o credinta zadarnica, o credinta draceasca. Ingrijoratoare zile traim, astazi oamenii desi spun ca au credinta, totusi ei nu mai cred in nimic si nici nu recunosc puterea lui Dumnezeu.Nu se inchina inaintea Celui caruia trebuie sa i se aduca inchinarea, ci se inchina in fata unor idoli facuti de maini omenesti. 
O incredere neclintita...ma gandeam la ucenicii care au trait cu Domnul Isus, au umblat cu El si la un mement dat in viata ucenicilor apare aceasta credinta...fara credinta. Pe mare impreuna, o furtuna dezlantuita, un vant puternic, cateva valuri care le-a schimbat directia de mers si a fost suficient ca ucenicii sa-si piarda aceea incredere neclintita, "tot n-aveti credinta?", le spunea Isus.
Credinta adevarata insa este o credinta Atotputernica, intr-un Dumnezeu Atotputernic!
TOATE sunt cu putinta celui ce crede!
Sa crezi chiar si atunci cand vezi ca totul in jurul tau pare de neinteles, cand anormalul vrea sa ia locul normalului, cand medicul iti da un diagnostic crunt si iti da de trait un numar de luni, de ani sau poate chiar de zile, sa crezi cand totul pare in jurul tau ca se naruie si nu mai ai scapare, sa crezi in ciuda faptului ca esti prigonit pentru credinta ta, sa crezi ca peste toate lucrurile bune sau mai putin bune care ti se intampla, este un Dumnezeu care le tine pe toate in control. Nimic nu este puterile tale, nimic nu este prea mult, nimic nu este prea greu.
Cu El toate lucrurile sunt cu putinta, trebuie doar sa crezi.
"CREDINTA ESTE PASAREA CARE CANTA 
 ATUNCI CAND ZORII N-AU APARUT INCA!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu