Versetul zilei

14 octombrie 2018

Cei trei dusmani ai crestinului!

Lupta-te lupta ce a buna a credinței, apuca viata veșnică la care ai fost chemat și pentru care ai făcut aceea mărturie frumoasa înaintea multor martori.
1 Timotei 6;12
Toți am făcut multe alegeri în viata, dar la un moment dat, unii dintre noi am ales sa-l urmam pe Isus Hristos și am făcut acest gest declarând în fata multor martori văzuți și nevăzuți prin apa botezului ca-l vom urma pana la capăt. Constat pe zi ce trece ca aceasta alegere implica mult mai mult decât o simpla declarație. A fi un urmaș a lui Hristos înseamnă multa, multa și chiar foarte multa lupta.

Creștinismul adevărat este o lupta!

Trebuie sa recunoaștem ca multi factori au contribuit și contribuie în continuare la starea aceasta de indiferenta și ațipire spirituala. Deseori confortul și bunăstarea ne împiedică sa continuam lupta pe care am început-o cu multi ani în urma. Drept este ca noi am rămas soldați cu armele în mana luptând, însă ducem altfel de lupte și nu lupta cea buna despre care ii vorbea Pavel ucenicului sau, Timotei. Luptam unii împotriva altora, luptam o confesiune împotriva altei confesiuni și multe alte lupte la care de fapt nu am fost chemați niciodată. 
In ce fel de lupta ne-am angrenat noi?
Creștinul are trei mari dușmani cu care trebuie sa lupte și pe care trebuie sa-i biruiască.

1. LUPTA CU FIREA!
1 Corinteni 9:27 - Ci ma port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi sa fiu lepădat.
Câți ne mai înfrânam trupul? Câți mai facem  jurământ cu ochii noștri ca nu  vom pune nimic rău înaintea lor (Psalmul 101:3)?

2. LUPTA CU LUMEA!
Iacov 4:4 - Suflete preacurvare, nu știi ca prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu, Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea, se face vrăjmaș cu Dumnezeu.
Toți avem prieteni în lume, și uneori din bun simt sau din iubire n-am vrea sa-i suparăm și în multe privințe alegem sa facem compromis sau sa tacem atunci când poate ar trebui sa vorbim sau sa le spunem adevărul.
1 Ioan 5:4- "Pentru ca oricine este născut din Dumnezeu, biruiește lumea..."

3. LUPTA CU DIAVOLUL!
Efeseni 6: 11-12- Îmbrăcați-va cu toată armatura lui Dumnezeu, ca sa puteți tine piept împotriva uneltirilor diavolului. Caci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.

Iata caci calea spre biruința nu este ușoară, din contra este o lupta permanenta și cu cat ne așezăm confortabil în fotoliul nostru de creștin și nu veghem, cu atât mai mult ne cuprinde somnul.

Vegheați dar cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca sa iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru!
Iosua 23:11


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu