Versetul zilei

25 martie 2014

Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea!

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.
Matei 6:24
Nu este o nautate pentru nimeni, daca spun ca nu exista mai mult de doua cai, la fel cum nu exista mai multi stapani, doar doi. 
Doua cai, doi stapani, doua imparatii, iar cale de mijloc nu este.
Versetul de mai sus ne spune foarte clar," nimeni nu poate sluji la doi stăpâni", si iata ca omul incearca cumva sa gaseasaca a treia cale, calea de mijloc. Cumva sa fie si cu Domnul, dar in acelasi timp sa-si satisfaca propriile vointe si dorinte.Numai ca dorintele omului si in om, pana la capat  poftele firii pamantesti cauta sa puna stapanire pe el. Sa ne amintim ce spunea Dumnezeu despre om, atunci cand l-a creat in Geneza 6, "Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău". Credeti cumva ca omul s-a schimbat cu ceva...? Credeti ca astazi omul si-a schimbat gandurile lui? 
Da, gandurile noastre sunt supuse Domnului, numai atunci cand cautam sa ramanem in voia Lui si ne lasam calauziti de Duhul Sfant, si cu toate acestea firea nu ne paraseste nici macar atunci ci cauta sa se razvrateasca, si in permanenta ducem o lupta cu ea, pentru a nu ne lasa biruiti.
Nu putem sluji la doi stapani! Nu putem wekeend-ul sa-l slujim pe Domnul, iar de luni pana vineri sa il lasam pe Domnul undeva bine pus intr-un colt al camerei, pana ne satisfacem firea, iar urmatorul wekeend  il scuturam de praf, si-l luam alaturi de noi.
DUMNEZEU ESTE DUMNEZEU, SI EL ESTE SFANT!
El nu sta la cheremul nostru, si nu percuteaza la comanda noastra. 
Ori suntem cu EL, ori suntem impotriva Lui. Ori facem voia Lui, ori facem voia diavolului.Nu putem iubi ceea ce uraste Dumnezeu,si sa mai avem si pretentia ca suntem Copiii Lui.
Rasplata nu se poate primi decat din mana stapanului caruia am slujit.
Lucrez la HCM Timisoara, de-aici imi iau salariul, si niciodata nu voi putea sa fiu platita de CFR Timisoara, spre exemplu, doar pentru ca in weekend folosesc si eu trenul. E un exemplu care mi-a venit in acest moment in minte, insa cred ca a-ti inteles ideea. Rasplatita voi fi acolo unde imi depun tot efortul.
E timpul sa ne facem fiecare o analiza si sa vedem daca nu cumva slujim si lui Dumnezeu si lui Mamona???
Dumnezeu doreste inchinare si slujire in fiecare zi, si luni, si marti, si miercuri,si...restul zilelor, si tot timpul, iar inchinarea si slujirea nu inseamna a merge la biserica duminica si a canta un solo sau a spune o rugaciune, ci este mult mai mult.
Una din porunci spune asa: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
Să iubeşti .........cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău, inseamna inchinare, dedicare, iar "pe aproapele tău ca pe tine însuţi, inseamna slujire.

Doamne ajuta-ne pe fiecare sa constientizam ceea ce doresti de la noi, sa te slujim asa cum doresti, pentru ca atunci cand vei veni sa ne iei la Tine sa fim pregatiti pentru a primi rasplata chiar din mana TA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu