Versetul zilei

24 martie 2014

VIATA=TIMP si TIMP=VIATA !

Nici nu mai stiu de cate zile nu am reusit sa asez ceva pe blog, nu ca nu as fi dorit, nu ca nu as fi avut ce, ci din criza de timp. 
Timpul...! Timpul care  trece atat de repede, timpul care este atat de pretios si pe care, din pacate nu il putem da inapoi niciodata si nici nu-l putem recupera in vreun fel. Nu putem recupera azi ceea ce am pierdut ieri. Nu-l putem da inapoi, iar daca nu il folosim  cu intelepciune si-l irosim in zadar....atunci putem spune ca traim fara rost. Timpul este atat de scurt si de pretios, incat nu ne putem permite sa-l risipim.
Bineinteles acum depinde prin ce prisma privim, insa eu am sa ma refer putin la "timp" din punct spiritual, pentru ca de fapt este ceea ce conteaza cel mai mult si ceea ce voi investi pentru Domnul cu aceasta voi ramane.
Oamenii investesc si folosesc timpul lor in diferite activitati. Toti avem timp, si nimeni nu are mai putin sau mai mult de 24 de ore pe zi, insa fiecare il foloseste diferit.Spre exemplu, unul care este inca in campul muncii si merge cate 8-9 ore la munca, este si normal ca nu poate avea acelasi timp ca si un pensionar, sau unul care lucreaza part-time cu acel  care lucreaza full-time, iar cu aceste ore pe care "musai" sa le petrecem la job, fie ca vrem sau nu, nu avem ce face, insa  vorbesc de restul timpului care ne ramane. Acesta conteaza cum il folosim.
Des auzim expresia "TIMPUL COSTA BANI", si pornind de la aceasta expresie, am sa transform timpul in bani. Ma intreb cum ar fi o zi din viata mea sau cum ar fi o zi din viata ta, daca in fiecare dimineata am primi un sms care sa ne confirme intrarea unei anumite sume de bani in cont.Avem la dispozitie intreaga zi sa cheltuim suma de bani pentru ca la sfarsitul zilei, indiferent daca au ramas bani sau nu, contul  intra din nou pe zero, iar lucrul acesta se va repeta zilnic. La fiecare sfarsit de an insa, sponsorul meu imi va cere socoteala cum am cheltuit bani, atentie..."nu imi cere banii inapoi, ci ma intreaba doar ce am facut cu ei". Asta ca sa vada daca merita investitia facuta sau daca mai continua sponsorizarea.
 Oare ce as face...? 
Nu stiu ce a-ti face dumneavoastra, insa stiu sigur ce as face eu, "as cheltui tot, pana la ultimul cent", si bineinteles as cauta sa folosesc banii cu intelepciune daca tot ii primesc gratis.Poate ca daca nu ar trebui sa explic ce am facut cu banii....atunci as cheltui pe tot ce imi vine in cap, insa pentru ca va trebui sa dau explicatii, as cauta sa fiu chibzuita, cu-atat mai mult ca sunt anuntata din timp ca va trebui sa fac acest lucru.
Cam, ceva aseamanator este si timpul. Dumnezeu ne daruieste in fiecare zi viata, care inseamna TIMP.
Si azi mi-a daruit o zi care are 24 de ore, iar daca nu am folosit bine aceste ore, maine este in zadar sa admit ca este doar "mea culpa", pentru ca orele de azi...s-au dus, si inapoi nu le pot recupera.Deci daca nu am folosit toate orele e doar problema mea, iar daca le-am folosit si le-am folosit "prost", si mai mult este doar vina mea.
Vorba mea, fapta mea, gandul meu, si pentru absolut totul va trebui sa dau socoteala.
In Matei cap 12 vers. 36 sta scris:
Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit, iar in Romani 14:12 scrie, "Aşa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu".
 Imi amintesc de versurile unei cantari pe care am canta-o mai demult:
Fa-ți timp pentru El,
Fa-ți timp pentru Cer!
Din toate, aceasta-i mai presus,
Fa-ți timp sa iubești,
Fa-ți timp sa te jertfești,
Fa-ți timp astăzi, pentru Isus!
Astazi ne facem timp pentru orice, insa cati ne facem timp pentru altii?
Cati suntem dispusi sa lasam treaba noastra la o parte de dragul celor de langa noi?
Timpul trece fie ca vrem, fie ca nu vrem!
Nu intotdeauna stim sa apreciem acest dar pretios-VIATA,  pentru ca daca stam sa ne gandim bine, este  doar darul Domnului, si nu este meritul nostru cu nimic. Noua inca nu ne-a fost luat acest "dar", in schimb altora  le-a fost luat, dar sunt anumite persoane care stiu sa aprecieze timpul la adevarata lui valoare.
  Pentru a realiza valoarea UNUI AN, întreabă un student care şi-a picat examenele. 
Pentru a realiza valoarea UNEI SĂPTĂMÂNI, întreabă editorul unui ziar săptămânal. 
Pentru a realiza valoarea UNUI MINUT, întreabă o persoană care a pierdut trenul. 
Pentru a realiza valoarea UNEI SECUNDE, întreabă un şofer care tocmai a evitat un accident.
Pentru a realiza valoarea UNEI FRACŢIUNI DE SECUNDĂ, întreabă persoana care a câştigat medalia de argint la Olimpiade.
 
Putea-vom noi oare intelege, ce mult inseamna  sa dam din timpul nostru unei persoane care are nevoie de ajutor?
Poate ca noi nu intelegem cat valoreaza, insa pentru cel care beneficiaza, valoreaza enorm.
Seneca spunea, "Socoteste fiecare zi, o viata".
  Continuarea  versurilor de mai sus spune:
 
Fa-ti timp pentru acei ce-n Lume
Alearga din rău spre mai rău,
Nu obosi, ci spune, spune
De dragostea lui Dumnezeu!
Fa-ti timp si mergi fara cartire
La patul celor suferinzi,
Ca ei asteapta cu iubire
Măcar o mana sa le-ntinzi!

Fa-ti timp pentru copiii care
Rămas-au fără de părinti,
Sa dai o simpla sărutare,
Macar o mana sa le-ntinzi.
Cat încă ai suflare-n tine,
Lucrează, frate, cu folos,
Ca ce faci pentru El rămâne,
Fa-ți astăzi, timp pentru Hrïstos!
Doamne da-mi te rog timp, iar  timpul  pe care mi-l vei da, ajuta-ma sa-l folosesc cu folos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu