Versetul zilei

29 martie 2014

Romanii, cei mai silitori elevi!

Citeam, si mai pe toate site-urile crestine, am gasit indemnul de a ne ruga pentru fratii nostri din  UCRAINA, dar cred ca nu numai fratii au nevoie de rugaciune, ci intreaga tara si intreg pamantul.
Nu stim ce vremuri vor veni peste UCRAINA, nu stim daca va fi pace sau nu, insa stim ca tara intreaga are nevoie de Dumnezeu. Aderarea la Uniunea Europeana  si ajutorul FMI implica multe sacrificii din partea ucrainienilor. Ajutorul li se va oferi, insa in conditiile celor de la FMI, iar cerintele vor fi pe masura ajutorului. Masurile drastice care se vor impune pe plan economic va aduce multe nemultumiri in randul ucrainienilor, asa cum si noi, romanii am trecut si inca mai trecem si astazi, si din pacate nici in ziua de azi nu ne-am revenit, doar ne-am obisnuit.
 Am invatat sa nu mai  spunem nimic, nici ca facturile sunt mari, nici ca preturile cresc peste noapte si sunt enorme nu doar la lucrurile pe care le cumperi o data la an sau la jumatate de an, ci mancarea pe care esti nevoit sa o cumperi zinic. Am invatat sa acceptam ca suntem printre tarile care au pretul cel mai exorbitant la carburant, iar pentru asta am invatat sa mergem cand pe jos, cand pe bicicleta, pentru ca benzina ne secatuieste de puteri, am invatat ca pentru a innoi cate ceva prin garderoba noastra trebuie sa mergem la dulapul in care am pus naftalina si mai scoatem cate o bluza, cate o rochie si deh...."suntem  galanti", ca ne-am cumparat haina noua. Am invatat sa punem o haina in plus si-un fes pe cap daca este mai frig, pentru ca pretul gazului te face sa intepenesti cand vezi factura, si daca tot trebuie sa simt fiori de gheata, prefer sa-i simt din cauza frigului decat din cauza pretului. Am invatat multe si iar multe....
Pe vremea raposatului ne-am obisnuit sa stam la cozi imense pentru a apuca un kg de lapte si doua-trei portocale sa dam copiilor nostri, azi ne-am obisnuit sa privim la rafturile pline cu tot felul de bunatati, insa de data asta trebuie sa exersam in fata oglinzii, cum trebuie sa-i spun si ce cuvinte magice sa folosesc ca sa ma inteleaga cat mai bine copilul, ca nu am bani sa-i iau nimic, pentru ca atunci cand iau "imensul salar", dispar si se topesc precum fulgul de zapada cand il prinzi in mana.
Am invatat sa ne vedem copiii o data la cateva luni, am invatat sa ne vedem sotul sau sotia cat mai rar, eventual printr-o camera web care ne deformeaza imaginea, am invatat ca nu putem sa ne vedem  parintii cand vrem noi, poate doar cand sunt pe patul de suferinta, pentru ca nevoia ne trimite in alte tari sa castigam o paine in plus.
Am invatat multe in acesti ani de "libertate" si inca mai invatam in fiecare zi, invatam sa renuntam rand pe rand la cate ceva.
Da, poate multi care citesc spun,"eh, nu-i chiar asa". Poate ca nu pentru toti, excludem pe acei care invart milioanele pe zi, si iau spaga sute de mii de euro, asa cum era in urma cu doua-trei sapatamani, un domn, ma rog daca mai poate fi numit domn, "spaga-din care a incasat doar un mic avans de 200 000 de euro", nu la acest tip de oameni ma refer, ci la oamenii de rand care abia isi duc sufletul cu un salariu de mizerie si bietii pensionari care mor cu zile. Despre aceasta categorie vorbesc.
DA, UCRAINA are nevoie de rugaciune si are nevoie in primul rand sa invete sa devina un elev silitor, asa cum este fratele sau din Romania. UCRAINA are nevoie de Dumnezeu, asa cum si noi avem nevoie de El. Avem nevoie sa ne dea putere si intelepciune sa acceptam  toate acestea, pentru ca ele fac parte din planul Lui maret.
Traim zilele despre care vorbeau profetii, zilele despre care ne vorbea ap. Pavel, traim zilele din urma, si ceea ce trebuie sa invatam noi romanii si cred ca  toti, nu doar noi, sa invatam sa ne pocaim si sa ne punem viata in randuiala cu Dumnezeu si cu semenii nostri.
Ceea ce am invatat pana acum si ceea ce inca trebuie sa invatam referitor la lucrurile de pe pamant, vor trece. Fie ca am haina noua, fie ca nu, fie ca merg cu masina, fie ca merg cu bicicleta, fie ca mananc caviar sau manac un corn simplu, toate acestea nu ne vor ajuta cu absolut nimic in ziua cand ne vom infatisa inaintea Domnului.
  Indiferent ce vremuri vor veni in continuare stim insa un singur lucru,
 "DUMNEZEU NU II VA LASA PE AI SAI"
Este o fagaduinta pe care El ne-a facut-o si pe care o respecta. Insa ne-a mai lasat un cuvant inainte de a se ridica la cer,
"Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi"
Pamantul si tot ce este pe el, l-a creat Dumnezeu in sase zile...si este minunat tot ceea ce vedem, frumusetea din jurul nostru, dar ma intreb cat de minunat este acel loc ceresc pe care s-a dus sa mi-l pregateasca? Lucreaza si-L impodobeste de ani si ani, de-aceea sunt convinsa ca locul pregatit este extraordinar si in cuvinte nu poate fi decris. Nu ne ramane decat un singur lucru sa facem ca sa putem ajunge acolo.
Marcu 1:15
„S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă şi credeţi în Evanghelie.”

Doamne binecuvinteaza Romania, Ucraina si Rusia, si toate tarile de pe intreg pamant. 
Avem nevoie de Tine si Te rugam sa nu ne parasesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu