Versetul zilei

23 aprilie 2014

Naturistele leacuri babesti !

Urzicile contin minerale (calciul, magneziu, potasiu, sulf, zinc, siliciu si o importanta cantitate de fier), vitamine (mai ales B2, B5, B9, K, C si provitamina A), oligoelemente si o importanta cantitate de clorofila.

Iata la ce poti folosi urzicile:

1. Urzici pentru ten gras
Urzica este benefica pentru tenul gras, cu imperfectiuni si acneee.
Fierbe frunze prospete de urzica. Stoarce-le si lasa-le sa se raceasca. Toaca-le si aplica cataplasme pe fata de doua ori pe saptamana.
Bea o ceasca de infuzie de urzica de trei ori pe zi (infuzeaza o lingura de frunze de urzuca intr-un litru de apa fierbinte).
 
2. Urzici pentru osteoporoza Urzica este o planta puternic remineralizanta, deoarece contine siliciu si bor. Ea este recomandata pentru a preveni osteoporoza, o demineralizare osoasa frecventa dupa 50 de ani.
Infuzeaza 3 linguri de frunze uscate de urzica in 500 ml de apa fierbinte in jur de 10 minute. Bea in jur de un litru de infuzie de urzici zilnic.

3. Cataplasme cu urzici pentru reumatism
Una dintre cele mai importante calitati ale urzicii este calmarea durerilor reumatice. Aplica frunze proapspete de urzica pe locurile dureroase timp de 30 de secunde, in fiecare zi. Senzatia nu este placuta, dar ajuta la calmarea durerilor.
Daca vrei sa nu ti se irite mainile, poarta manusi. Daca te-ai urzicat si senzatia este insuportabila, poti calma mancarimile cu suc de papadie, frunze de patlagina sau otet alb.

4. Urzici pentru oboseala
Daca ai o stare de oboseala generalizata, consuma urzici. Bogate in vitamina C si in fier, urzicile sunt recomndate in caz de oboseala fizica sau intelectuala.
Infuzeaza 3 linguri de urzici uscate in 500 ml de apa si bea 4-6 cani pe zi.
Sucul de urzici, comparat adesea cu cel de spanac datorita continutului ridicat de fier este recomandat mai ales in caz de anemie si oboseala. Este suficient sa mixezi frunzele proaspete, sa strecori si sa bei 150 ml, de trei ori pe saptamana. Pentru ca fierul sa se asimileze mai bine, iar sucul de urzici sa aiba un gust mai bun, poti pune si cateva picaturi de zeama de lamaie.

5. Urzica pentru alergia la polen
De indata ce vine primavara, vine si neplacuta alergie la polen. Pentru a preveni sau a calma alergia, incearca ceaiul de urzici.
Mai multe pe http://sfatulparintilor.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu