Versetul zilei

9 martie 2013

Hrana ta zilnica !

9 Martie
1 Samuel 16. 14-23

Duhul lui Dumnezeu a venit peste David (v. 13), în timp ce, de la nefericitul Saul, se depărtase, făcând loc unui spirit rău care acum îl chinuia. Dumnezeu Se foloseşte de această situaţie pentru a-1 introduce la curte, în calitate de cântăreţ cu harfa, pe tânărul David, muzician iscusit, care va deveni mai târziu „cântăreţul plăcut al lui Israel" (2 Samuel 23.1). Şi, cu această ocazie, un slujbaş imperial depune pentru David o mărturie frumoasă (v. 18), arătând că la însăşi curtea împăratului se găseau unii care-1 cunoşteau pe unsul Domnului. Filipeni 4.22 ne relatează un fapt asemănător: că şi la casa Cezarului, cu alte cuvinte în anturajul imperatorului roman, se numărau creştini.
 Astfel Dumnezeu are grijă să-Şi pună martori în orice sferă socială.
Fiecare detaliu menţionat în v. 18 se raportează la Cel al cărui tip este David: Hristos, adevărata „Ramură din tulpina lui Isai". Despre El este scris: „Duhul Domnului Se va odihni peste El, ... duh de cunoştinţă şi de temere de Domnul" (Isaia 11.1, 2).
 Noi ce mărturie dăm înaintea lumii pentru Preaiubitul nostru „Te-am luat din staul, dinapoia oilor, ca să fii conducător peste poporul Meu, peste Israel", va spune Domnul mai târziu
 (2 Samuel 7.8). 
Mergând cu oile, David a fost pregătit să „păstorească" cu credincioşie poporul Israel (vezi Psalmul 78.70-72).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu