Versetul zilei

7 martie 2013

Copac & Biserica !

Daca privim din punct de vedere spiritual putem asemana foarte bine biserica, cu acest copac.
Au aceleasi caracteristici.
 Ca un copac sa fie  sanatos, are nevoie de radacina, trunchi si coroana cu ramuri, la fel si biserica.
In functie de  toate aceste caracteristici, cat si pe ceea ce pune accent mai mult, poti vedea starea unei biserici.
Ca biserica sa fie una sanatoasa spiritual, are nevoie de radacina, trunchi si ramuri. Dar sa vedem totusi care  sunt functiile fiecarei parti si care este rolul lor, dar si procentul cu care contribuie fiecare, la dezvoltarea  acestui copac, si nu numai atat, dar  sa fie si unul sanatos si semet.
RUGACIUNEA este radacina.
CUVANTUL  este tulpina.
PROGRAMUL( cantarea de lauda si poezia) sunt ramurile.

Radacina sanatoasa este baza de temelie a  copacului.
 Ceea ce face ca orice copac sa creasca sanatos este radacina. Daca biserica pune baza pe rugaciune, atunci  ea va fi una sanatoasa spiritual.
Dar cum ar arata un copac fara trunchi...?
 Cuvantul are un rol important in cresterea bisericii.Trunchiul  este cel care sustine coroana cu ramuri bogate.Si ca acest copac sa fie complet, are nevoie  de coroana cu ramuri, impodobita cu frunze si flori, care il  fac deosebit de frumos. Copacul nu poate avea doar ramuri frumoase, frunze si flori colorate, la fel cum nici biserica nu poate avea doar program cu cantari de lauda si poezi . Ceea ce face ca biserica sa fie sanatoasa si sa creasca este rugaciunea si cuvantul.
 Stim bine ca intr-o biserica sunt multe categorii de membri, tineri, varstnici, conservatori, carismatici, etc.Biserica care evita momentele de rugaciune, pentru a lasa loc programelor incarcate, doar pentru a fi pe placul unei anumite categorii care sunt in biserica, in speta tineri, din punctul meu de vedere nu poate fi  o biserica ancorata tare care sa reziste in fata incercarilor care vor veni peste ea. Acum cand biserica este cel mai mult atacata, arma principala cu care luptam impotriva lui, este RUGACIUNEA.
Daca radacina este bine infipta in pamant, poate veni orice vant si furtuna, acestea nu il vor putea smulge.Daca biserica pune accent pe rugaciune, orice atac din partea celui rau va fi biruit, pentru ca temelia este  in ISUS HRISTOS si DUHUL SAU  CEL SFANT.
Rugati-va  asadar, ca Domnul sa ne ajute pe fiecare sa fim oameni ai rugaciunii !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu