Versetul zilei

30 ianuarie 2013

Rezistent la foc...

Astazi citeam o istorioara care intr-adevar m-a incurajat, si sincer as vrea sa o impartasesc cu voi, pentru caci stiu ca multi crestini trec azi prin grele incercari. 
Atunci cand omul se intoarce la  Dumnezeu, vine cu speranta in suflet, ca de-acuma...toate lucrurile merg ca pe roate.Nu duci lipsa de nimic, nu cunosti suferinta, nu cunosti ce-i boala, si exemplele ar putea continua.
Adeseori am intalnit oameni credinciosi care ajunsi in incercare, ajunsi in suferinta, au cazut in deznadejde si s-au intrebat ..."de ce Doamne?"..."de ce tocmai eu?"

Intr-un satuc mic locuia un fierar crestin. In ultima perioada omul a avut numai necazuri.Nu se termina unul, ca venea altul. Vecinul lui l-a intrebat intr-o zi: "tu zici ca Dumnezeu este bun, este dragoste....atunci de ce oare iti da numai necazuri?"
Fierarul lua o bucata de metal pe care o avea in fieraria lui si incepuse sa ii explice.
Ca bucata aceasta sa devina folositoare ea trebuie sa fie tare si rezistenta, dar pentru  a face din el acest lucru, trebuie sa il pun in foc pana se incalzeste si va avea culoarea alba.O pun pe nicovala si incep sa bat in ea de cateva ori sa vad daca suporta calirea.Daca o suporta, o arunc in apa si-apoi repede in foc si inca o data in apa.Abia atunci pot face ceva folositor din ea.
Intelegi tu acum, de ce trec eu prin incercari? Dumnezeu a vrut sa vada daca suport calirea !
Ceea ce este important, ca nu m-a aruncat pe un morman de fiare vechi.

Adeseori trecem prin incercari mari, durere in suflet, si suferinta in trup, neajunsuri si multe probleme, dar daca esti un crestin autentic, trebuie sa stii ca toate acestea sunt pentru slefuirea si intarirea credintei tale.
Ceea ce trebuie sa stim, este ca niciodata nu suntem singuri.La toata aceasta operatiune suntem asistati de chiar... DUMNEZEU !
Numai trecand biruitori prin tot acest proces, vom fi gasiti tari in credinta.EL a promis ca indiferent unde vom fi, va fi alaturi de Copiii SAI.

Doamne ajuta-ma sa fiu biruitoare in toate incercarile, ca sa pot fi gasita aur veritabil..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu