Versetul zilei

22 ianuarie 2013

Iubit..si totusi nemantuit !

...căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi
 Matei 5:45
Dumnezeu este bun, Isus Hristos este dragoste si El este indurator !
Ii dam slava pentru toate acestea, si recunoastem ca daca nu ne-ar iubi, daca nu ar fi bun si indurator...astazi TOTI am fi ..."NIMIC"
Dar adeseori bunatatea, dragostea  lui Dumnezeu si indurarea lui Isus Hristos, este inteleasa foarte gresit de foarte multi oameni.
Multi traiesc cu aceasta idee, ca indiferent ce facem, indiferent cum traim, in final Dumnezeu ne iarta si ne primeste in Imparatia LUI, pentru ca EL este bun si Dumnezeu este DRAGOSTE.
Dumnezeu ne iubeste intr-adevar, dar a fi iubit nu inseamna ca sunt si mantuit.
Ne iubeste intr-adevar, dar cu toata dragostea si bunatatea LUI, intr-o zi vom fi judecati pentru faptele pe care le facem.
Avem atatea versete care ne vorbesc despre acest lucru, si-atunci ma intreb, oare ce-i determina pe multi oameni sa creada altceva ?  Scriptura este destul de clara in acest sens si stim ca tot ceea ce scrie se implineste, pentru ca sta scris:"Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece."
Matei 24:35, si eu cred aceste cuvinte.
Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
Ioan 5:24
Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
Marcu 16:16
Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Ioan 3:18

"Întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu altul" Isaia 45:22
Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi, pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi şi voi doborî semeţia celor asupritori.
Isaia 13:11
Realizam cat de mare este bunatatea si dragostea  lui Dumnezeu ?
La dat pe unicul Fiu, pe Isus Hristos pentru noi, pentru mine si pentru tine.L-a facut pacat, El Singurul care a fost fara de pacat.A luat asupra Sa povara pacatelor noastre, batjocorit, scuipat si batut pana la sange a indurat chin si batjocura, a simtit durerea atunci cand s-a despartit de Tatal Sau ....toate acestea pentru ca ne-a iubit.Dar constientizam noi, ca indiferent cat de mare este dragostea Lui pentru noi, daca nu pazim si nu implinim poruncile Sale, daca nu traim dupa Voia Sa...nu vom ajunge in Imparatia LUI?
Dragostea LUI este aratata acum fata de toti oamenii, El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi, dar chemarea "intoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi", o face pentru toti.
Indiferent ca esti moral sau nu, ai nevoie de pocainta....dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. 
Luca 13:3
Amintiti-va calitatile tanarului bogat."Să nu ucizi; să nu preacurveşti; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta”; şi: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”Tânărul I-a zis: „Toate aceste porunci le-am păzit cu grijă din tinereţea mea; ce-mi mai lipseşte?”
Matei 19:18-20
Cata moralitate..! 
Oare cati dintre noi ne putem lauda ca am pazit cu sfintenie toate acestea?Biblia este plina de invataturi si-I multumim ca ne-a lasat-o calauza.Să vă aduceţi astfel aminte de poruncile Mele, să le împliniţi şi să fiţi sfinţi pentru Dumnezeul vostru. Numeri 15:40

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu