Versetul zilei

24 ianuarie 2013

„Arată-mi slava Ta!”

 Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaşte şi voi avea trecere înaintea Ta. Şi gândeşte-Te că neamul aceasta este poporul Tău! 
..........
Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”
Exod 33:13,18
Cati dintre noi si cat de mult ne dorim sa vedem slava lui Dumnezeu?
Moise a cerut acest lucru si Domnul  i-a aratat.
Poate ca ne dorim si noi, poate chiar am cerut acest lucru, dar pentru a putea vedea slava Lui, trebuie sa dam dovada de consecventa in tot ceea ce facem. Deseori  in viata alegem sa traim mai mult in extreme, ori suntem sus pe munte, ori cadem jos in vale.Spun "alegem", pentru ca de noi depinde aceasta stare, si-aici ma refer la viata noastra spirituala.
Cu siguranta faptele firii nu isi au locul in viata unui crestin, din contra trebuie sa ne dam toata silinta asa cum spunea Ap. Petru:
De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.
Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos. 
Dandu-ne silinta si fiind consecventi  in tot ceea ce facem, vom fi roditori.Multi crestini au avut un start bun in viata, dar pe parcurs...s-au pierdut. Finalul este cel care conteaza, fie ca este vorba de finalul nostru personal sau finalul pe care il asteptam cu totii, revenirea Domnului Isus. Timpul petrecut in rugaciune,  cat si timpul petrecut in partasie, adancindu-ne in Cuvantul Sau, ne va ajuta sa avem  o viata echilibrata, iar lui Dumnezeu asta ii place.Doar in rugaciune si in Cuvant, acolo El ni se descopera.Perseverand in lucrurile bune vom avea viata vesnica.
  Şi anume, va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine, caută slava, cinstea şi nemurirea
Romani 2:7
Nu pot sa nu ma gandesc la versetul din Matei 24:13
Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit!
Dumnezeu sa ne ajute sa fim  roditori si gasiti vrednici la venirea LUI!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu