Versetul zilei

5 ianuarie 2013

Altarul familiei !

ILIE si IOV, doi oameni ai lui Dumnezeu care au un lucru in comun, au ridicat altare.
Iov 1:5
Şi, după ce treceau zilele de ospăţ, Iov chema şi sfinţea pe fiii săi: se scula dis-de-dimineaţă şi aducea pentru fiecare din ei câte o ardere de tot. Căci zicea Iov: „Poate că fiii mei au păcătuit şi au supărat pe Dumnezeu în inima lor.” Aşa avea Iov obicei să facă.

1 Imparati 18:30-32
Ilie a zis atunci întregului popor: „Apropiaţi-vă de mine!” Tot poporul s-a apropiat de el. Şi Ilie a dres altarul Domnului care fusese sfărâmat.
 A luat douăsprezece pietre, după numărul seminţiilor fiilor lui Iacov, căruia Domnul îi zisese: „Israel îţi va fi numele” şi a zidit cu pietrele acestea un altar în Numele Domnului. A făcut împrejurul altarului un şanţ, în care încăpeau două măsuri de sămânţă. 

Altarul-este locul intalnirii cu Dumnezeu. In vechime era nevoie de o jertfa adusa pe altar. Astazi pe altarul nostru  nu mai este nevoie de o jertfa, pentru ca jertfa a fost adusa in urma cu 2000 de ani.Dumnezeu l-a dat pe Singurul Sau Fiu, pe  ISUS HRISTOS. In schimb pe altarul nostru trebuie aduse multumiri ca jertfa, trebuie aduse cantari de lauda.Altarul este locul unde ne sfintim zi de zi prin rugaciune.
Astazi traim vremuri tot mai urate, mai grele din acest punct de vedere, pentru ca exista tot mai multe familii unde altarele sunt distruse, au fost lasate in paragina.
O familie credincioasa fara altar..este pe cale sa se destrame.
Putini  soti se mai unesc pe genunchii seara impreuna, putini parinti ingenuncheaza impreuna cu copii lor. Si-atunci ne miram ca auzim tot mai multe divorturi in randul crestinilor...?
Exista divorturi, pentru ca nu mai exista altare !!!!
E un moment prielnic acum la inceputul acestui an, sa ridicam altare in casele noastre.

Altarul nostru trebuie sa aibe: piatra, lemne, jertfa si apa.
PIATRA - Cuvantul lui Dumnezeu
LEMNELE - Cantarea de lauda
JERTFA - Rugaciunea
APA - Prezenta lui Dumnezeu .
 Avand toate acestea pe altarul familiei noastre vom  avea cele mai binecuvantate familii.
O zi binecuvantata !


Un comentariu: