Versetul zilei

23 ianuarie 2016

DE CE?

An de an facem  punem la cale tot felul de planuri si in mintea noastra tesem multe dorinte. O parte  ele izbutim sa le ducem la indeplinire, insa o parte raman doar...pe ”hartia mintii”.
Multe din ele raman doar o dorinta neimplinita, si-n neimplinirile noastre poate ca sunt multe lucruri care am fi dorit sa se concretizeze, sa se implineasca, insa nu a a fost asa.  In astfel de momente in mintea noastra incoltesc tot felul de intrebari, dar una dintre ele si cel mai des intalnita la majoritatea oamenilor: ”DE CE?”
De ce nu m-a ajutat Dumnezeu sa ....?
De ce nu intervine acum....de ce nu... si asa se nasc multe ”de ce-uri” in mintea noastra. Cautam raspunsul, cautam un vinovat, poate ca invinovatim pe altii pentru nereusitele noastre, poate ca ne invinovatim pe noi,  insa de prea putine ori ne aducem aminte ca dorintele respective nu au prins viata pentru ca nu a fost voia lui Dumnezeu. Aceste ganduri mi-au captivat si mie mintea in acest inceput de an.
Dar cum cunoastem voia lui Dumnezeu?

Ne intrebam de multe ori si trist este ca ajungem sa avem ani de credinta si nu stim ce vrea Dumnezeu de la noi. Uneori toate acestea sunt pentru noi  asemenea ”operatiilor cu necunoscute” in care nu gasim rezolvarea. Dar oare asta vrea Dumnezeu pentru copiii Sai?
Biblia spune: ”Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta. Recunoaste-L in toate caile tale si El iti va netezi cararile”
Prov. 3:5-6
Ori  atunci cand ne incredem in El, n-avem cum sa avem in fata noastra operatii cu necunoscute. El ni le va descoperi la vremea potrivita si ca dovada ca voia Lui ne este descoperita gasim scrisa chiar in Scriptura: ”De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului. Deci, voia Sa este descoperita, problema este la noi, fie ca n-avem urechi sa auzim, fie ca n-avem ochi sa o vedem si personal recunosc ca inca sunt cateva domenii in viata mea unde ma confrunt cu probleme si lucrurile nu sunt asa cum as vrea sau as dori eu, si adeseori problema respectiva devine atat de impovaratoare incat nu-i mai vad rezolvare cu toate ca, Cuvantul Lui este atat de clar si ne vorbeste atat de raspicat in Ps. 32: ”EU, zice Domnul  te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi...”
Ori daca El  imi va arata calea, inseamna ca acela este drumul pe care trebuie sa merg si aceasta este voia Lui.
Voia Lui este sfintirea voastra, spune Pavel (1 Tes. 4:3), si tot el ne invata ca voia lui Dumnezeu este sa-i  multumim pentru toate lucrurile (1 Tes. 5 18). Dar mai stim ca voia lui Dumnezeu este sa cautam sa facem ce este bine ( 1 Petru 2:15)
Mai putem spune ca nu cunoastem care este voia lui Dumnezeu cu privire la viata noastra?
Mai putem spune ca nu ne-a fost descoperita?
De la aceste trei invataturi am putea spune, porneste raspunsul la intrebarea care ne framanta: ”DE CE?”
Daca multumim pentru tot ceea ce ne da, daca cautam sfintirea si mai apoi  cautam sa facem si binele tuturor, cu siguranta nu vom mai avea dileme si intrebari in viata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu