Versetul zilei

7 februarie 2015

Ascultare si calauzire!

Sunt mai libera....desi este sambata.
Nu mai conteaza de ce, important este ca pot citi azi mai mult si imi doresc sa nu risipesc timpul si sa rascumpar vremea. 
Citeam despre poporul Israel si ma fascineaza istoria lor.
Asa mare har au avut, incat toata calatoria lor Dumnezeu i-a insotit in permanenta, ziua era intr-un stalp de nor, iar noaptea intr-un stalp de foc. Asa cum pe ei nu i-a parasit niciodata, bazati pe Cuvantul Sau, "„Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”(Evrei 13:5) nici pe noi nu ne va lasa, insa important este sa ramanem in ascultare si sub calauzire.
De foarte multe ori ne aflam in viata in anumite situatii in care trebuie sa luam poate decizii urgente si importante, nu stim ce sa facem si atunci parca in mod exceptional cerem calauzirea Lui, ne rugam noi, solicitam ajutor si din partea altora sa ne sustina( si nu este rau), insa ascultarea si calauzirea sunt necesare in fiecare zi si-n fiecare moment. Sa stau sub calauzirea Lui si acasa, si la servici si pe strada, oriunde, si indiferent in ce moment ma aflu si ce alegeri am de facut, daca sunt in ascultare si sub calauzire nu am cum sa falimentez.
Ma uitam la aceste versete:
În ziua când a fost aşezat Cortul, norul a acoperit locaşul Cortului întâlnirii; şi, de seara până dimineaţa, deasupra Cortului era ca înfăţişarea unui foc.
Întotdeauna era aşa: ziua, norul acoperea Cortul, iar noaptea, avea înfăţişarea unui foc.
Când se ridica norul de pe Cort, porneau şi copiii lui Israel; şi acolo unde se oprea norul, tăbărau şi copiii lui Israel.
Copiii lui Israel porneau după porunca Domnului şi tăbărau după porunca Domnului; tăbărau atâta vreme cât rămânea norul deasupra Cortului. Când norul rămânea mai multă vreme deasupra Cortului, copiii lui Israel ascultau de porunca Domnului şi nu porneau.
Numeri 9:15-19 
 
Cand norul se ridica-porneau si ei, cand norul se oprea-se opreau si ei.
Este important sa auzim vocea Lui si o vom auzi cu siguranta daca dorim acest lucru.
Conditiile Lui sunt aceleasi  si atunci, si acum iar ele raman neschimbate pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu