Versetul zilei

27 august 2014

Am devenit sportiva, cam tarziu...dar niciodata nu-i tarziu.

Nu demult mi-am cumparat o bicicleta.
Initial am zis ca doar pentru plimbarea de seara(atat cat am timp), insa incet, incet am capatat experienta. Si daca la inceput mi-am propus doar pentru o plimbare seara pe pista special amenajata, nicidecum printre masini, iata ca incet am prins curaj.
Asa ca m-am scotocit prin buzunare si cu banutii gasiti mi-am cumparat o bicicleta doar eu,  ca deh si bicicletele au pret, insa ce folos...sa ma plimb singura nu prea aveam indrazneala, sa ies impreuna cu sotul...nu prea aveam cum, numai daca, unul din noi alerga pe langa....asa ca am tinut-o "bibelou".
Dar am facut o investitie si nu puteam accepta ca bicicleta sa fie doar pentru decor. Asa ca am mai bagat inca o data mana prin buzunar si am cautat sa vad daca mi-a mai ramas ceva banuti....si am mai cumparat una.
Eh, acum parca e altceva...si Domnul zice ca-i mai bine-n doi.
Numai ca nici de data asta lucrurile nu au iesit bine..."my little baby"...ce fac cu el?
Noi pe bicicleta, dar el?
Asa ca am adus toate pusculitele, le-am intors invers si am plecat sa-i luam si lui.Numai ca mic, mic dar cu pretentii, vrea bicicleta in figuri, cu tot felul de chestii in fata si-n spate, de parca ar cara in spinare toti prietenii.
Dar nah...m-am lasat corupta.
Acuma, odata motorizati toti trei am plecat la plimbare. Am iesit o seara, am iesit a doua, apoi am prins gustul, a venit si curajul, si-apoi m-am trezit luni dimineata ca merg la birou cu noua mea masina pe doua roti. Bineinteles asta dupa ce duminica seara am cautat sa citesc regulamentul biciclistului.Sa nu credeti ca e mica gluma...sunt cateva pagini de citit, dar m-am documentat, m-am echipat cu tot ceea ce cere legea si am pornit.
 Prima zi...cam timida, a doua(adica azi), am prins curaj. Daca ieri ma dadeam jos la fiecare intersectie(pana la urma am constatat ca am mers mai mult pe jos decat pe bicicleta), azi am avansat si chiar m-am descurcat foarte bine. Am luat semnele de circulatie in serios si daca aveam drum cu prioritate, m-am dus glont....
Pana la urma ....si eu sunt participant in trafic, mi-am zis eu, asa ca trebuie sa imi dea prioritate, si se pare ca n-au avut de ales cu mine...vad ca m-au lasat sa trec.
Acum am o mica suparare...vine toamna, vine vremea rea si eu tocmai am prins gustul de a pedala. 
Chiar trebuie sa pun in garaj masina mea cu doua roti...?

P.S. Am uitat sa va spun de ce mi-au dat prioritate...eram pe contrasens, toata lumea venea...numai eu ma duceam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu