Versetul zilei

5 septembrie 2013

Ispitit...dar biruitor !

Citeam de dimineata impreuna cu sotul, un cuvant inainte de a pleca la servici.Ajunsi la Evanghelia scrisa de doctorul preaiubit Luca, asa cum ii placea lui Pavel sa ii spuna(Coloseni 4:14), citeam despre ispitirea Domnului Isus.
Stim ca timp de 40 de zile Domnul Isus s-a retras in pustie, unde a stat in post si rugaciune, insa tot atatea zile, adica 40 diavolul s-a tinut de capul Lui, ispitindu-l in fel si chip.Nu a venit o data, nu de trei ori, nici de 10 ori, ci 40 de zile consecutiv.Realizam ce inseamna asta?
Eu una sincer, stiam ca a stat 40 de zile in pustie, stiam ca a fost  ispitit, insa acest detaliu mi-a scapat, timp de 40 de zile.
Timp de 40 de zile ispitit, nu e usor deloc !
Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustiu, unde a fost ispitit de diavolul timp de patruzeci de zile...
Luca 4:1-2/a
Ispitit in fel si chip, pentru ca asa spune Cuvantul:
"După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme..."
Luca 4:13
Ma gandeam atunci cand am citit, cat de siret este. De fiecare data a venit sa Il ispiteasca  exact in punctul vulnerabil, atunci cand i-a fost foame nu a venit sa ii ofere apa sau bani, ci l-a ispitit cu paine.A incercat sa-l ademeneasca  exact unde stia ca e sensibil, doar era flamand, numai ca in toate aceste zile, Isus nu a cedat nici o clipa, de fapt El nu a cedat niciodata.
Interesant este faptul ca diavolul cunoaste Scriptura foarte bine. De fiecare data a avut si un Cuvant din Scriptura ca sa-si justifice propunerea cu care a venit inaintea Lui: 
"căci este scris: „El va porunci îngerilor Lui să Te păzească”.

De prea multe ori l-am subestimat pe diavol sau poate ne-am gandit ca fiind Copiii lui Dumnezeu nu ar trebui sa fim ispititi, numai ca daca citim acest pasaj, vom vedea ca lucrurile nu stau asa.
Daca Isus a fost ispitit, desi diavolul cunostea identitatea lui Isus, oare cu-atat mai mult pe noi, stiind ca suntem niste vase slabe si neputincioase, oare credeti ca se va da in laturi sa nu ne isipiteasca?
Nuuu...deloc nu se va da la o parte, din contra va sta dupa noi zi si noapte ca sa ne prinda cazand in capcanele lui.Observam ca de multe ori, nu iesim dintr-o incercare ca si intram in alta, si zi de zi....tot ispititi suntem.Problema este ce facem in aceste momente?
Sunt cateva intrebari la care de multe ori incercam sa  gasim un raspuns.
Putem evita in vreun fel aceste ispite?
Este ceva normal in viata de crestin sa avem parte de ele?
Care sunt solutiile sa iesim biruitori din ele?

In fiecare clipa trebuie sa fim vegheatori, altfel...nici o sansa de izbanda !
Matei 26:41
Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.”

Ispitele vor veni si sunt ingaduite de Dumnezeu. In incercari si in ispita  credinta noastra  este supusa testului.
A fi ispitit nu este un pacat, a te lasa ispitit este pacat !
1 Petru 1:5-7
"Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!
În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos.."

Dumnezeu ingaduie si toate sunt cu stirea Lui.
1 Corinteni 10:13
 Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.

Singura arma cu care poti birui ispita este rugaciunea si postul. Trecand acest test al credintei vomputea avea parte de cununa vietii care ne-a fost pregatita.
Iacov 1:12
Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.

Nu putem decat sa spunem:
"Doamne da-ne intelepciune, credinta si putere de izbanda in incercari si ispite"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu