Versetul zilei

7 noiembrie 2015

Natiunile cauta pacea...dar nu cauta pe Cel care este Creatorul Pacii!

Nu stiu care este atmosfera  si situatia in alte tari, dar stiu si vad ce este in Romania. Trecem printr-o perioada foarte grea, situatia in tara si mai in toate orasele mari este foarte tensionata. Numarul victimelor din acel club nenorocit este in continua crestere. Numai in ultimele 12 ore au mai decedat inca 7 persoane, ajungand astfel la 39 de morti, desi gurile rele spun ca numarul ar fi mult mai mare, insa nu exista nimic oficial in acest sens.Oricum situatia este foarte rea avand in vedere ca din cei 108 inca internati, aproape 50 sunt in stare foarte critica. Acest incendiu a fost cireasa de pe tort sau mai bine zis picatura care a umplut paharul, pahar si asa plin al bietului roman. 
Nemultumirea plutea in aer de ceva vreme si se umfla, se umfla asemeni unui balon gata de explozie....si iata ca a explodat.
Ne gasim in prag de iarna, in prag de sarbatori, fara un guvern, fara un prim-ministru, un presedinte depasit de situatie si cu o multime de oameni in cap, iesiti pe strazi. Ba mai mult toate aceste proteste pun o presiune fantastica pe moneda noastra. Si dupa ce ca...bietul leu romanesc si-asa era fara de valoare, acum  deprecierea este si mai considerabila  fata de moneda euro si dolar. Ori stim cu totii la ce conduce acest lucru. Dar ii las pe analisti sa analizeze mai bine situatia ca asta-i munca lor, ei cu analiza si noi cu ponoasele.
Uitandu-ma peste toata situatie de la noi, aruncand un ochi si in ograda altor tari vad ca situatia nu este ”roz” deloc. Toate natiunile lupta pentru ceva!
Unii lupta pentru un trai decent, altii lupta pentru a prelua puterea, altii lupta sa scape de razboiul nenorocit care le macina tara, altii lupta sa-si obtina drepturile, altii lupta sa faca bani, sa-si faca avere, in timp ce altii lupta sa-si apere credinta lor, drept este ca numarul lor este mai mic(cel putin asa credem noi) cei care nu stim ce inseamna prigoana. 
Intr-un cuvant, luptele se intetesc si pacea lipseste cu desavarsire de peste tot.
Cu toate ca toti dorim pacea...iata ca pace nu-i!
Natiunile marunte privesc spre gigantii lumii si asteapta cumva ...”sa faca ceva si sa aduca pace”.
Ori, ce poate face un om....?
Indiferent cine a venit la putere si indiferent cati au succedat la ”scaun” PACE n-au putut aduce.
Oamenii inca isi pun toata nadejdea in cei mari si asteapta, insa in zadar...asteapta.
Oameni buni, pacea autentica numai Hristos o da!
Oamenii nu pot da pacea pentru ca nu-L cunosc pe Cel ce este Creatorul Pacii! 
Natiunile cauta pacea...dar nu cauta pe Cel care este Creatorul Pacii!
 In 2 Tesaloniceni spune: ”Însuşi Domnul  păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel”, si-atunci ma intreb, de ce cauta oamenii pacea tot la oameni?
Oamenii incearca sa puna pace intre natiuni, intre popoare, intre neamuri, insa este o pace falsa. Nu ai cum sa aduci pacea, daca nu cunosti pacea.
Ei nu cunosc calea păcii şi în căile lor nu este dreptate; apucă pe cărări sucite: si acum atentie
 oricine umblă pe ele nu cunoaşte pacea. Isaia 59:8
 
Vine seara...se anunta un nou miting in centrul orasului, atat in Timisoara, Bucuresti si celelalte orase mari ale tarii. Este deja a cincea zi...!!! 
 
Doamne, trezeste tara mea, trezeste-ne pe noi crestinii, da-ne curaj sa putem spune tuturor ca  doar TU ne dai pace, fiindca TU esti pacea noastra!
 
 El va fi pacea noastra! 
Mica 5:5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu