Versetul zilei

2 noiembrie 2015

Alegeri si consecinte!

"... va răsplăti fiecăruia după faptele lui. Şi anume va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine, caută slava, cinstea şi nemurirea, şi va da mânie şi urgie celor ce, din duh de gâlceavă, se împotrivesc adevărului şi ascultă de nelegiuire. Necaz şi strâmtorare vor veni peste orice suflet omenesc care face răul: întâi peste iudeu, apoi peste grec. Slavă, cinste şi pace vor veni însă peste oricine face binele: întâi peste iudeu, apoi peste grec. Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului. Toţi cei ce au păcătuit fără lege vor pieri fără lege, şi toţi cei ce au păcătuit având lege vor fi judecaţi după lege.  
  Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi" 
 Citeam adineauri acest text din Romani 2 care vorbeste despre nepocainta Iudeilor. Dar oare numai lor le-a fost adresat Cuvantul?
Oare, nu si noua celor din ziua de azi? Celor care fac raul sau binele?
Vedeti...Dumnezeu ne-a lasat liberi in alegerile noastre. Nu ne constrange in nimic, toate sunt la libera noastra alegere. Orice infaptuire are la baza o alegere. Uitati-va la activitatea din cursul zilei, toate sunt rezultatul unor alegeri. Sunt la birou acum, pentru ca am ales sa ma ridic din pat, tot la fel de bine puteam sa aleg sa nu ma ridic. A fost o alegere a mea sau orice alta activitate voi desfasura azi are la baza o decizie, o alegere a mea.La fel este si in ceea ce priveste acest text, faptele mele din cursul vietii vor fi insotite de o rasplata, pentru ca la acel momentul am ales ceva. Acel ceva poate fi binele sau raul.
Textul arata cateva feluri de rasplata, si gasim:
-viata vesnica
-manie si urgie
-necaz si stramtorare
-slava, cinste si pace
Care oare nu am vrea viata vesnica sau slava, cinste si pace? Sau cine si-ar dori sa aibe parte de manie si urgie, necaz si stramtorare?
Insa Cuvantul spune clar si raspicat: "faci rau ai parte de manie si urgie, vei fi in necaz si stramtorare"
Sunt ingrozitoare aceste cuvinte, "manie si urgie"...cred ca omul nu realizeaza consecintele, din moment ce continua sa faca raul.
Vorbim de un tratament aplicat din partea lui Dumnezeu, nu de mama, tata sau...altcineva.Biblia spune:
"grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului Celui Viu".
Constientizam noi oare acest lucru? 
-----------------------
 Slavă, cinste şi pace vor veni însă peste oricine face binele!
Doamne ajuta-ma sa constientiez ca fiecare alegere a mea va fi insotita de o consecinta.Da-mi intelepciunea si puterea necesara de a face bine, pentru ca vreau sa am viata vesnica alaturi de Tine, dar si aici pe pamant sa ma bucur de slavă, cinste şi pace. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu