Versetul zilei

15 decembrie 2014

Trei binecuvantari fagaduite celor ce se tem de Domnul!

Îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: „Iată ce zice Cel ce are cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu şi cele şapte stele: „Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort.
 Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte, căci n-am găsit faptele tale desăvârşite înaintea Dumnezeului Meu. Adu-ţi aminte, dar, cum ai primit şi auzit! 
Ţine şi pocăieşte-te! Dacă nu veghezi, voi veni ca un hoţ, şi nu vei şti în care ceas voi veni peste tine.  
Totuşi ai în Sardes câteva nume care nu şi-au mânjit hainele. Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici.
Cel ce va birui va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu-i voi şterge nicidecum numele din Cartea vieţii şi voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu şi înaintea îngerilor Lui.”
Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul.”
Îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: „Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide:
 „Ştiu faptele tale: iată, ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere, şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu.
 Iată că îţi dau din cei ce sunt în sinagoga Satanei, care zic că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată că îi voi face să vină să se închine la picioarele tale, şi să ştie că te-am iubit.
Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă ca să încerce pe locuitorii pământului. 
 Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa.
 
Pe cel ce va birui îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu, şi nu va mai ieşi afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are să se coboare din cer de la Dumnezeul Meu, şi Numele Meu cel nou.”
 Apocalipsa 3
Scrioarea aceasta din capitolul 3, scrisa de Ioan  este adresata bisericilor din Sardes si Filadelfia,  insa la fel de bine ne poate fi adresata noua  bisericilor din ziua de azi, bisericii mele sau bisericii tale. 
 STIU, zice Domnul! El este Cel care cunoaste pe fiecare, El este Cel care cunoaste starea inimii, gandurile noastre, cunoaste faptele noastre, de-altfel El stie totul, pentru ca El este Atotstiutor. Oricat de bine stim sa pozam in fata altora, oricate "cosmetice spirituale" incercam sa punem pe noi, El stie.
Stie ca sunt multe biserici din ziua de azi  carora le merge doar numele ca traiesc, insa din punct de vedere spiritual, sunt moarte.
Intr-adevar este o tragedie sa fii pierdut dar sa sa te pierzi si cu Biblia in mana, este intr-adevar cea mai mare tragedie.
Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte...
 S-au primit multe, si s-au pierdut tot la fel de multe, si ceea ce a mai ramas in noi...e pe moarte, spune Domnul.
Ce-am avut noi si am pierdut?
In Hristos noi ne-am rastignit firea pamanteasca cu toate poftele ei, am primit Cuvantul Sau si prin credinta noastra in El, si Duhul Sfant a inceput sa faca roade in inima noastra. Roade care pe zi ce trece le-am pierdut pentru ca incet, incet ne-a cuprins somnul nevegherii.
 Dar din tot ce am primit invatatura atunci cand L-am intalnit pe Domnul, ce a mai ramas in noi?
  Adu-ţi aminte, dar, cum ai primit şi auzit! Ţine şi pocăieşte-te.
In mijlocul acestei multimi care au atipit, Domnul spune ca mai sunt oameni care au ramas neprihaniti. Ce fel de oameni suntem noi? Intr-o lume in care multi crestini traiesc doar o forma de religie, ne luptam sa ramanem neprihaniti? Gaseste oare placere Domnul in ceea ce fac eu, in ceea ce faci tu?
Ei vor umbla împreună cu Mine! Nu toti din biserica, ci doar cei care au ramas neprihaniti.Aceasta este o promisiune a lui Dumnezeu fata de cei care raman curati pana la capat, iar pentru acestia El are trei mari binecuvantari.
 Trei mari binecuvantari in ciuda slabiciunilor  pe care le avem uneori. 
 
1. Mari oportunitati intr-o lume a dificultatilor, pentru toti cei ce se tem de El!
 
 Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide!
Totul este din ce in ce mai dificil, insa intr-o lume atat de dificila, Dumnezeu fagaduieste celor ce se tem de El, mari oportunitati.
Cand altii isi pierd locul de munca, tu sa iti gasesti de lucru. In vreme ce altii falimenteaza, tu sa prosperi si sa progresezi. Nu-i asa ca-i minunat? Cu-atat mai mult cu cat aceste oportunitati se deschid inaintea ta in ciuda vrasmasilor care iti stau inainte! (vers.9) 
 
2. Siguranta totala intr-o lume total nesigura!

  Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă ca să încerce pe locuitorii pământului.
Astazi traim intr-o lume complet  nesigura, insa in ciuda nesigurantei care a pus stapanire, El ne ofera  siguranta, "te voi pazi si Eu...", spune Domnul.
 
3.   Rasplatire intr-o lume nerecunoscatoare!

Pe cel ce va birui îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu, şi nu va mai ieşi afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are să se coboare din cer de la Dumnezeul Meu, şi Numele Meu cel nou.”
  Iata ca cei ce se incred in El vor primi rasplatirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu