Versetul zilei

19 decembrie 2014

Amintiri ce inca dor...

Ajungand aseara la adunare inainte de incepere cu vreo 15 minute, m-am oprit sa dau mana cu 3-4 surori din adunare inainte de a-mi ocupa locul. Le-am gasit destul de intristate si intreband pe una din surori ce s-a intamplat, imi spunea trista veste despre o sora tanara care a trecut la Domnul. Cu cateva saptamani in urma aceasta sora care a trecut la Domnul a luat parte la o seara de rugaciune. Acolo a avut o lucrare printr-un vas (prooroc)al Domnului in care era instintata "pune-ti casa in randuiala pentru ca nu stii clipa cand Domnul te va chema la El".
Sora a luat aminte la ceea ce ii vorbea Domnul, insa mai in gluma mai in serios spunea "pe fiecare ne va lua Domnul la El, dar pe mine cred ca ma va lua cand o-i fi mai babuta". Nu a trecut o luna si in urma cu 2 zile intr-un accident de masina, sora a fost chemata la Domnul.
Cata putere are cuvantul!!!
Mi-am amintit de acel cuvant pe care l-a spus sotul cand era in viata, cu numai o zi inainte  de a trece din aceasta lume.
Intorcandu-ma la Domnul numai eu, el nu a putut accepta acest lucru.Dupa o perioada aparent scurta(desi mie mi-a fost lunga) in care insista sa renunt la drumul pe care am plecat si in mod deosebit sa nu mai merg la biserica, intr-una din seri dupa o discutie lunga si neajunsi la un numitor comun, pentru ca inapoi nu mai vroiam sa dau de pe calea lui Hristos, cu toate ca ne iubeam foarte mult, mi-a spus urmatoarele cuvinte:
"maine daca mor, nu-mi pare rau decat sa traiesc cu o pocaita".
Avertizandu-l sa aibe grija ce vorbeste ca Dumnezeu aude, a tinut sa repete inca o data aceleasi cuvinte, 
"maine daca mor, nu-mi pare rau decat sa traiesc cu o pocaita".
Maine noapte fara sa fie suferind de ceva, a facut un accident vascular, l-am dus la spital unde a mai trait putin, dupa care.....s-a dus.
M-a durut enorm si mai mult ma doare ca a plecat nemantuit, insa cuvintele noastre uneori ne condamna.
Poate ca nu as fi spus aceste lucruri, insa inca o data trebuie sa intelegm ca, 
"cuvantul rostit  are mare putere".
Cuvantul nostru ne poate osandi odata. De-atfel, niciodata sa nu tratam cu indiferenta Cuvantul care vine din partea Domnului.

Toti ne vom infatisa inaintea Lui, fie bogat, fie sarac, fie rege, fie sclav.Moartea nu va ocoli pe nimeni si de judecata Domnului toti vom avea parte.
Ascultaţi, acum, voi care ziceţi: „Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie şi vom câştiga!”, şi nu ştiţi ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere. Iacov 4:13-14
Scriptura ne spune ca suntem doar un abur care trece prin aceasta lume.Pentru unii acest abur rezista mai mult, pentru altii mai putin, iar Cel care decide soarta noastra este Unul Singur, Dumnezeu.
Dumnezeul Cel care este dătătorul şi judecătorul Legii: Acela care are putere să mântuiască şi să piardă.
Nimeni nu poate hotari nimic in dreptul Lui, nici nu poate prelungi cu un capat mai mult si nici n-o poate scurta.Bineinteles nu ma refer la cei care pun si isi pun capat zilelor, aceasta fiind impotriva randuielilor pe care le-a lasat Dumnezeu, iar ei hotarasc de buna voie sa-si dea viata in mana diavolului.
El este Cel care a lasat Legea, El este Cel care hotaraste cum trebuie sa ne comportam in aceasta viata, pentru ca el este Datatorul Legi, precum tot  El este Cel care ne judeca pe fiecare dupa faptele sale, pentru ca El este judecatorul  Legii.
Tot ceea ce se intampla este hotarat de El.
Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceţi: „Dacă va vrea Domnul, vom trăi şi vom face cutare sau cutare lucru.”
Daca va vrea Domnul, spune Iacov in ep. sa.
Domnul poate vrea sa mai ramanem pe pamant sau poate ca nu mai vrea. Totul depinde de El, iar daca astazi suntem in viata este pentru ca asa a gasit El cu cale, sa mai traim inca o zi, nu pentru ca am avea noi mai multe merite decat altii, nu pentru ca suntem noi mai buni decat altii, ci pentru ca asa a hotarat El in dreptul nostru.
Căci toţi am păcătuit şi suntem lipsiţi de slava lui Dumnezeu, dar suntem socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.
In 1 Ioan 3:2 cuvantul spune:
Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.
 Poate ca va ingadui sa mai traim si maine si anul 2015, 2016 sau poate ca va spune STOP, dar indiferent cand va hotari si ce va hotari, in dreptul meu sau in dreptul tau, noi trebuie sa fim gata pentru a ne intalni cu EL.
Esti tu gata sa-L intalnesti pe Dumnezeu?
SUNTEM NOI  GATA?
 


2 comentarii:

  1. Cat de adevarat este ceea ce spui Mona.Imi pare rau de durerea ta.Stii ,nici sotul meu nu a ajuns sa marturiseasca public lucrarea Domnului in el, dar eu am convingerea primita de la Dumnezeu ca ne vom intalni,caci toamna trecuta ascultind Pastorul cel Bun (ce asculta in fiecare duminica) a avut revelatia , si cu o seara inainte sa moara a participat cu noi la rugaciune, sipe langa asta casa noastra de multe ori a pus la dispozitia fratilor, si era in stare de orice sa ma stie pe mine multumita si sa ma pot duce la adunare.
    Dar cum spui tu mare putere are cuvantul rostit.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multe lucruri prin care trecem in viata nu le intelegem, insa am convingerea ca nimic din ceea ce se intampla nu este fara stirea si fara voia lui Dumnezeu.Daca primim binecuvantari sa nu primim oare si incercari???
    Multa pace Iri. Fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere