Versetul zilei

15 noiembrie 2014

Primul roman - A VOTAT!

Nu stiu daca a fost miza atat de mare de la revolutie incoace. Nu stiu daca au mai fost romanii(drept e ca nu toti), atat de uniti, dar acum dupa 25 de ani de la revolutie, romanii iarasi retraiesc sentimentul pe care l-au avut in 1989, eu una asa simt.
Citisem adineauri pe un site o postare a primului roman care deja a votat in turul 2 al alegerilor pentru presedintele tarii.

Dan Coroian-Vlad este primul român care a votat în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. A ajuns la secția din Auckalnd, Noua Zeelandă, cu un sfert de oră înainte de a se deschide ușile. Așteptând a scris un scurt mesaj pe care l-a postat pe Facebook după ce a votat:

”6.45 am Auckland, New Zealand
E 1-0! Mândru ca sunt român.
De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului.
Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, “I Love You” dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei… Nu “vreau o țara ca afara”. Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent.
Gata, hai ca-s melodramatic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu