Versetul zilei

15 noiembrie 2014

De ce te temi de Domnul?

Acum, temeţi-vă de Domnul şi slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie.
Iosua 24:14/a 

Daca tot suntem in pragul alegerilor, citind acest verset mi-am dat seama ca la baza acestor cuvinte sta tot o alegere a noastra.
Noi alegem daca Il urmam, noi alegem daca Il slujim, noi alegem daca Ii suntem credinciosi, noi alegem daca Ii suntem loiali, insa trebuie sa stim un lucru, El a ramas credincios si toate promisiunile Le-a dus la indeplinire.
In fiecare zi facem alegeri si in fiecare fapta sau slujire a noastra sta o ofranda adusa  in cinstea cuiva.
Intrebarea este pe cine slujim?
Nu putem sluji o zi, o zi si nu putem schimba stapani de la o zi la alta.
"Nicio slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul, şi va iubi pe celălalt sau va ţine numai la unul, şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.”
Luca 16:13 
Dumnezeu este credincios si loial fagaduintelor Lui, insa  pretinde la fel.
Poate spunem, "oh, dar eu am ales sa-l slujesc pe Domnul in anul...., cand am primit botezul".
Citind cuvantul din cartea Iosua, inteleg ca slujirea nu este o alegere pe care am facut-o si ramanem cu ea, ci este o alegere pe care o innoim zi de zi.
Ei au răspuns lui Iosua şi au zis: „Vom face tot ce ne-ai poruncit şi ne vom duce oriunde ne vei trimite.
Te vom asculta în totul, cum am ascultat pe Moise. Numai Domnul Dumnezeul tău să fie cu tine, cum a fost cu Moise! Orice om care se va răzvrăti împotriva poruncii tale şi care nu va asculta de tot ce-i vei porunci să fie pedepsit cu moartea! Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!” 
Iosua 1:16-18 
 Ba mai mult sa ne amintim cuvintele care le-a fost spuse Israelitilor:
"Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui şi lipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale, şi numai aşa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac şi Iacov.”
  Erau pusi in fata unor alegeri , binele si raul, moartea si viata, insa hotararea era a lor.
Uitati-va si in viata de zi cu zi, exista momente cand suntem pusi sa facem alegeri pe care poate le-am facut o data, dar iata ca pe parcusul anilor acestea se repeta, iar noi trebuie sa hotaram iarasi, si aici nu ma refer la alegerile de maine, ci alegeri pentru viata noastra, a copiilor nostri sau diferite situatii prin care trecem.
Alegem prietenii, alegem orasul in care sa traim, alegem poate tara in care sa ne stabilim, alegem scoala unde sa mearga copilul, alegem locul de munca sau multe alte hotarari pe care suntem nevoiti sa le facem. Oricum ar fi si in orice domeniu ne referim, exista alegeri pe care trebuie sa le repetam sau sa le innoim.
La fel este si in viata noastra spirituala, fiecare zi traita readuce alegeri pe care le reinnoim.

Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul,
iar in continuare in cap. 24 Iosua spune poporului:
Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi.
Ziua de astazi poti sa  alegi sa-L slujesti cu scumpatate şi credinciosie, insa este o alegere a ta.
 Dar ca sa-L slujesti cu scumpatate si credinciosie trebuie sa te temi de Domnul, insa nu teama de frica judecatii si a mortii vesnice, desi alegerea raului aduce implicit aceaste pedepse, ci teama aceea care se naste din respect, din adanca pretuire pentru Dumnezeul care este Creatorul Universului. Cand intelegem Cine este cu adevarat Dumnezeu, atunci vom sta inaintea Lui cu frica, vom cauta ca trairea nostra sa fie o traire dupa Voia Lui si vom trai in supunere si reverenta.
Evrei 12:28-29
Fiindcă am primit, dar, o împărăţie care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică, fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu